- Чітко слідкувати за зміною грудей. Міняти груди не частіше 1-2 години (Але це індивідуально, буває і раз в три години). Як в тебе з цим зараз?
- В вашій ситуації допускаються перерви між годуваннями раз в три години та 6-годинна нічна перерва. Це якщо дитина не просипається. Інакше давати груди за вимогою дитини.
- Чи спостерігаються в тебе дні, коли приливи дуже відчутні. Це може бути пов"язано із повним місяцем. В такі дні бажано вживати якнайменше рідини, особливо першу половину дня. Вночі не пити.
- Не вживати лактогенні продукти (імбір, адегейський сир, кмин, морква).
- Зручна поза для годування дитини - зверху на мамі.Ще спробуй такий варіант: почекай деякий час після початку годування, щоб пройшов оксітоциновий прилив. І продовжуй годування. Якщо це не буде нервувати дитину. Думаю, тобі це має допомогти гарно.
- Слідкуй за грудьми, бо можливі лактостази.
мешканка написав:Dashko, дякую.
Після годувань не зціджую. Буває зціджую, коли малеча поїсть- а грудь з одного боку залишається твердою, тоді підмасажовую і зціджую десь 20 - 30 мл, щоб полегшити затвердіння.
Вночі пару раз підціджувала груди бо малюк спав і не хотів їсти, а груди були дуже тверді і боліли.
мешканка написав:Ще підозрюю, що малеча часто бере неправильно груди: губки втягує в середину навіть сліди на губах лишаються-то намагаюсь це виправляти.
мешканка написав:Груди змінюю до трьох годин (спреціально вдягнула гумку на руку, щоб позначити якою груддю годувала останній раз-бо мала таку проблему з Христинкою, що одна грудь була більша за іншу)
мешканка написав:Спостерігаю дні, коли груди дуже наповнені і дні, коли молочка значно менше-тоді малеча "висить" на грудях постійно.
мешканка написав:Носик не притискається, просто дитина робить багато ковтків і не встигає вдихати-тоді відпускає груди і вдихає зі свистом і кашляє. Дуже важко так годувати-особливо вночі, приходиться ложити дитину на себе і то не завжди рятує.
Правда, тепер вже трохи легше ніж на початках. (маю підозру, що в перші дні мені кололи внутрім"язево окситоцин і це теж позначалось на приливах молока.)
мешканка написав:Проте з малими в мене напочатку теж так було, але потім, до місяця 4 молока ставало дуже мало. (приходилось годувати з обох грудей за одне годування) Потім я вже зрозуміла в чому була проблема: погано діти прикладались (мала гульки на грудях і пішла до масажистки то та, як розмасажовувала-то з тих гульок молоко аж жовте текло, це при тому, що дитину ще годувала (малій було 9 місяців) От тепер я боюсь, щоб не допустити такої ж помилки.
Повернутись до Консультант з грудного годування
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей