Наталка написав:Дівчата, може хтось пік кукурудзяний хліб? Поділіться рецептом .
Інгредієнти для хліба300 мл води
2,5 ст. ложки соняшникової олії
400 г пшеничного борошна
100 г кукурудзяного борошна або дуже дрібної крупи
1 ч. ложка солі
1 ст. ложка цукру
1,5 ч. ложки сухих дріжджів.
Налити у форму для хлібопічки воду та олію. У рідину додати сіль та цукор.
Зверху насипати обидва види борошна, додати дріжджі.
Поставити форму у хліб опічку, закрити кришку.
Вибрати основну (чи базову) програму, обрати рівень рум’яності скоринки та запустити процес.
Готовий кукурудзяний хліб дістати з хліб опічки, вийняти з форми та охолодити на решітці.
Щоб у готовому буханці не було дірочки від лопатки для замішування, після її завершальних (повільних!) обертальних рухів лопатку можна вийняти з тіста змоченою у воді рукою. А тоді розрівняти поверхню тіста і закрити кришку хлібопічки. Головне – запам’ятати точний час цього процесу у циклі і не пропустити його. На цьому ж етапі можна посипати хліб маком, горішками або кунжутом.
Кукурудзяний хліб за цим рецептом можна спекти і в духовці. Для цього потрібно замісити з зазначених інгредієнтів тісто, дати йому підійти. Глибоку форму змастити олією, покласти туди все тісто і дати ще раз підійти у теплому місці приблизно 30 хв. Поставити хліб у розігріту до 170 градусів духовку і запікати до зарум’янення верхньої скоринки (40-50 хв.). Перші 30 хвилин дверцята духовки не відчиняти.
Життя - це не ті дні, які пройшли, а ті, які запам'ятались.