taranjka написав:Тому скоріше в більшості не має розуміння того, що є їх правом і де те право закінчується. Бо мати право означає ще поважати права інших.
Це знають і усвідомлюють напевне одиниці. І довети до цього розуміння мені здається вкрай важко. Якось мала досвід спілкування з лідерами учнівських самоврядувань. Вкотре перемусолювалися права. Я мама можливість вставити і свої 5 копійок, і на завершення перевела мову на те, які ж наші обовязки сприятимуть дотриманню наших же прав. І що я вас скажу. Печаль всесвітня! Важко на телефоні стільки тексту строчити
erinaceus звісно можу) Я вже поставила майже у всіх шафках магніти, тепер от думаю, ти то ручки знімати і серцевини вставляти, чи пробувати ті замочки якось на ланцюжки чи що.... ще треба рахувати що дешевше. Ну і розумію що на занятті не зручно буде туди-назад відкривати/закривати замок, але то вже таке.
Не зустрічала шкіл, які чимось особливо забезпечують. Та й я не в школі працюю, у будинку творчості
А батьки.... я ж не самовбивця)))) щоб мене на весь інтернет розпинали))))) систематично читаю теми про збір коштів у школах, сама не в захваті від 250-ти грн. на зошити, тому і папір, і ножниці, і клей, і землю, і горщики на вазони, і насіння, і ще дуже багато іншого включаючи навіть піну для бриття
купую сама. Діти до цього звикли, бо так було давно у закладі заведено, а мені по стажу не сильно пасує вводити нововведення. Але я роздумувала і далі думаю зовсім не про це.
От сидить в класі 15 дітей. Має бути робота з ножницями. І ж щораз вчитель каже "Діти будьте обережні! Бла-бла-бла по плану, стопіцотий раз" А діти з ножницями в руках злітають на старт один за одним з тими таки ножницями. І глибоко десь тій безпосередній дитині, яка прагне пізнати світ, хто ж в результаті її дослідів по протиканню ножницями сусіда по парті, буде відповідати за оте все. А мама каже "Ну він в нас такий активний, може у вас трохи посидючості навчиться"
От сьогодні. Стою з клейовим пістолетом. Стопіцот раз розказано не лише мною про техніку безпеки. Поряд стоїть дитина. Показую що робити. Влітає "свята безпосередність" накидується на мене з обіймами
Як я встояла на ногах і не гепнулася з тим пістолетом на іншого учня, знає лише Бог. Бо то певно він мене і притримав.
І це все не якісь там педагогічно і сімейно занедбані діти, ні! Це діти батьків, які спершу тебе на весь інтернет, а потім......