Dribchuk » 04 лютого 2016, 09:02
Ми минулого року дуже намучилися з кашлем якраз в такій порі. В жовтні мала перехворіла коклюшем, який теж довго нам не могли діагностувати і так по паперах і не діагностували (бо в нас нема коклюшу, всі діти щеплені), я вже ніби про це писала, але так як кашляли всі троє, були характерні приступи то нам таки врешті сказали що то коклюш. І так з того часу мала весь час кашляла - то тільки вночі, то як трохи побігає, поскаче, то сухим , то гавкаючим вологим. Весною підчепила грві і піднялась температура, кашель вже був цілодобово, пішли до різних лікарів - одні чули запалення, другі утруднене дихання, треті бронхіт, ми врешті поздавали аналізи і зробили рентген в міській. Нам поставили діагноз бронхіт, лікували без антибіотиків, але ефекту не було, за 2 тижні сиропів і інгаляцій стан не покращився, знов піднялась температура , не висока, але 37,2-37,4. Пропили антибіотик, кашель не пройшов, поставили астму під питанням. Поїхали влітку на море, кашель пройшов, діагноз зняли.
Щодо рентгену, мені більше сподобалося робити в міській, в обласній там вічно кілометрові черги, треба чуть не спецодяг і т.д.
Щодо пневмонії, то в мене була пневмонія в підлітковому віці, яка ніяк себе не проявляла, просто в одинь день я почала з задишкою підніматися на 2й поверх, мене неудило, тряслися руки, мені було дуже слабо і я хотіла спати. Мама повела до лікаря, спочатку думали що то серце, а потім зробили рентген і виявили двобічну пневмонію. В малої в 6 місяців після прививки теж піднялась висока температура, я уваги не надала думала то така реакція на щеплення, на 3й день дитина стала в'яла, постійно спала і сильно потіла, шкіра стала жовтувата, дихання важке, поїхали в лікарню, нам діагностували пневмонію, кашляти вона почала аж коли почали колоти антибіотик.
Якщо в вашої дитини кашель коли вона повертається в лежачому положенні з боку на бік, то швидше за все вам треба до лора, а не пульмонолога, при фарингіті, аденоїдах виділення з носа течуть по горлі і від того дитина кашляє, ну і швидше за все буде хропіти вночі.
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.