Я вчила німецьку, і мені англійська, що в першому , що в десятому однаково складна - через вимову. Це взагалі кошмар, а не мова. в німецькій кілька буквосполучень і читається, як написано, а в англійській , ота вимова, читати невідомо як. Особисто для мене це жах.
То один момент. Можна звичайно піти на курси і вивчити самій, але питання, воно мені треба? На разі не треба. І я маю досить багато інших уроків, які вчу з 2-ма школярками. Якщо старша вже більш-менш справляється, то все рівно часто потребує допомоги, от як раз через оті проекти, і підручники , і програму далеееку від досконалості. Принаймні ми в 5 класі на природознавстів, не мали таких дурних завдань, як ото знайди в інтернеті молекулу оцетової кислоти, і випиши у зошит. Чи зваж сірникову коробку і запиши у зошит. Чим? Чим я маю важити ту сірникову коробку?
Я і так стараюсь делегувати що можна бабусі, дідусю, чоловіку

, бо крім школи ми ще маємо художню, музичну і спортивну школу. І часом буває так, що маю і там дитині помогти. Тоді мама відкриває ютуб і малює глечики, чи розучує пісеньку, чи згадує музичну грамоту.
Отож мені простіше знайти репетитора, який буде виконувати домашні завдання з дитиною, чим вчити англійську мову з нуля, і ще брати на себе це навантаження. Крім того в нас вже з'явилась і друга мова - німецька і це теж моє.