Глобальні оголошення!

Християнство і атеїзм

Модератори: олеся, Tajga

Re: Християнська етика

Повідомлення Радмила » 10 жовтня 2016, 22:11

Natalinda написав:Я наприклад до сьогодні була впевнена що Радмила прихожанка православної церкви) От просто так собі була колись придумала таке та й все :hi:

Наталінда, ти недалека від істини, був такий період в моєму житті. Зараз це не так.
Але як ти кажеш, якщо є можливість зробити добру справу, то яка різниця з якого приводу і від чийого імені вона робиться. :yes:
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Повідомлення TaniaPicaSSo » 10 жовтня 2016, 22:30

Ох, скільки всього за день понаписували. Не маю часу все прочитати, не те, щоб повідписувати :scare:
Але я не забула, хто там що питався, то при можливості відповім :rose:
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення vikilandi » 10 жовтня 2016, 22:35

про еволюцію і динозаврів відповім
Я правильно зрозуміла?
vikilandi Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 918 раз.
Подякували: 666 раз.

Повідомлення Natalinda » 10 жовтня 2016, 22:59

Tajga написав:Уяви собі, що прогресивні віруючі християни вже давно дві теорії (Дарвіна та створення Богом) з*єднали в одну і їх то не смущає ні разу.

Tajga мене не смущає) я колись в іншій темі про це писала :yes: до речі і ти там була :wink:
Цікавить як хто пояснює дітям :wink:
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення TYulia » 11 жовтня 2016, 09:17

І ще допомянусь за своє питання- чому і коли ви стали атеїстами?
Радмила ніби ще й згадала що до православних ходила.
Я просто більше розумію як люди переходять з одної церкви в іншу, чи взагалі не ходять, але в Бога вірять всеодно. От наприклад в чоловіка в селі, священник дійсно не конче, таке сплітає на проповідях, що багато людей таки перестали ходити в церкву, але все таки залишаються богобоязними, їздять в інші села в церкву чи до Свідків Єгови.
Так само є в мене родичі на Донбасі, там церков практично нема, але як би їх запитати чи вірять в Бога, то сказали б так.
Ось таке в мене довге пояснення чого в мене виникло таке питання.

P.S. Певно тему вже треба розділяти на ХЕ і "атеїсти і християни"
Перші сім років дитину потрібно любити, другі сім років треба її виховувати, треті сім років - бути їй найкращим другом, а потім відпустити її і молитися, щоб у неї все було добре...
Зображення
TYulia Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) поцілована Богом (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 797 раз.
Подякували: 700 раз.
Діти: маленький чудо-хлопчик

Повідомлення taranjka » 11 жовтня 2016, 09:22

TYulia для мене наукові пояснення створення і еволюцію світу більш правдоподібні. от і все
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Re: Християнство і атеїзм

Повідомлення Новенька » 11 жовтня 2016, 20:24

Така гарна тема. Як на мене дуже все спокійно проходить. Ніхто нічого не навязує. Читала всі пости.
Не можу себе записати в ревні християни, але таки не атеїст. Я собі так вірю, що Господь є і він пильно слідкує за еволюцією.
А в школах християнська етика думаю зайва. Хіба факультетом в кінці уроків. Християнське мають в дома виховувати, а не чужі люди. Вже хтось писав вище, а якщо я ходжу в синагогу? або ревна мусульманка? Такий предмет не повинен бути в школі на мою думку .
Новенька Офлайн

Впевнено спілкуюся

випускниця школи материнства (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 667 раз.
Подякували: 489 раз.
Діти: Донечка

Повідомлення erinaceus » 13 жовтня 2016, 09:20

Ще питання до атеїстів. Суто ради цікавості. Я так розумію, згідно власних переконань, ви своїх дітей не хрестили. Правильно? Чи є винятки?
Зображення

Зображення

"У кожного своя пустеля і свої міражі." - Ліна Костенко
erinaceus Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2191 раз.
Подякували: 1479 раз.
Діти: Хлопчик-горобчик
Дівчинка-квіточка

Повідомлення Ольчик » 13 жовтня 2016, 09:54

Я поки не все перечитала, ще на 4 сторінці, але відписати хочеться.. Я вважаю себе віруюючою, без фанатизму, але віруючою.

І знаєте, однієї з проблем будь-якої релігії я вважаю людей, які отак чинять: ходять в церкву Паску посвятити, але не вірять в це (хоча разом з тим Ісус кликав всіх на свої проповіді, і священник знайомий каже, що нехай невіруючі приходять до церкви, вода камінь точить). Також людей, які використовують релігію в своїх корисливих цілях (владні особи, чи священники церков, які там не по покликанню, а за збагаченням).
Щоб аналізувати релігію, потрібно більше вникати в суть, і уникати тих нашарувань, які склалися історично.
Зрештою писати можна багато, жаль трохи мало часу.

До речі, колись на психології релігії (був в мене такий предмет) звучала фраза: "Атеїзм є вершиною егоїзму. Атеїсти просто зробили для себе себе Богами." Не пригадаю зараз, чия точно думка (навчання було давно), і ні в якому разі не хочу нікого цим дописом образит і т.п., це так, інформація для роздумів.....
Зображення
Ольчик Офлайн

Впевнено спілкуюся

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 205 раз.
Подякували: 134 раз.
Діти: Донечка

Повідомлення taranjka » 13 жовтня 2016, 10:16

erinaceus хрестили - інакшого виходу не було, бо бабці-дідусі вважають, що дитини без цього не виживе і інакше не можна. в нашому випадку не похрестити - це сварка всієї родини. ще вони як тисячі інших прихожан вірять в купу забобонів і їх в цьому нічого не смущає. я вже писала, що розумію, що я живу в християнському суспільстві, тому йду на компроміс. не тому, що мені хочеться бути так як всі, але толерантності з боку суспільства до інших поглядів не ма. он скільки постів зробили, щоб пояснити що школа релігійні погляди не має навязувати
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Поперед.Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей