Галина » 02 квітня 2016, 18:39
Кокетка, міністерство подарувало на весь клас (кабінет) планшети нові на кожну парту і смартбод (дошка-екран, не знаю як пояснити, така, що пальцем чи указкою на екрані відкриваєш потрібні програми). Але дітей туди не пускають, бо покрадуть планшети, а насправді вчителі ще не знають як тим добром користуватися.
Моя Діанка вже в 3-му класі, але репетиторів я не наймала, самі справляємося поки що. Насправді, багато залежить і від бажання вчителя вкласти щось в ту дитину і від батьків, дітей.
Знову ж таки, повернуся до співробітниці дочки, вона вже в 9-му класі, справляються без репетиторів, не кругла відмінниця, але з тих сильніших дітей. Але дитина сама вчиться ну і батьки слідкують, щоб не халявила. А якщо дитина вчитися не хоче, то і репетитор не допоможе.
Я ще поки сиділа в 1-му декреті, то приходила до мене дитина на репетиторство, мама платила гроші, а та дитина приходила, щиро в очі мені дивилася і нічого не робила. Елементарних формул тригонометричних, та навіть елементарну теорему Піфагора не могла запам’ятати, а дитина в 10-му класі вже на той час була. І скільки я її просила вивчи формули, без них ти нічого не зробиш. Вона приходила і блимала на мене очима.
А сусідка вчитель розказувала, що коли пише зауваження в щоденник, то є батьки, які обурюються і критикують її, за те що придирається до їх дитини.