Те, що скажу, це моя дуже суб"єктивна і особиста думка, але роблю це для того, щоб показати дещо інщий погляд збоку. Звісно, я не бачила дитини і все тільки, і неповно, знаю, зі слів мами в цій темі. Але.
Поправте мене, якщо я перебільшую - але для дитини 2,2 року говорити реченнями (вже півроку) - це дуже суперово. Моя Марго, а їй нині 2,1 говорить слів з 30 тих, що я зафіксувала і розумію, ще певно стільки ж мені не зрозумілих уривків слів і говорити реченнями навіть і на думці не має (бачу цю хитру штучку наскрізь
)
Так от, особисто мені в твоїй ситуації,
Тиха, бачиться, що мовленнєвий апарат фізіологічно не встигає за думками і потребами дитини, і твого хлопчика це звичайно може дещо нервувати, плюс твоє особисте ставлення і переживання з приводу, я б сказала трохи надумане. З одного боку, він хоче тобі вгодити і це зрозуміло, з іншого - можливо, має місце криза трьох років. Всьо це до кучі може викликати всі ті ситуації, що ти описала.
Я не дарма запитала, про інші підстави йти до невролога, крім затинання, бо, якщо в анамнезі в дитини важкі пологи, родова травма, передчасні пологи, затримка психо-фізичного розвитку в першій рік і т.п., то це одне, а якщо дитина - народилась вчасно, не мала жодних проблем з здоров"ям - фізичним і психічним до тепер - то це зовсім інша справа. Бо в першому випадку зрозумілий і похід до лікаря, і призначення ліків, а в другому - я б радше пішла до дитячого психолога, або як до неврологів - то принаймні двох.
До речі про призначення. Магне Б6 - головна підстава для призначення - дефіцит магнію в організмі, доведений
клінічно(тобто на підставі відповідних аналізів. Як мінімум.
Тиха, чи у вас підтверджений клінічно дефіцит магнію? Бо якщо дефіциту магнію немає, а внаслідок прийому ліків буде його надлишок - то це тим більше призведе до проблем зі здоров"ям. Гліцин - перше, що побачила в неті - препарат для лікування алкоголізму...
Останніх 10 років занйшов застосування і в педіатріїї. Хвалять, наголошують на індивідуальній дозі, яку призначає виключно лікар, і заувага:
- | +
- (цитата із статті)собливості, про які в анотаціях не пишуть, але оскільки в житті це спостерігається, не сказати про це не можна. Гліцин впливає на обмін – дуже індивідуальну річ, у кожного має свої особливості. Але якщо препарат має такі ефекти, як поліпшення уваги, навченості, можна зробити висновок, що це не на 100% седативну речовина, є в ньому і стимулюючий ефект, і він необхідний. Але ось цей самий стимулюючий ефект іноді неважливо переноситься хворими, у яких центральна нервова система і без того перезбуджена. А може, просто не вистачає або надлишок якихось речовин, медіаторів у мозку – але я спостерігала випадки підвищення збудливості від гліцину, провокації невротичних ознак – почуття страху, внутрішнього збудження, тривоги. Ці особливості не описані в анотаціях, але, оскільки практика показала, причому неодноразово, їх можливість, пам'ятати і знати про їх необхідно.
Про цераксон я взагалі промовчу... Людська психіка дозріває десятками років, і втручатися в її розвиток без серйозних об"єктивних підстав - це як мінімум нерозумно... Особисто я почекала б з початком прийому перерахованих ліків, поспостерігала б за дитиною і при потребі порадилась, як мінімум, ще з одним неврологом.
Перепрошую всіх за великий об"єм тексту, але не сказати нічого я не могла.
Так, я не маю медичної освіти, все, що я написала - базується на моєму ообистому досвіді і інформації, яка у вільному доступі в неті, я не заохочую спіпо вірити тому, що я написала, навпаки, прошу і навіть вимагаю - не вірити, перевіряти самому, збирати інформацію, співставляти факти, самому стати психологом для своєї дитини, відкинувши паніку і надмірну стурбованість.
Тиха, почитай про кризу трьох років та історії тих мам, які пережили її зі своїми дітьми. Можливо, вона саме починається у вас? Бо може проходити в різний час і по-різному. Бувають і дуже важкі випадки, є такі ситуаціїї, що коси стають дибки, але вони переживались, іноді навіть без застосування заспокійливого чаю, на кажучи про серйозніші речовини і препарати...