ну є такі рані великі червоні вишні. в нас кажуть світоянські. то вони такі кистенькі.
а є такі дуже темні - вони гіркувато кислі і малі за розміром. на них кажуть - прості.
то я просто кістки повиймала і сушила в сушці. ще хочу прості. але в мене ще не достигли до "чорноти", поки тільки червоні.
знаю, що проварюють в сиропі і вишні, і абрикоси, сливи і персики - щоб вони мали кращий вигляд (абрикос виходить як базарна курага) і щоб смак був наближеним до свіжих. бо сушена вишня і свіжа - по смаку відрізняються. свіжа - солодка (якщо так можна сказати). а сушена - тої солодкості немає.
я так сливки сушила. просто самі і посипані цукром. ті шо просто - то висохли відносно скоро, але смак - ніякий

. а ті посипані цукром сохли 60 годин. але коли їх їсти - то таке враження що свіжу сливку їси - тільки троха тверду

можна так цукром і абрикоси посипати і вишні. ну або в сиропі проварити. вони ж варяться там тільки пару хвилин.
Наталь - ти скільки варила???