Одразу хочу сказати, що тема буде мати кілька повідомлень (не рахуючи Ваші питання). Починаю її, бо знаю наш менталітет - до лікаря тільки коли гора ліків не допомагає. А так, то йдемо в найближчу (найдешевшу чи улюблену) аптеку і кажемо : - Дайте мені щось від... , але щоб помогло.
Так от, що собою являють кольорові коробочки, якими забиті аптечні полички?
Болить горло
Всі чомусь починають з льодяників чи таблеток для смоктання. Поділимо їх на 2 групи: рослинні і хімічні.
Ісла Мінт (Моос)_______________ Фарінгосепт
Шавлія Д-р Тайсс _____________ Стрепсілс
Ангі-септ _____________________ Лісобакт, Нео-ангін
Тонзипрет ____________________ Септолете, Ефізол
_____________________________ Фалімінт, Септофіт
_____________________________ Декатилен, Трахісан
а ще є "цукерки поштучно" з великих банок, які восновному на травах, та деякі назви Вам нічого не скажуть, бо ростуть тільки в Індії.
а ще є гомеопатія Ангін-Хеель, Ангін-Гран, Вокара...
а ще БАД...
Що я можу порекомендувати. Починайте з простішого! В кожного вдома є сіль,сода, йод - полощіть горло. Можна і травами. Хочеться щось посмоктати? Візьміть ложку меду. Хочете таблеточку з улюбленої аптеки - надайте перевагу рослинним - ВИ Ж МАМУСІ! БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ І ТИХ ХТО ЖИВЕ В ВАС І ЇСТЬ ВАС!!!
Іслу краще брати, коли є кашель, а Тонзипрет поможе тільки під кінець дня (зразу ефект малопомітний).
Любите Фалімінт - купіть м"ятних цукерок - одне і теж.
Декатиленом і Трахісаном краще не захоплюватись - вони призначаються при гнійних ангінах.
Малюкам часто призначають Ефізол, Фарінгосепт чи Лісобакт. Це хороші антисептики, крім того їх можливо подрібнити на порошок, особливо якщо Ваша дитина не вміє смоктати льодяників чи може мати алергію на рослинні компоненти.