Глобальні оголошення!

Українців ставлять на коліна?

Модератори: Natalinda, ksana

Re: Українців ставлять на коліна?

Повідомлення Natalinda » 26 листопада 2010, 12:48

ну про касові то тоже як сказати...вони ніби і треба. але касовий в -20 морозу на базарі...незнаю, тут стільки нюансів...
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Natalinda » 26 листопада 2010, 12:50

а от про півставки і пенсію, то один знайомий каже, що як з його зарплати знімуть податки - то півзарплати получиться. а 1-2 втрачати не хочеться. та і до пенсії хто зна чи доживе...
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)

Повідомлення Радмила » 26 листопада 2010, 13:21

Так, бо ці кошти тренба взяти з кишені підприємця. От і рахуй, як він має 5 точок, на ній 5 працівників, з зарплатою 1000 грв., і умовно кажучи за кожного треба заплатити додатково в ПФ 400-500 грв, то виходить, 2000-2500. Це не такі великі гроші, але ж це збіднить самого підпиємця. Він в кабак не піде, на море не поїде. Ну по правді ж так. А без касового апарату, повірте, що там більше 300 тис. крутиться. А так доведеться, якось ще ховати.
Хоч тут звичайно не за всіх така мова. Як чоловік сидить і чоботи підбиває, то там дещо інша ситуація.
Як на мене, то в торгівлі взагалі не повино бути єдиного податку. Ну хіба бабусі з насінням. Так вони здається взагалі неоподатковані :)
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Повідомлення happymami » 26 листопада 2010, 14:00

Радмила написав:пішки не ходить...Вони далеко не бідні....

Ну дівчата, правильно пише Радмила. залежить ще який підприємець. В мене є знайомі, такі як от ми з вами, прості собі хлопці. вирішили троха на життя заробляти тим, що дісталося від батьків - машиною. То їм які там тисячі, ледве за оренду платять. Машина - єдине чим гроші заробляють. Тому теж тре ділити підприємців на "куркулів" і "звичайних" ;) . Якшо хтось не хоче ставити касового, бшоб лівак не світився, то хтось не хоче, бо не дуже має за шо)))) Ну то таке. Я бачила по ТВ, що Янек сказав, що "Так як вони (підприємці) хочуть, так повністю не буде. Буде Україна поступово відходити від спрощ. системи...". Але мабуть поступово, то не так як от зараз. Чік - і всім по самі помідори :???:
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення Chocolat » 26 листопада 2010, 15:24

Як на мене, то дійсно в сфері підприємництва треба на вести порядок, хоча дуже сумніваюся що той порядок піде звичайним людям на користь. От до прикладу, ми з чоловіком - бюджетники. Обоє сплачуємо великий податок з наших і так мізерних зарплат. По ідеї, якщо платитимуть більше податку підприємці, які часом мають накрутку на товарі по 200 %, то і у нас будуть більші зарплати. Але хз, як вони там на верхах перекрутять? І кому це піде на користь...
Chocolat Офлайн

Повідомлення Chocolat » 26 листопада 2010, 15:30

А ще більшість наших бізнесменів мають субсидії, а ми колись, будучи молодою сім*єю, намагалися оформити субсидію, то нам заявили, що у нас ВЕЛИКІ зарплати. Ось таке... І заборгованості по комунальних послугах часто саме у них... Але зато вони "рішають питання"... Ні, я не є проти підприємництва, але ті, хто на державній службі, як на долоні, а там - якось ну дуже все непрозоро.
Chocolat Офлайн

Повідомлення Natalinda » 26 листопада 2010, 15:49

Chocolat написав: От до прикладу, ми з чоловіком - бюджетники. Обоє сплачуємо великий податок з наших і так мізерних зарплат.

