Глобальні оголошення!

Вишиванка в школі - як символ патріотизму

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Вишиванка в школі - як символ патріотизму

Повідомлення гра з вогнем » 13 вересня 2016, 15:49

Для усіх, кого нудить і хто хотів би подивитися
Зображення - привід одягти "збір грошей на благодійність", не концерт і не свято
більше того Зображення - привід одягти - та без приводу, "kilt as normal daily uniform"

Ось чому інші нації мають повагу до свого національного одягу, не цураються його, носять з гордістю, а у нас цілу проблему висмоктують, бо попросили у вишиванці на перший дзвоник прийти? Зобов'язати ж права не мають, лиш попросили, а розмов наче то не вишиванку проять одягнути, а сарі.
Це ж наш національний одяг, складова нашої нації, ідентичності. Чому стільки спротиву, до символу, що робить нас самобутніми та відрізняє від інших?

У мене інколи підозра, що люди з задоволенням носили б ватніки і кокошніки, про які теж згадувалося, але не вишиванку. Прикро.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Re: Вишиванка в школі

Повідомлення Natalinda » 13 вересня 2016, 16:51

гра з вогнем мені здається просто в нас зміщені акценти сильно :pardon:
Напевне в тій країні звідки фотки так не кричать про демократію на кожному кроці? Незнаю причини, але в мене давно враження, що замість того щоб робити все для того щоб із Зх. України брала приклад Сх. Україна, роблять все для того щоб на тій Зх. Україні патріотизм знищити(((((

Нам перепало жити якраз в період становлення нового патріотизму, того й все так кострубато мабудь. Бо нас виховували батьки, які жили за Союзу, а ми вже намагаємося своїх дітей виховати не так. Оскільки досвіду ще немає, то приходиться вчитися на своїх граблях, і тільки час покаже, добре співати гімн і молитися в школі щопонеділка і щопятниці - чі ні :dreams:
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення гра з вогнем » 13 вересня 2016, 17:11

Наталю, за етику та молитви казати не буду, я не знаю ситуації з середини, тому і створила нову тему.
А от за гімн, а що поганого в тому, щоб знати і поважати національні символи.
Співати гімн.
Гімн є національним симовлом, тому він повинен бути пристунім в школі. Адже функція школи не лише навчати, але й виховувати, зокрема виховувати любов і повагу до батьківщини та її символіки.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Радмила » 13 вересня 2016, 20:53

Гра, витягнула одну фотку з інтернету, ну і що. Десь, колись. але ж не так масово як у нас.
Проблема не в гімні, і не у вишиванці, проблема в примусовості. Давайте якось визначимось в якому суспільстві ми живемо. В демократичному чи тоталітарному. Бо якщо в демократичному, то не може бути обов'язковим всім ідти у вишиванці в школу. А якщо в тоталітарному, то до моєї знайомої педагога після першого вересня в кабінет залетів якийсь розлючений тато і тріпав її за барки, що вона дозволила собі на свято без вишиванки прийти. Це нормально?
Щодо гімну, питаня не в тому, що погано, питаня в тому, що і це все. Вишиванка, гімн, все вже тепер всі патріоти. Підміна зовнішнім внутрішнього стану. Якщо я знаю хто я, і що Україна моя Батьківщина, то мені байдуже, який одяг на мені. Я знаю ХТО Я і ХТО МОЇ ПРЕДКИ. А якщо я в собі сумніваюсь, то може і так, може і справді треба вдітись у вишиванку, щоб не забувати хто я і що я.
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Повідомлення гра з вогнем » 13 вересня 2016, 21:05

дві ;)
цікаво так виходить. спершу "от в інших такого нема, бла-бла-бла, кілт не вдягають, кокшники бусинами не обшивають", а тепер ну і що. та нічо, в принципі :)

Підміна зовнішнім внутрішнього стану.

Інтеріоризація важливий етап формування внутрішнього світу, образів, дій та ставлень. Тому повторююся, зважаючи на те, що окрім навчання, школа зобов'язана виконувати й виховні функції, то все роблять правильно. Повинна бути й вишиванка, й гімн, й прапор. Потрібно формувати любов до батьківщини та її символів.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Радмила » 13 вересня 2016, 21:31

Аж дві. Але ж не так масово, як у нас. Погодся, що в нас це вже нарівні примусу, а те до чого примушують, вже серце не гріє.
А я і не казала, що не повино бути, я казала, що надмірно то вже не на користь, і що формування любові до Батьківщини ( до речі слово Батьківщина пишеться з великої букви), не повинно звестися, до вдягання вишиванки, і співу гімну. А в нас саме надмірним використання зовнішніх символів, замінили брак внутрішнього наповнення патріотичного виховання.
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)

Повідомлення TYulia » 13 вересня 2016, 22:12

Цей примус, як ви кажете, це природньо для наших шкіл. Колись мене відчитали бо прийшла на останній дзвоник нарядно, але не чорно-біло (на той час форми в нас не було), а мала квіти до якогось пам'ятнику нести.
Радмила, в ваших дописах ніби вказується що ви і ваша сім'я патріоти, то чому ви так в штики сприймаєте ту рекомендацію вдіти вишиванки?
До слова, мені теж певно більше імпонує західні школи в плані свободи вибору в що одягатись, що і як вчити. Але маємо те що маємо. Мені здається значно більше проблем у вищих навчальних закладах України.
Перші сім років дитину потрібно любити, другі сім років треба її виховувати, треті сім років - бути їй найкращим другом, а потім відпустити її і молитися, щоб у неї все було добре...
Зображення
TYulia Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) поцілована Богом (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 797 раз.
Подякували: 700 раз.
Діти: маленький чудо-хлопчик

Повідомлення vikilandi » 13 вересня 2016, 22:21

Радмила, правила правопису великої букви в слові батьківщина можливе й з написанням її маленькою. І Гра правильно написала, бо перераховувала загальні назви, а не друкувала присягу на вірність Батьківщині
vikilandi Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 918 раз.
Подякували: 666 раз.

Повідомлення гра з вогнем » 13 вересня 2016, 22:24

Радмила,vikilandi, дякую вам, дівчата! Я аж пішла правопис почитала, пригадала, що і як.
Бачите, як корисно все таки, обговорювати цю тему.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Радмила » 13 вересня 2016, 22:41

Бо примус в принципі не є природнім. І не вбачаю особливого патріотизма у вдяганні вишиванки. Проста мода на вишиванки. Всі так роблять, то й ми так робимо. а я за модою не женусь, а на все маю свою думку.
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

Далі

Повернутись до Школярі (від 6 до 17)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей