Глобальні оголошення!

Дитина захлинається

Дитина захлинається

Повідомлення мешканка » 07 червня 2011, 10:00

Привіт Дашко. Хочу в тебе проконсультуватись. Маю таку от проблемку: моя малеча, коли смокче груди, захлинається молочком. Таке ж в мене було з попередніми дітками: смоктали і захлинались. Під час смоктання нормально не дихали, дуже часто затримували повітря, або вдихали зі свистом, ніби захлинаючись і через те ковтали багато повітря. Коли груди повні-єдина поза, в якій я ще більш-менш можу годувати, це коли дитина зверху на моєму животику. Коли вже груди спорожнюються-тоді можу перекласти дитину якось інакше, але все одно малеча дуже погано дихає і годування приходиться часто переривати, щоб дитина відригнула і тоді продовжувати. Може підкажеш, з чим це може бути зв"язане і як мені правильно поводитись?
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Re: Дитина захлинається

Повідомлення Dashko » 09 червня 2011, 09:35

мешканка, в тебе гіперлактація - забагато молочка. Буває від неправильної організації ГВ (від зціджування після кожного годування, наприклад), буває від змін на гормональному рівні. Думаю, в тебе другий випадок. Тут можна хіба що полегшити процес годування (молочка все одно спочатку буде трохи забагато, але буде ставати з кожним місяцем все менше і менше, і через деякий час стане саме стільки, скільки потрібно дитині).
Ось вже писала для Лізи колись схожі рекомендації:
- Чітко слідкувати за зміною грудей. Міняти груди не частіше 1-2 години (Але це індивідуально, буває і раз в три години). Як в тебе з цим зараз?
- В вашій ситуації допускаються перерви між годуваннями раз в три години та 6-годинна нічна перерва. Це якщо дитина не просипається. Інакше давати груди за вимогою дитини.
- Чи спостерігаються в тебе дні, коли приливи дуже відчутні. Це може бути пов"язано із повним місяцем. В такі дні бажано вживати якнайменше рідини, особливо першу половину дня. Вночі не пити.
- Не вживати лактогенні продукти (імбір, адегейський сир, кмин, морква).
- Зручна поза для годування дитини - зверху на мамі. :!: Ще спробуй такий варіант: почекай деякий час після початку годування, щоб пройшов оксітоциновий прилив. І продовжуй годування. Якщо це не буде нервувати дитину. Думаю, тобі це має допомогти гарно.
- Слідкуй за грудьми, бо можливі лактостази.

Може ще дитина не може нормально дихати, бо носик до грудей притискається? Щоб цього не було, прикладання до грудей має бути асиметричне: більша частина груді захоплюється знизу, тоді підборіддя і ротик дуже сильно можна притиснути до грудей, а носик лишається вільний.
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення мешканка » 09 червня 2011, 09:50

Dashko, дякую.
Після годувань не зціджую. Буває зціджую, коли малеча поїсть- а грудь з одного боку залишається твердою, тоді підмасажовую і зціджую десь 20 - 30 мл, щоб полегшити затвердіння.
Вночі пару раз підціджувала груди бо малюк спав і не хотів їсти, а груди були дуже тверді і боліли.
Ще підозрюю, що малеча часто бере неправильно груди: губки втягує в середину навіть сліди на губах лишаються-то намагаюсь це виправляти.
Груди змінюю до трьох годин (спреціально вдягнула гумку на руку, щоб позначити якою груддю годувала останній раз-бо мала таку проблему з Христинкою, що одна грудь була більша за іншу)
Спостерігаю дні, коли груди дуже наповнені і дні, коли молочка значно менше-тоді малеча "висить" на грудях постійно.
Носик не притискається, просто дитина робить багато ковтків і не встигає вдихати-тоді відпускає груди і вдихає зі свистом і кашляє. Дуже важко так годувати-особливо вночі, приходиться ложити дитину на себе і то не завжди рятує.
Правда, тепер вже трохи легше ніж на початках. (маю підозру, що в перші дні мені кололи внутрім"язево окситоцин і це теж позначалось на приливах молока.)
мешканка Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)