Я взагалі в шоці від того, що бюджетник платить податок, який потім піде йому ж на зарплатню, з якої знову ж таки стягнуть податок... :crazy: Правда я не фінансист і не економіст, а теж проста вчителька
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 26 листопада 2010, 16:47

От і рахуй, як він має 5 точок, на ній 5 працівників, з зарплатою 1000 грв., і умовно кажучи за кожного треба заплатити додатково в ПФ 400-500 грв, то виходить, 2000-2500. Це не такі великі гроші, але ж це збіднить самого підпиємця. Він в кабак не піде, на море не поїде. Ну по правді ж так. А без касового апарату, повірте, що там більше 300 тис. крутиться. А так доведеться, якось ще ховати.

У мене працівники зараз заробляють в середньому 2000,я плачу порівняно з іншими щедро,тобто по максимуму,ми колись всі разом заробляли менше,я поставила їх тільки на відсоток,і сказала буду заробляти я -заробите і ви.Мені вже немає звідки платити за них в пенсійний.Я маю ще десь 13000 грн витрат на оренду світло і всякі збори побори.Виплачую кредити з шаленими відсотками,і з того всього мені залишається не густо.Звісно що більше ніж заробляють мої працівники але так має бути,це закони економіки.Тепер якщо я запропоную своїм працівникам самим сплачувати за себе в ПФ ,не думаю що вони дуже від того зрадіють.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Natalinda » 26 листопада 2010, 16:54

Перлинка написав:Тепер якщо я запропоную своїм працівникам самим сплачувати за себе в ПФ ,не думаю що вони дуже від того зрадіють.

Вот-вот! І тут можна цілком зрозуміти обидві сторони. А держава не хоче того розуміти.

От в тебе Перлинко приміром 5 чи 10 працівників, а на величезних хфірмах, власниками яких є депутати і їм подібні сотні-тисячі працівників і ті хфірми замість того щоб податки сплачувати будують фонтани з 2 мільярди (я навіть забула вже скільки то нулів там пимсати) і вони не паряться, і ніхто їх не чіпає і не вчепить, а от до таких простих підприємців з мізерними (порівняно з вищеописаною хфірмою) прибутками - то звичайно можна почіплятися і попресувати їх.

НЕСПРАВЕДЛИВО ЦЕ!!!
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 26 листопада 2010, 17:19

І цікаво що то за така група товару,на якій можна накрутити 200%?Зараз і 100% мало хто накручує,і коли криза нагрянула багато хто поврізав накрутки і я в тому числі.Бо можу накрутити ї 300 ,але хто ж то купить?тому шукається золота середина та інші методи ,наприклад у мене асортимент та кількість товару зросла вдвічі а заробітки лиш в гривнях залишились колишніми,а в доларах відповідно меньші.
Я чужі гроші не рахую,бо по собі знаю що то не так все гарно як здається зі сторони,минулого року у мене було 4 точки ,здавалося б мала піднімати шалені гроші,але були місяці взимку після свят та в період епідемії,коли я заробила меньше ніж виплатила працівникам,звичайно могла б дати їм по 800 грн скільки б мали пполучити,але я розумію що вних сімї також малі діти,і ці важкі часи минуть,а хорошого працівника я ціную і дорожу ним,щоб бізнес був успішним в нього також треба вкладати.

Я перед бюджетгиком абсолютно ніякої вини за себе не почуваю,кожен сам робить свій вибір.Я також могла піти вчителювати,але мене не влаштовує той рівень життя який я можу собі забезпечити завдяки цій професії.І коли я розпочинала свою справу з 0 ,з кредитів та позичених грошей,то була в таких же обставинах,як любий бюджетник.Доводилось ставати в 5 6 год ранку і в сніг і в дощ і в мороз їхати в далеку дорогу в положенні ,практично без перерви на декрет залишала дітей на нянь та сусідів.І чому я зараз маю рівнятись до бюджетник?,звісно що хочу і на море і машину і т.д.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Поперед.Далі

Повернутись до Шухлядка з балачками

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей