Глобальні оголошення!

Християнська етика

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Християнська етика

Повідомлення Mama3 » 12 вересня 2016, 15:51

Перечитала попередні пости. Справді, краще би вчили дітей проговорювати свої почуття, порозумінню, правилам поведінки у різних ситуаціях. Не погоджуюсь, щоб "гарний приємний вчитель толерантно розказував моєму сину притчі, моменти з Біблії, про Бога і навіть про церкву". Вчитель сам того не знає досконало. Старший син прослухав цілий рік, не скажу, що змінився під впливом тих уроків в якусь кращу сторону чи щось сильно йому запам'яталося. То може, доцільніше було б ту годину на інший урок дати.
Теж думала, що, коли виникла навесні ситуація з цим предметом, то змінять, але де там: всі накинулись на ту жіночку, всі такі порядні християни, всі за моральність-духовність.
Mama3 Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1389 раз.
Подякували: 522 раз.
Діти: Два хлопчики Володя та Олежик і дівчинка Марічка

Повідомлення TYulia » 12 вересня 2016, 16:38

Mama3 написав:Вчитель сам того не знає досконало.

А я мала на увазі такого ГАРНОГО вчителя, щоб то знав досконало і вмів правильно донести до дитини.
Якщо наприклад вчитель з англійської ледве по англійськи говорить, бо в нього основна мова в інституті допустимо французька була, то ви ж не скажете, що хай краще англійської не буде, а інші уроки взамін. :pardon:
Перші сім років дитину потрібно любити, другі сім років треба її виховувати, треті сім років - бути їй найкращим другом, а потім відпустити її і молитися, щоб у неї все було добре...
Зображення
TYulia Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) поцілована Богом (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 797 раз.
Подякували: 700 раз.
Діти: маленький чудо-хлопчик

Повідомлення Dolorosa » 12 вересня 2016, 16:39

я за регілієзнавство в школі замість християнської етики
Зображення
Зображення
Dolorosa Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 152 раз.
Подякували: 135 раз.

Повідомлення taranjka » 12 вересня 2016, 17:35

TYulia підготовку з християнської етики проходять за пару занять, про яку досконалість можна говорити?
весною був повний треш навколо цього предмета - в церквах по селах (моя мама сама чула) священики збирали підписи на захист християнства, бо купка сатаністів хочуть всіх атеїстами зробити :crazy: навіть згадувати те все гидко і сумно
в нас має бути християнська етика, я підійшла до вчительки і сказала, що моя дитина відвідувати не буде і сидіти малювати на уроці теж. наразі не знаю який це предмет в розкладі буде, бо це вирішує не вона. обіцяла, якщо десь по середині, то вона буде з Дарцьою займатися чимось іншим в іншому класі. маю піти написати заяву завучу і ще в неї виясню.
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення vikilandi » 12 вересня 2016, 23:00

Деякі мами завжди будуть усім незадоволені. Щоб їм не запропонували будуть лише критикувати і виказувати своє "фе". І самі не будуть брати відповідальність на себе.
Чому присутня думка, що християнство має бути відділене від школи? Відповідь бачу в нашому совковому минулому. Де люди жили декількома життями. Одягали маски виходячи на роботу, дома знімали й ходили підпільно до священника щоб дитині хрещення уділив і таке інше. Християнське виховання має йти з дому і мати продовження в школі. А не так, що в неділю до церкви йду поклони бити, а "подарунок" учительці чи лікареві дати - то це "так треба". А християнство в Тернополі вивчають більш греко-католицького напрямку, тому що це статистика - їх тут переважна більшість. Знаєте як називається влада більшості? - Демократія. А як кажуть, демократія не ідеальна форма правління, але поки що кращої не придумали. Чому ви зїлись на християнську етику? За вашою логікою майбутні столяри можуть не вивчати, наприклад, літератури чи не відвідувати занять музики, або навіщо майбутнім спортсменам тригонометрія? Таких питань ви не ставите. А щодо вишиванок і гімну, то це взагалі абсурд. Як можна дати дитині патріотичне виховання без національної ідентичності? На хлопський розум як вміє гроші порахувати, то вже грамотний? Так само, в Церкві відстояв - і цього вже достатньо?
vikilandi Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 918 раз.
Подякували: 666 раз.

Повідомлення Радмила » 13 вересня 2016, 00:47

Для тих хто не розуміє, чому християнська етика має бути забрана з школи взагалі пояснюю докладно.
ст. 15 Конституції України
Цитата
Жодна ідеологія не може визнаватися державою як обов'язкова.
ст 24 КУ
Цитата
Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.
ст. 35. КУ
Цитата
Кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність.

Церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа - від церкви. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов'язкова.
Це по суті. І на останок ст. 8. КУ
Цитата
В Україні визнається і діє принцип верховенства права.
Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй.

Іншими словами, ввівши християнську етику в школу, було порушено право дітей на свободу світогляду та віросповідання. І демократія як раз і відрізняється від тоталітарного режиму тим, що враховується право кожної людини жити згідно свого свідогляду , до тої лиш межі де людина не порушує закон.
Я думаю, що тут все зрозуміло, і як раз проблема в тому, що ні я ні хто з інших мам, згідно закону України, а Україна все ж таки правова держава, не зобов'язанай пояснювати якого я віросповідання, якого я світогляду, і не повина в принципі писати якихось заяв про звільнення з уроків, які це віросповідання нав'язують.

Далі, щодо вишиванок. Якщо ми йдемо до цивілізованого суспільства, то всьому своє місце, одна справа, коли ті вишиванки на концерті, чи на дні української мови, інша справа, коли вже від них просто нудить. От мені б дуже хотілось подивитись, якби на святі знань в шотландії хлопці приходили в кільтах, чи в Росії , в кокошніках і лаптях. Національний одяг є у всіх народів, але він має свою функцію, і засовувати всіх, і вся в вишиванку на всяке свято,то вже доволі таки перебір.

І про гімн. Особисто для мене патріотичне виховання, і стодесяте співання гімну не має нічого спільного. Отож то і біда , що крім співу, не має чим пишатись. Патріотичне виховання полягає в тому, щоб пишатись тим ким ти є, пишатись тою державою в якій ти живеш, вболівати за неї, і працювати на благо її. І як на мене то краще що могли б зробити в школі, це навчити берегти ту природу що нас оточує, бо це МОЄ, бо це МОЯ ЗЕМЛЯ, і я не кину на неї папірця, бо я поважаю себе, і свої співвідчизників та свою ЗЕМЛЮ. Навчили б поважати один одного, бо МИ УКРАЇНЦІ і МИ ВИХОВАНА НАЦІЯ. А не бидло, яке натягнуло вишиванки, і при тому, обгаджує підїзди, не може піднятися в маршрутці перед тим зто того потребує, і чекає, поки здохне той пенсіонер, бо в нього проїзд безкоштовний (почитайте тернопільскі форуми). Так в отому і має бути повага до себе і свого народу і патріотичне виховання, а не у викрикувані гасел. В тому, щоб здобувати перемоги і прославляти свою країну, як роблять наші спортцмени, або як от зараз моїх знайомих хлопець їде представляти Україну в міжнародній олімпіаді у Японію. Оце я розумію, що дитина працює , і щось робить для тої країни.
А все інше формальне, і пусте. Така собі обгорточка від цукерки у вишиванці, бо так модно стало, а всередині, а всередині нічого не має. Бо тими вишиванками і тим співом підмінили оте справжне патріотичне виховання, яке насправді мало б мати значно більш глибоку суть.
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Повідомлення Ulkanet » 13 вересня 2016, 01:05

сам конфлікт з тою Християнською етикою полягає в тому, що в Україні немає єдиної віри :dash:
а відсутність єдиної віри - якраз і пісилює той розбрат і ворожнечу :sad:
Від роботи дохнуть коні - ну а я безсмертний поні!!!!! :-))))))
Ulkanet Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3577 раз.
Подякували: 1979 раз.
Діти: Доця

Повідомлення TaniaPicaSSo » 13 вересня 2016, 08:26

Ulkanet іншими словами, шкода, що не всі люди однакові, бо тоді би було менше проблем. Я правильно зрозуміла? :hi:

Радмила підписуюсь під кожним словом. Особливо хочеться наголосити на такому:
Радмила написав:ні я ні хто з інших мам, згідно закону України, а Україна все ж таки правова держава, не зобов'язанай пояснювати якого я віросповідання, якого я світогляду, і не повина в принципі писати якихось заяв про звільнення з уроків, які це віросповідання нав'язують.