Повідомлення мешканка » 09 червня 2011, 09:56

Проте з малими в мене напочатку теж так було, але потім, до місяця 4 молока ставало дуже мало. (приходилось годувати з обох грудей за одне годування) Потім я вже зрозуміла в чому була проблема: погано діти прикладались (мала гульки на грудях і пішла до масажистки то та, як розмасажовувала-то з тих гульок молоко аж жовте текло, це при тому, що дитину ще годувала (малій було 9 місяців) От тепер я боюсь, щоб не допустити такої ж помилки.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Dashko » 09 червня 2011, 10:21

мешканка написав:Dashko, дякую.
Після годувань не зціджую. Буває зціджую, коли малеча поїсть- а грудь з одного боку залишається твердою, тоді підмасажовую і зціджую десь 20 - 30 мл, щоб полегшити затвердіння.
Вночі пару раз підціджувала груди бо малюк спав і не хотів їсти, а груди були дуже тверді і боліли.

Краще зціджування заміняти прикладаннями. Якщо дитина спить, все одно спробувати подразнити дитину так, щоб вона в сонному стані взяла груди.
мешканка написав:Ще підозрюю, що малеча часто бере неправильно груди: губки втягує в середину навіть сліди на губах лишаються-то намагаюсь це виправляти.

При прикладанні потрібно не просто підносити дитину до грудей, щоб вона сама як-небудь захоплювала груди. Потрібно спочатку подразнити дитину, щоб вона широко віткрила ротик,а тоді рухом знизу вверх прикладати дитину до грудей. Сподіваюся, що ми невдовзі побачимося, і я тобі покажу.
мешканка написав:Груди змінюю до трьох годин (спреціально вдягнула гумку на руку, щоб позначити якою груддю годувала останній раз-бо мала таку проблему з Христинкою, що одна грудь була більша за іншу)

:гуд:
мешканка написав:Спостерігаю дні, коли груди дуже наповнені і дні, коли молочка значно менше-тоді малеча "висить" на грудях постійно.

Слідкуй за прикладанням, тоді дитина буде ефективніше висмоктувати молоко і швидше наїдатися.
мешканка написав:Носик не притискається, просто дитина робить багато ковтків і не встигає вдихати-тоді відпускає груди і вдихає зі свистом і кашляє. Дуже важко так годувати-особливо вночі, приходиться ложити дитину на себе і то не завжди рятує.
Правда, тепер вже трохи легше ніж на початках. (маю підозру, що в перші дні мені кололи внутрім"язево окситоцин і це теж позначалось на приливах молока.)

Так, коли забагато молочка, з цим справитися ваще, ніж коли, молочка замало. Але ти вже помічаєш, що стало легше, а далі буде ще легше ;-)
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення Dashko » 09 червня 2011, 10:26

мешканка написав:Проте з малими в мене напочатку теж так було, але потім, до місяця 4 молока ставало дуже мало. (приходилось годувати з обох грудей за одне годування) Потім я вже зрозуміла в чому була проблема: погано діти прикладались (мала гульки на грудях і пішла до масажистки то та, як розмасажовувала-то з тих гульок молоко аж жовте текло, це при тому, що дитину ще годувала (малій було 9 місяців) От тепер я боюсь, щоб не допустити такої ж помилки.

Ага, правильне прикладання, дуже важливе, добре, що ти відразу про це думаєш.

Пиши, як будуть йти справи.
Dashko Офлайн

Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення xtremeshammy » 29 січня 2025, 04:31

xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Повідомлення xtremeshammy » 07 лютого 2025, 03:43

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Повідомлення xtremeshammy » 07 квітня 2025, 20:41

xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Повідомлення xtremeshammy » 07 травня 2025, 17:44

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Повернутись до Консультант з грудного годування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей