Глобальні оголошення!

Сушарка для продуктів

Модератор: irinka

Re: Сушарка для продуктів

Повідомлення nelly » 04 березня 2016, 00:48

дівчата хто має сушарки? у Вас зараз є ще залишки чорносливу, ізюму, кураги? Почала я те все більше їсти от думаю чи ті сушарки таке зроблять і як зберігати довго такі речі?
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Повідомлення Ulkanet » 04 березня 2016, 01:59

nellyя те що насушила (писала вище) позакривала в банки скляні (0,5 л. і 1 л.) і капроновими кришками закрила. а ще маю пару банок скляних літрових з польських соків, такою залізною пришечною закручують. тоже нормано зберігається.
ну певно якщо довго буде стояти - то "задохнеться", але я періодично щось витягаю - то провітрється :hi: бо читала, що треба в полотняних мішочках тримати і т.д. щоб доступ повітря був. ага, моль не спить і тоже їсти хоче :crazy:
можна в сушці робити пастілу :В):

я чорносливу не робила, так сливки сушила. і персики і абрикоси - просто сушила і всьо, без всяких замочувань і т.д. нормально - їсти можна :yes: те базарне таке солоденьке і так його хочеться, а моє таке кисленьке :crazy: але я люблю і кисленьке :hi: хотіла спробувати виноград посушити, та прогавила, як Наталінда продавала. а базарний я щось не ризикнула, бо купила трошка - і щось траванулася, то більше не купувала :sad:
Від роботи дохнуть коні - ну а я безсмертний поні!!!!! :-))))))
Ulkanet Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3577 раз.
Подякували: 1979 раз.
Діти: Доця

Повідомлення Natalinda » 15 травня 2016, 18:19

Дівчата, а у вас у всіх конвекторні сушки? Рівномірно просушується все?
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення vikilandi » 15 травня 2016, 20:05

Natalinda написав:Дівчата, а у вас у всіх конвекторні сушки? Рівномірно просушується все?

Я сушу в електродуховці з конвекцією при низькій температурі. Іноді на дверцях є конденсат, тоді трішки привідкриваю їх. Шкода, що тільки решітка одна, а так би взагалі було б красатіща.
vikilandi Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 918 раз.
Подякували: 666 раз.

Повідомлення Natalinda » 15 травня 2016, 22:06

vikilandi низька то скільки? В мене в електродуховці 150 мінімальна(((((

О і ще, напишіть яка мінімальна температура у ваших сушарках :rose:
Нарешті за 2 роки думання тре конче купити)))))
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)

Повідомлення Тиха » 15 травня 2016, 22:12

я так помідорки сушу. Температура біля 100 (регулюю в процесі)
Тиха Офлайн

Почуваюся, як вдома

за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 397 раз.
Подякували: 277 раз.
Діти: Хлопченя

Повідомлення Ulkanet » 15 травня 2016, 23:55

Natalinda в мене Горенья. то нижня таця завжди висушується скоріше, а верхня пізніше. я їх просто періодично міняю місцями.
якщо рівномірно накласти - то на одному "поверсі" висушується все рівномірно.
різниця йде між "поверхами"
мінімальна температура 35 градусів. максимальна - 70.
є одна сітка на дрібненьке. а решта - ті решітки троха завеликі дирки мають, але вишні без кісточок розкриті не падали.

я читала, що сушать і в електро і в газодуховках на мінімальній температурі (ну то я так поняла запалив і зразу на мінімум скрутив той вогонь) з привідкритими дверцятами. і тоже кажуть нормально - просто треба частіше заглядати і пильнувати щоб не пересушилося чи часом не згоріло :crazy:

якщо сушити маленькі обєми, то такої хватає
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
але якщо плануєш великі обєми - то всі радять Ізідрі - там від 5 до 15 підонів. ну і ціна тоді відповідна :wink:

я от мрію про природню сушку з тягою - щоб волога виходила.
типу такої
Зображення Зображення
але то треба випробувати - чи дісно тої тяги буде достатньо.
там такий принцип - що оте чорне під ском нагріється і стає тепле повітря, яке відповідно підноситься догори і йде в саму сушка, а там в стелі є кілька отворів і воно шурує через всю сушку на двір і так по колу. електросушка ж дує теплим догори - так і тут той же принцип.
лиш коли пасмурно і нема сонця - то не працює. ну і сушить тільки коли сонце на півдні (ту чорну штуку виставляють на південь) - бо той колектор стаціонарний і за сонцем не крутиться :hi:
от мати б таку сушку і нею сушити, а елекричною досушувати чи страхуватися на випадок дощу. але то для великої сімї чи родини, чи вже на бізнес. бо так вистачає тої малої електричної. бо ж яблука можна підсушити на горищі, а в електросушці лиш досушити. єдище що може статися, то на горищі можуть якісь мошки залізти в ті яблука :crazy: але в нас таке дуже рідко стається. моя мама ще бере і десь 4 чи 5 частину яблучної сушені зажарує в духовці до коричнуватого кольлору, а потім перемішує зі всіма - тоді узвар має макий темний колір. :В): бо всю сешеню зажарувати нема сенсу - всю користь спалиш.
Від роботи дохнуть коні - ну а я безсмертний поні!!!!! :-))))))
Ulkanet Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3577 раз.
Подякували: 1979 раз.
Діти: Доця

Повідомлення vikilandi » 16 травня 2016, 08:28

Natalinda написав:vikilandi низька то скільки? В мене в електродуховці 150 мінімальна(((((

)

В мене мін 50, але сушу на більших близько 90-100, при таких температурах колір ще не втрачається і процес пришвидшується
vikilandi Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 918 раз.
Подякували: 666 раз.

Повідомлення Natalinda » 16 травня 2016, 10:47

В мене тут чоловік для великих обємів наш Вінницький Садочок запримітив, але там ціна - кручє за Ізідрі :crazy:
Я от роздумую чи реально відмовитися від кампотів за рахунок узварів. Ну і якби знати що є попит на всяку там сушку то із задоволенням сушила б все що є вдома. Як згадаю скільки яблук ми повикидали минулого року :scare:

Щодо духовки то я нам не один кг білих грибів спалила :cray: та й по електроенергії мені здається що духовка побільше бере, якщо ставити тих самих 50 градусів....

Ну і пастили мені дууже хочеться :working:
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Kisja » 16 травня 2016, 16:50

В мене Зелмер - мін 35 град - макс 70
4 піддони - (на пастилу немає)
сушу все: яблука, черешні/вишні, сливи, груші, персики / абрикоси, чорниці, малину, суниці можна . Тільки смородину не сушу - бо дуже довго сохне, і аналогічно виноград не сподобалось сушити. Взимку сушену смакоту заливаю на ніч холодною джерельною водою - і вранці маю свіжий десерт - ням-ням.
Ще сушу овочі - перець і помідори, гриби білі - смакотище; корінь петрушки, селери, пастернаку, часнику було багато цього року - то теж посушила , зелень сушу.
Ніби все.

А ще шипшину сушила.
Зображення
Kisja Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 1
Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 173 раз.
Подякували: 442 раз.
Діти: Донечка Софія

Поперед.Далі

Повернутись до Кухонна техніка та посуд