Радмила » 13 вересня 2016, 00:47
Для тих хто не розуміє, чому християнська етика має бути забрана з школи взагалі пояснюю докладно.
ст. 15 Конституції України
Цитата
Жодна ідеологія не може визнаватися державою як обов'язкова.
ст 24 КУ
Цитата
Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.
ст. 35. КУ
Цитата
Кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність.
Церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа - від церкви. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов'язкова.
Це по суті. І на останок ст. 8. КУ
Цитата
В Україні визнається і діє принцип верховенства права.
Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй.
Іншими словами, ввівши християнську етику в школу, було порушено право дітей на свободу світогляду та віросповідання. І демократія як раз і відрізняється від тоталітарного режиму тим, що враховується право кожної людини жити згідно свого свідогляду , до тої лиш межі де людина не порушує закон.
Я думаю, що тут все зрозуміло, і як раз проблема в тому, що ні я ні хто з інших мам, згідно закону України, а Україна все ж таки правова держава, не зобов'язанай пояснювати якого я віросповідання, якого я світогляду, і не повина в принципі писати якихось заяв про звільнення з уроків, які це віросповідання нав'язують.
Далі, щодо вишиванок. Якщо ми йдемо до цивілізованого суспільства, то всьому своє місце, одна справа, коли ті вишиванки на концерті, чи на дні української мови, інша справа, коли вже від них просто нудить. От мені б дуже хотілось подивитись, якби на святі знань в шотландії хлопці приходили в кільтах, чи в Росії , в кокошніках і лаптях. Національний одяг є у всіх народів, але він має свою функцію, і засовувати всіх, і вся в вишиванку на всяке свято,то вже доволі таки перебір.
І про гімн. Особисто для мене патріотичне виховання, і стодесяте співання гімну не має нічого спільного. Отож то і біда , що крім співу, не має чим пишатись. Патріотичне виховання полягає в тому, щоб пишатись тим ким ти є, пишатись тою державою в якій ти живеш, вболівати за неї, і працювати на благо її. І як на мене то краще що могли б зробити в школі, це навчити берегти ту природу що нас оточує, бо це МОЄ, бо це МОЯ ЗЕМЛЯ, і я не кину на неї папірця, бо я поважаю себе, і свої співвідчизників та свою ЗЕМЛЮ. Навчили б поважати один одного, бо МИ УКРАЇНЦІ і МИ ВИХОВАНА НАЦІЯ. А не бидло, яке натягнуло вишиванки, і при тому, обгаджує підїзди, не може піднятися в маршрутці перед тим зто того потребує, і чекає, поки здохне той пенсіонер, бо в нього проїзд безкоштовний (почитайте тернопільскі форуми). Так в отому і має бути повага до себе і свого народу і патріотичне виховання, а не у викрикувані гасел. В тому, щоб здобувати перемоги і прославляти свою країну, як роблять наші спортцмени, або як от зараз моїх знайомих хлопець їде представляти Україну в міжнародній олімпіаді у Японію. Оце я розумію, що дитина працює , і щось робить для тої країни.
А все інше формальне, і пусте. Така собі обгорточка від цукерки у вишиванці, бо так модно стало, а всередині, а всередині нічого не має. Бо тими вишиванками і тим співом підмінили оте справжне патріотичне виховання, яке насправді мало б мати значно більш глибоку суть.

Щастя є