А всім християнам і християнкам хочеться наголосити на наступному. Релігія та віросповідання - це є особистий вибір кожної людини. І те, що ви християни, це є ваш особистий вибір. Але не забувайте, що є люди, які вашої віри не обирали, вони обрали іншу віру або ж не обирали ніякої. І вони мають на це право і також мають право на повагу до себе та свого вибору. Іншими словами, в школі не повинно бути різниці між дітьми різних віросповідань, діти не повинні обговорювати такі питання між собою взагалі, бо не компетентні ще в цьому. Поки що вони, звісно, слухають маму з татом, і думають, що їхнє віросповідання на 100% єдино правильне, бо ж хіба моя мама може помилятись?Але це некоректно нав'язувати дітям свої релігійні погляди, а особливо чужим дітям. А виходить так, що ввівши християнську етику в стіни школи, ви вже дискримінуєте представників інших релігій. Навіть якщо батьки напишуть заяву і дитина не буде відвідувати ці уроки, дискримінація все одно залишиться. Може в теорії її могло б і не бути, але на практиці будуть перешіптуватись за спинами діти та їхні батьки, а також вчителі. От наприклад, дуже часто вчитель, який веде хр. етику, веде також і інший предмет, матиматику або біологію, наприклад. І от, думаєте, не буде він мимоволі дивитися зкоса на того учня, який не відвідує його уроки з хр. етики? Добре ще, якщо таких дітей буде хоча би 5 на клас, а якщо одна дитина? Ще залежить від характеру тої дитини. Якщо вона й так невпевнена в собі, то це може остаточно зробити її ізгоєм в класі. А все через що? Через віросповідання батьків. Батьків, не дітей. Бо діти ще самі по собі не належать до жодної релігії. Як казав Р. Докінз, "Некоректно казати дитина-католик чи дитина-протестант. Правильно казати дитина батьків-католиків, дитина батьків-протестантів і т.д.". Бо діти поки що вимушені спрвідуавати те, що й їхні батьки. І коли вони виростуть, 90% так і залишаться з тими ж релігійними поглядами, бо так вже закладено природою, що інформація, ввібрана нами з дитинства, вважається істино правильною. І ось саме тому церкви і борються за свій електорат мало не з садочків. Бо бояться, щоб інші не перехопили.
А свобода віросповідання - нє, не чули. У нас всі християни. Та будьте собі християнами, читайте вдома Біблію, ходіть до церкви по неділях, а в інші дні живіть так, як вас вчить ваша релігія, але не треба думати, що всі навколо сповідують вашу релігію, а як не сповідують, то значить цю ситуацію треба виправити :В):
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення taranjka » 13 вересня 2016, 09:10

vikilandi написав:Знаєте як називається влада більшості? - Демократія

якраз цей підхід і є совок :) якщо щось не подобається - терпи, бо більшість хоче так.
Уляна, я не відчуваю ворожнечі до тих, хто вірить в щось інше, своїх поглядів не навязую і так вчу свою дитину і хотілося б, щоб була аналогічна ситуація щодо мене. Чому інакшість сприймається як вороже? Не можуть всі сповідувати одне і це якраз є нормою.
Щодо "вічно якісь мами будуть невдоволені" - то якраз ті, хто голосно виявляє своє невдоволенні і роблять щось, щоб змінити. Але є велика частина, що скаржиться по куточках :pardon:
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Natalinda » 13 вересня 2016, 11:09

vikilandi написав:Чому присутня думка, що християнство має бути відділене від школи? Відповідь бачу в нашому совковому минулому. Де люди жили декількома життями. Одягали маски виходячи на роботу, дома знімали й ходили підпільно до священника щоб дитині хрещення уділив і таке інше. Християнське виховання має йти з дому і мати продовження в школі. А не так, що в неділю до церкви йду поклони бити, а "подарунок" учительці чи лікареві дати - то це "так треба".

А як з відділeнням християнства в інших краінах, дe совкового минулого нe було?
І нeвжe та дeмократична більшість на Сході та Півдні нашоі краіни жила отим подвійним життям? Ходили там поночам дітeй хрeстити?
І щe хотіла б уточнити що ти мала на увазі щодо подарунків вчитeлям та лікарям. Цe протирічить заповідям? В нас до рeчі і свящeнників вітають і подарунки ім дарують, і на городі допомагають..... і за парафію, як і за любу іншу роботу трeба нeмалі гроші заплатити, і заробітню плату, якщо нe помиляюся отримують, і навіть офіційно на інших роботах зарeєстровані, щоб мати хто субсидію, хто пeнсію, в кого щe якісь своі причини.....
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Поперед.Далі

Повернутись до Школярі (від 6 до 17)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість