nelly написав: Але все таки дитина буде проводити лиш півдня в школі а решта часу вдома і практично з батьками, то батьки теж матимуть можливість пояснити дитині що вчитися добре це важливо для нього.
Ви дуже боїтеся щоб на дитину не впливали інші діти, то вчіть його мати свою думку, наголошуйте на важливості освіти хорошої, якщо для Вас це важливо.
Мені здається що якщо сімя більше менш інтелегентна, батько-матір мають освіту спеціальну чи вищу і є хороший приклад то думка якогось там Петі Васі має Вас мало хвилювати.
То все правильно, звичайно. Але мені здається, рано чи пізно приходить час, коли батьки для учня втрачають колишній авторитет, і на перше місце виходять однолітки. Як би батьки не старалися, дитина живе в соціумі і думка колективу таки має вплив. Але чи взагалі в нашій країні при теперішній системі освіти ця думка може бути позитивною, я дуже сумніваюся... У нас не було, нема і мабуть і не буде поваги до навчання, розумників, відмінників і т.д. Діти вимахуються новими гаджетами, фотками, компаніями, поганими звичками і т.д. А не черговою прочитаною книжкою, виграною олімпіадою і т.д. На жаль
З іншого боку, чи хотіла б я, щоб моя дитина добре і старанно вчилась, отримувала високі бали, то таки мабуть ні. Бо сама завжди вчилася на 5, з атестатом, червоним дипломом і т.д. Чи щось воно мені дало в житті? Мабуть ні. А це як не як, навантаження на очі, хребет, нервову систему і т.д. Мені набагато важливіше, щоб дитина всесторонньо розвивалася. А це окрім навчання, і гуртки, і спорт, і прогулянки, і відвідування всіляких заходів. На це все треба час. А якщо вечорами і вихідними лиш уроки робити, то де той час знайти?!
А в плані навчання, то я вважаю, базових (читай глибоких, закріплених) знань з різних предметів цілком вистачає. Якщо є предмети, до яких має більший нахил і бажання (чи може вже визначилися з майбутньою професією), то краще більше уваги приділити їм. Ну і культивувати в дитини думку, що вчиться, насамперед, для себе, а не для когось. Що знання мають бути такими, якими можна оперувати в майбутньому. Ну і безперечно, знання іноземних мов. Бо це інструмент, який усім знадобиться в житті, чи для спілкування, чи продовження освіти, чи по роботі.