Глобальні оголошення!

Художня література для дошкільнят (3-6 років)

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Художня література для дошкільнят (3-6 років)

Повідомлення TaniaPicaSSo » 26 липня 2016, 16:02

Моя Мартуся (3,9) зараз фанатіє від Незнайка. Ми купили 'Незнайко і друзі', то вже прочитали її двічі під ряд. Хотіла ще докупити 'Н. в Сонячному місті' та 'Н. на Місяці', але щось ціна кусається. Знайшли поки в бібліотеці продовження, вже написанк внуком автора 'Острів Незнайка', то читаємо зараз.
Але, чесно кажучи, я рідко задоволена пкрекладом на українську. Чогось українські оригінальні твори читаються легко, але от ті, що перекладені на укр. з іншої мови, досить часто містять просто шалену кількість незнайомих мені слів, то що казати про дитину, якщо це дитяча книжка. Або моде то я така недалека, часом таке враження...
Ои наприклад, я раніше писала про сім частин про сім'ю з вісьмома дітьми норвезької письменниці Анне Кат. Вестлі. Спочатку я прочитала всі частини російською, просто для себе. То читалося дуже легко і просто, як власне і має читатись дитяча література. Не пригадую жодного незнайомого мені слова, хоч російська мені ж ніби як і не рідна. І от захотіла почитати цю серію з дитиною, купила вже декілька частин, але читається дуже туго, бо доводиться переробляти на ходу купу всього, незнайомих слів часом по три на сторінку. Не знаю, як у норвезькому оригіналі, але бабуся в укр. перекладі розмовляє дуже смішним сільським діалектом, а в російському того немає, вона говорить нормально як всі. І воно так ніби прикольно, як вона розмовляє, але насправді читати дуже важко, я сама не все розумію з того. І знову ж таки, то ж дитяча книжка. Таке враження, що українські перекладачі при перекладі дуже хочуть повимахуватись, обравши самі рідко вживані або якісь дуже специфічні слова, в той час як в оригіналі все написано досить по-простому.
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення Vikibee » 26 липня 2016, 16:04

Ми читали Цибуліно у 4, однозначно - зарано. Не пішов, бачу, що багато чого незрозуміло. Обговорювали, але ще так ближче до 6-ти спробуємо перечитати.
Моя молитва лине в Небеса! Стою я перед Богом на колінах: "Дай, Отче, миру, спокою в серця... Тебе благає щиро Україна..."
Vikibee Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 862 раз.
Подякували: 335 раз.
Діти: Дівчинка Марічка.
Синочок Гліб

Повідомлення nelly » 26 липня 2016, 16:44

Таня то в мене теж так само, інколи читаєш і чтиво ллється з рота і нe разуєш сторінки а інколи, хоч би скоршe закінчити...
Або по сeріях книг замітила так само.
От Родарі читаємо і читали ранішe Джeймса Крюса з сeріі лаурeатів прeміі Андeрсeна то дeсь на одному рівні по пeрeкладу хоч з різних мов, нe ллється читання...
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Повідомлення Zuza » 18 серпня 2016, 10:52

Малятам буже подобаються книги-білінгви із зображеннями найрізноманітніших тварин.Зобрадення - фото цих тваринок з ферту. Шкода лиш, що самі тваринки з фетру не прикріпдені у книги - було б значно цікавіше.
Зображення
Zuza Офлайн

Тільки роззираюся

Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 15 раз.

Повідомлення TYulia » 01 вересня 2016, 18:17

Дівчата, може хтось вже виріс і хоче-може продати Чарівний ліс від Махаону?
Перші сім років дитину потрібно любити, другі сім років треба її виховувати, треті сім років - бути їй найкращим другом, а потім відпустити її і молитися, щоб у неї все було добре...
Зображення
TYulia Офлайн

Я тут живу

Успішне грудне вигодовування (1) поцілована Богом (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 797 раз.
Подякували: 700 раз.
Діти: маленький чудо-хлопчик

Повідомлення TYulia » 02 вересня 2016, 13:17

Зачитуємо книги Річарда Скаррі. Дуже нам подобаються. У легкій веселій формі пояснюються дорослі процеси такі як: як роблять дорогу, будують будинок, як заробляють гроші, як роблять хліб (це в Місто Добрих Справ). Друга книга про автівки буде особливо цікава маленьким машинобителям, містить ще більше малюнків які можна розглядати безкінечно, треба лиш вміти відповідати на всі питання своїх Чомучок

Зображення
Перші сім років дитину потрібно любити, другі сім років треба її виховувати, треті сім років - бути їй найкращим другом, а потім відпустити її і молитися, щоб у неї все було добре...
Зображення
TYulia Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Тиха » 04 вересня 2016, 10:33

А де купуєте ці книжечки?
Тиха Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 397 раз.
Подякували: 277 раз.
Діти: Хлопченя

Повідомлення taranjka » 04 вересня 2016, 12:33

про місто добрих справ недавно читала відгук не дуже. книжка досить гендерна - чоловіки-тати працюючі, а мами завжди в фартушку і "просто мами"
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення TaniaPicaSSo » 04 вересня 2016, 13:45

Щось мою Мартусю (3,10) дуже тягне на такі довгі книги. Я думаю, що їй це ще не по віку. А вона була схопила в бібліотеці "Мумі-Тролів", вперлася, що хоче лиш її. Ну ок, взяли. Думала, не піде зовсім, тим більше ілюстрації там такі маленькі чорно-білі. Але 60 сторінок все ж прочитали, далі таки втомилася, захотіла переключитись на щось інше. А мені аж шкода стало, бо мені книга сподобалась, я сама ніколи її не читала. І ілюстрації дуже класні, хоч і чорно-білі, але дуже цікаві й дотепні.
Потім Марта вдома витягнула з верхніх полиць (де доросла література, або дитяча "на виріст") "Землю світлячків". Там сюжет цікавий, атмосфера така чарівно-загадкова, але мова дуже така пристойна для дитячої книги, лексика доросла, речення дуже довгі. То я хоч трішки на ходу переробляла, але так сильно на ходу і не спростиш. Але все одно декілька глав ми все ж прочитали.
А от "Лісову школу" прочитали вже всю. Марта в захваті. Хоча мені кожна наступна частина менш цікава за попередні.
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення TYulia » 04 вересня 2016, 22:14

Тиха написав:А де купуєте ці книжечки?

Купляла обидві на нашому СП Книжкової хати. До речі замітила, що в них на сайті деякі книжки не поставлені по категоріях. Тобто як вибрати категорію наприклад Казки, то там може не бути всіх книг в списку, а вже як просто по назві шукати, то знаходить і видно що воно не відмічено в жодну категорію.

Таранька, я теж десь читала дискусію про гендерну нерівність в Місті добрих справ. Я особисто іі не помітила, до того ж там є кравчиня зайчиха і з вдячністю і повагою описується домашня робота матусь і що чоловіки їм подарунки дарують :love: А в другій книзі про транспорт, то там певно навпаки більше професій жінки отримали: сержант Рудохвостик (вона), пані мишка (їздить на евакуаторі і ремонтує машини), фермерки, мама свинка на рівні з татусем веде машину і взагалі описана ніби вона толковіша за нього.

Довгі книги ми теж трохи читаємо, але таки малюнки хоч десь через раз нам хочеться. Але маємо проблему, як читаємо перед сном, то хоч домовляюся наперед що лиш 3 розділи прочитаємо, то всеодно після трьох малий вимагає ще і ще :pardon:
Зображення
TYulia Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Дитяча читальня

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей