Глобальні оголошення!

Балачки на городі

Модератор: Natalinda

Re: Балачки на городі

Повідомлення eney » 27 квітня 2016, 13:19

Моя мама теж бігала сьогодні зранку голосила на погоду. а я якось вийшла, глянула, нічого там катастрофічного не побачила навіть сантиметрова матіола бодро на мене з землі дивилась :hi:
О спорт, ты - мир!
Пьер де Кубертен
eney Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 695 раз.
Подякували: 786 раз.
Діти: В домі заплавляють Олексій і Марк.

Повідомлення Natalinda » 27 квітня 2016, 13:49

Ну в мене квіти теж бодрячком, тільки одна лілія, яка була найвищенька то примерзла, а решта все як нічого й не було
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення vikilandi » 27 квітня 2016, 15:11

Natalinda написав:А що за хімія? Може Біофора? Чому не наважилися? Шкідливе настільки для людини?
Нашому саду не сильно більше, але 4-річному саду неплодоношення пробачити важко, хіба якщо тільки він посаджений заради краси і тіньочку.
Ameli а у вас не знаєш скільки було на термометрі?
vikilandi а у вас? Острів ніби трішки в ямі? Чи ні?

Яка назва хімії тією не знаю. Ми купували всі дерева в магазині на Бандери. Тепер там консультуємось щодо догляду. От вони нам і порадили ту хімію. Так як магазин спеціалізується на органічному землеробстві, то, мабуть, ті препарати абсолютно не шкідливі,хоча все відносно.
А про не плодоношення, то перші два роки ми спеціально обривали завязь. Минулого року дуже рясно вродили обидві сливки, черешня і абрикос з персиком, на грушці мали всього 2 плоди), а ось яблучок ще жодного не попробували(. Цього року знову досаджували нові дерева, то з них я не планую збирати урожай.
До речі, у лютому місяці, коли потрібно було робити обрізання крон, то знову ж таки у тому магазині нам порадили до 5-ти років дерева не формувати.
А Острів, принаймні де живемо ми, дійсно, знаходиться в ямі. Але вранці іній був і у нас. Але,здається, нічому не зашкодило.
Картоплю вже мали гарну,то вчора підгорнули швиденько. Посадили 10рядків по 10 метрів. І завязь на деревах, як на мене, не постраждала, хоча я не знавець ще, тільки вчуся і спостерігаю)
vikilandi Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 918 раз.
Подякували: 666 раз.

Повідомлення Natalinda » 27 квітня 2016, 17:54

vikilandi а який саме магазин? Де знаходиться?
Сусідка казала що в 6 ранку було -6 :crazy: - це називається глобальне потепління :crazy:
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)

Повідомлення vikilandi » 27 квітня 2016, 18:32

Natalinda написав:vikilandi а який саме магазин? Де знаходиться?

Знаходиться біля СБУ на Бандери
Номер телефону відправлю в пп
vikilandi Офлайн

Почуваюся, як вдома

за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)

Повідомлення Natalinda » 27 квітня 2016, 18:51

Дякую, знаю.
Зараз просто багато нового відкривається, то думаю чи чого не пропустила))))
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Повідомлення pan_kotskyy » 27 квітня 2016, 19:20

vikilandi написав:До речі, у лютому місяці, коли потрібно було робити обрізання крон, то знову ж таки у тому магазині нам порадили до 5-ти років дерева не формувати.

А чому? Чим аргументували?
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення vikilandi » 27 квітня 2016, 20:40

pan_kotskyy написав:
vikilandi написав:До речі, у лютому місяці, коли потрібно було робити обрізання крон, то знову ж таки у тому магазині нам порадили до 5-ти років дерева не формувати.

А чому? Чим аргументували?

Аргументували тим, що вони уже продають 2-3 річні сформовані дерева, а наступну обрізку потрібно проводити через 2-3 роки, інакше часта обрізка молодих щеп призведе до відтягування термінів повного плодоношення (якось так...)
Але знову мушу повторитися, це консультації зі спеціалістами магазину, ми лише їх клієнти, а на скільки їх породи варті виконання мені тяжко сказати, бо я все життя провела на поверхах, тільки з 2013 року щось намагаємось з чоловіком газдувати біля будинку, і те газдування частенько буває непутнє :pardon:
Тому прошу вашої критики та порад :wink:
vikilandi Офлайн

Почуваюся, як вдома

Повідомлення vikilandi » 27 квітня 2016, 21:04

Скажіть, будь-ласка, чи продають таку цінність як курячий помет. Може хтось купував і має контакти?
vikilandi Офлайн

Почуваюся, як вдома

Повідомлення TattyMummy » 27 квітня 2016, 22:20

Знаю точно, що недалеко від вас "курячки" часто навесні-влітку-восени возять-продають на дачах ;)
Зображення
Зображення
TattyMummy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 828 раз.
Подякували: 776 раз.
Діти: Двоє синочків і заюся доця

Поперед.Далі

Повернутись до Дім, сад, город

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей