Глобальні оголошення!

Християнство і атеїзм

Модератори: олеся, Tajga

Re: Християнство і атеїзм

Повідомлення TaniaPicaSSo » 15 жовтня 2016, 16:22

Ольчик написав:"Атеїзм є вершиною егоїзму. Атеїсти просто зробили для себе себе Богами."

А мені навпаки у вірян дуже виділяється така думка, що от ми, люди, такі особливі, творіння божі, зроблені ж за його подобою, і світ весь належить нам і для нас, і звірі для нас, і природа для нас
І сказав Бог: „Створімо людину за образом Нашим, за подобою Нашою, і хай панують над морською рибою, і над птаством небесним, і над худобою, і над усею землею, і над усім плазуючим, що плазує по землі“.

Мені тут вбачається більше егоїзму, аніж вважати людей просто пилинками в космосі, хай навіть і дуже розумними пилинками, які існують за вселенськими масштабами одну мілісекундочку.
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення TaniaPicaSSo » 15 жовтня 2016, 16:29

кcuxa написав:Дітей хрестять і в мороз і ще ніколи не чула щоб хтось простудився.

Так само хтось казав, що діти на хрестинах ніколи не плачуть, а завжди сплять. Моя старша то всі хрестини підхникувала, а менша не плакала, але й не спала. З уважністю розглядала фрески на стелі :hi: Але разом з нами хрестили ще двох дітей, і от один хлопчик так гірко плакав всі хрестини, що там і мама його плакала, і бабця, і всі плакали, і я не знаю, чи я б витримала таке, якби моя дитина так ревіла, я би певно забрала її звідти. І ще дуже вразив цинізм священника, який після тої всієї процедури ще почав дуже довгу "отсєбятіну" ні про що, а так, просто поговорити. І та дитина кричить, і всі вже дивляться на того священника, що мовляв давай, згортайся вже, діти плачуть, а він так цинічно: "Нехай поплачуть, нічого не станеться. Хай голос розвивають" :dash:
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)

Повідомлення TaniaPicaSSo » 15 жовтня 2016, 16:31

Ольчик написав:хоча разом з тим Ісус кликав всіх на свої проповіді, і священник знайомий каже, що нехай невіруючі приходять до церкви

Як казав Далай-Лама: "Знаєте, а мені ваш Христос подобається. Тільки проблема в тому, що ви, християни, так мало на нього схожі".
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Повідомлення nelly » 15 жовтня 2016, 16:36

Ну якщо вже брати церковну науку то Хрещення звільняє дитину від первородного гріха та приєднує до церковної спільноти. Наскільки знаю то екстренне хрещення буває лиш якщо дитині загрожує смерть тоді просять щоб прийшов в лікарню священник охрестити, а пізніше урочисто в Церкві вже відбувається завершальний обряд приєднання до спільноти. Ніхто не говорить, що хрещені діти якісь інакші від не хрещених.
В тому то і проблема, що в нас багато хто вірить в образи, воду і т.д., але чи уявляють в той час там присутнім Бога???
Я часто забуваю взяти воду на Водохреща і не роблю з цього проблеми тому що розумію що це додаткові ритуали і фанатичного значення їм не даю.
Я часто себе під час служби ловлю на думці а ЧИ дійсно я вірю щиро в те що відбувається??? От чи замислювалися ті хто ходить в Церкву на службу при тому коли священник підносить хліб що це дійсно Христос??? Колись читала що під час служби навіть священник засумнівався в правдивості цього обряду і коли це сталося в чаші зявилася справжня кров. Ось де віра!!" а все інше пусті балачки навколо ритуалів, традицій і т.д. Так що давайте не приколупуватися до людей. Всі ми маємо право сумніватися. Як казав Ісус хай перший кине камінь, хто не без гріха.
ПОВТОРЮЮ ще раз: віра не вимірюється кількістю відмовлених молитов, поцілованих образів, посвячених пасок чи літрів випитою свяченої води!!! :dash:
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Повідомлення Новенька » 15 жовтня 2016, 20:46

TaniaPicaSSo так гарно все розписала, дуже було цікаво почитати. Я так для себе всіх людей умовно можу розділити на дві частинки: ті що в щось вірять (будь то християни, атеїсти, свідки єгови...) і люди які намагаються навернути на свою віру і переконати, що їхні переконання найправильніші. Я схильна слухати перших людей, тоді з ними легше спілкуватись. Таня, дуже гарно все розписала.
Новенька Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 667 раз.
Подякували: 489 раз.
Діти: Донечка

Повідомлення Радмила » 17 жовтня 2016, 10:01

Ну Ви вже в курсі останіх подій.
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Повідомлення TaniaPicaSSo » 17 жовтня 2016, 11:11

Радмила написав:Ну Ви вже в курсі останіх подій.

Яких?
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Повідомлення taranjka » 17 жовтня 2016, 11:20

TaniaPicaSSo архієпископ і бар Сіті :hi:
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення nelly » 17 жовтня 2016, 11:26

та щe й бар з такою славою! Насправді нe було б так смішно, якби нe було так плачeвно :cray: шкода...
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Повідомлення taranjka » 17 жовтня 2016, 11:48

мене найбільше вразила відповідь в них на сайті. Ок, що всі піддаються спокусі. Але апелювати до того, що автокефальна повністю не визнається православними церквами, тому приписи православної церкви їх, фактично, не стосуються - взагалі шедевр
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Поперед.Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей