дівчата,знайшла гарненьку статтю на болісну тему "мамо я хочу попри це-некорисне !"
як замінити на здорову їжу:
1. Пиріжки
ДО
Мда, дріжджі, яйця, борошно - пекельний коктейль насправді- перетравлювати важко.
ПІСЛЯ
Є різноманітні варіації пиріжків з дивовижною різноманітністю начинок і їх можна смажити, але для дітей смажити ми не будемо.тільки випікати.
Коли я відкрила для себе рецепт пиріжків без дріжджів і яєць це було улюлюлю і олололо. Радості не було меж.
З важкої їжі вони перетворилися в цілком собі стерпну їжу для дітей.
Все просто: в борошно вливаємо розтоплене вершкове масло, воно відмінно замінює яйця і дає чудовий смак тістові.
Начинку роблю просту: картопляна пюрешка, можна з гарбузом.
Такі пиріжки при певній вправності, справа дуже швидке.
Замішали тісто на маслі і воді, розкатали, поклали начинку і в духовку на 180 градусів.
Діти в захваті.
Ліричний відступ:
Спеції, які можна класти навіть для маленьких - куркума і асафетида.
Куркума чудовий помаранчевий порошок, мегакорисна штука і властивості у неї чудові. До речі, якщо порізали палець, то намажте куркумою - вона зупиняє кров і знезаражує.
Асафетида це жовтий порошок з цибульним ароматом. Не тільки ароматом і властивостями схожа на цибулю і часник.
Природно, коли готуємо для діток спецій кладемо по чуть-чуть.
2. Чіпси
ДО
Ну так, всі ми знаємо: чи не жери чіпси -бо будеш мати поганий шлунок й погладшаєш. І взагалі холестерин, всі справи. Хрустяшки-вреднюшки ваблятьдітей, вони їх теж люблять, так.
ПІСЛЯ
Відмінний вихід - чіпси з тонкого вірменського лаваша. Це справжня знахідка. Так, це звичайно не дико корисна штука, але і не шкідлива, як картопляні шматочки в маслі.
Все дуже просто:
Тонкий вірменський лаваш ріжемо ножицями на невеликі квадратики (або навіть прямокутнички, якщо креатив креативом). Кладемо на деко, капаємо для більшої радості оливкового масла і як би перемішуємо наші шматочки, щоб по трошки олії було на кожному, присипаємо сіллю, трошки спецій можна і в духовку на 180.
Потім пильнувати. Коли підсохнуть і стануть хрусткими - виймати на радість сімейства.
3. Піца
ДО
Ну заморожений варіант з магазинного холодильника я навіть не розглядаю. Ясна річ - треш і чад. У тесто кладуть дикі добавки, начинка з позавчорашнього салату.
Відлинемо це і приготуємо самі!
ПІСЛЯ
Варіацій бездріжджового тіста маса, але я каюсь - готую на дріжджах. Сухих. І знову таки в тісто кладу оливкову олію - воно стає еластичним і приємним.
З нашим рясним сімейством я давно відмовилася від такої жахливої своєї сакральної складністю формою ідельального кола і просто розкочують на весь прямокутний лист і навіть два, хай вибачать мене італійці.
Чи не парюся, коротше. Начинка проста, хоча і тут треба розуміти, що можна робити хто на що здатний. Неодмінний же атрибут будь-якої піци - це томат, тобі так радий. Можна зробити тільки з помідорів, а можна додати трошки і томатної пасти (дивитися склад, щоб без всяких оцетів і Е).
Зазвичай очищаю від шкірки баклажани, нарізаю і кидаю в пароварку, в цей же час роблю соус з помідорів (для користі теж на оливковій олії). І звичайно - це сир зверху. Останнім часом роблю з моцарелою.
Діти в захваті!
4. Роли
ДО
Хм, я їла свого часу роли і суші в різних ресторанах, але ця не та їжа, яку хотілося б годувати дітей. І потім цінник, товариші.
Зате вдома можна зробити чудові роли, вони будуть свіжі та взагалі-то цілком собі корисні. І це одне з двох страв в якому рис сприймається дітьми на ура.
ПІСЛЯ
Отже, купуємо морську капусту норі. Засушені такі красиві листи. Рис треба. Можна купити спеціальний для суші, а можна зробити хід конем і купити звичайний. Головне щоб не розсипчастий, а такий який склеюється більш менш при готовці.
Потім я беру простий кисломолочний сир, головне, щоб без всяких добавок дивних. Ще потрібен огірок-молодець.
І все.
Рис на капусту, смужку кисломолочного сиру, огірочок, закатати, нарізати.
Дуже ням.
Заради пізнавального ефекту можна показати, як їсти паличками.
5. Вареники й пельмені
ДО
М'ясо в тісті, що може бути гірше? А якщо це тісто ще з добавками чорти чого, та й начинка ... Ну взагалі не дитяча їжа точно.
Пам'ятаю знайома працювала на комбінаті таких ось заморозок, надивилася ...
ПІСЛЯ
Домашні пельмені це відмінний спосіб нагодувати дитину корисно і поживно. Неординарні і дуже ніжні начинки із зеленої редьки або сочевиці, яку можна відварити і змолоти в пюре з яким-небудь корисному для душі овочем.
З варениками справа ще простіше - за розміром вони більше. Відварити і обсмажити буде вельми.
Тісто елементарне. Борошно, сіль, вода і ура-ура-ура.
Фастфуд бо можна наморозити і потім потихеньку варити і їсти.
6. Морозиво
ДО
Ні, ми не фанати і купуємо з магазину, але корисним ці ласощі явно не назвеш. Самий сік зробити самому. При цьому гримуча суміш ризикує і не дістатися до холодильника.
ПІСЛЯ
Отже взяти вершків 30% пачку, хорошого згущеного молока вимішати і кинути грам 200 замороженої полуниці - збити в блендері.
БОНУС:
Вегетаріанська «риба»
Адигейський сир, морська капуста «норі»
Найпростіший і швидкий варіант: нарізати і те й інше. Змочити норі трохи, обернути адигейський сир і обсмажити зі спеціями і сіллю.
Закуска відлітає в максимально рекордні терміни.
Особливий варіант ще в кляр вмочити і потім обсмажити.