Natalinda в мене Горенья. то нижня таця завжди висушується скоріше, а верхня пізніше. я їх просто періодично міняю місцями.
якщо рівномірно накласти - то на одному "поверсі" висушується все рівномірно.
різниця йде між "поверхами"
мінімальна температура 35 градусів. максимальна - 70.
є одна сітка на дрібненьке. а решта - ті решітки троха завеликі дирки мають, але вишні без кісточок розкриті не падали.
я читала, що сушать і в електро і в газодуховках на мінімальній температурі (ну то я так поняла запалив і зразу на мінімум скрутив той вогонь) з привідкритими дверцятами. і тоже кажуть нормально - просто треба частіше заглядати і пильнувати щоб не пересушилося чи часом не згоріло
якщо сушити маленькі обєми, то такої хватає
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
але якщо плануєш великі обєми - то всі радять Ізідрі - там від 5 до 15 підонів. ну і ціна тоді відповідна
я от мрію про природню сушку з тягою - щоб волога виходила.
типу такої

але то треба випробувати - чи дісно тої тяги буде достатньо.
там такий принцип - що оте чорне під ском нагріється і стає тепле повітря, яке відповідно підноситься догори і йде в саму сушка, а там в стелі є кілька отворів і воно шурує через всю сушку на двір і так по колу. електросушка ж дує теплим догори - так і тут той же принцип.
лиш коли пасмурно і нема сонця - то не працює. ну і сушить тільки коли сонце на півдні (ту чорну штуку виставляють на південь) - бо той колектор стаціонарний і за сонцем не крутиться

от мати б таку сушку і нею сушити, а елекричною досушувати чи страхуватися на випадок дощу. але то для великої сімї чи родини, чи вже на бізнес. бо так вистачає тої малої електричної. бо ж яблука можна підсушити на горищі, а в електросушці лиш досушити. єдище що може статися, то на горищі можуть якісь мошки залізти в ті яблука

але в нас таке дуже рідко стається. моя мама ще бере і десь 4 чи 5 частину яблучної сушені зажарує в духовці до коричнуватого кольлору, а потім перемішує зі всіма - тоді узвар має макий темний колір.

бо всю сешеню зажарувати нема сенсу - всю користь спалиш.