TaniaPicaSSo » 10 листопада 2015, 15:07
Ходили ми вчора до дільничої брати довідку в садок, що дитина вже здорова. А за ту прививку від поліо нам медсестра дзвонила тиждень тому, питала чи здорові. Я сказала, що доця хвора, медсестра каже, ну то я до вас ще подзвоню.
Так от вчора думала, що раз ми вже здорові, зараз будуть тою прививкою напрягати, але робити її зараз я не збиралась, хіба за якийсь час, якщо буде здорова.
А лікарка мені вчора каже: 'Підпишіть, що ми вам прививку зробили'. Я нічого не розумію, кажу поясність, будь ласка, що ви маєте на увазі? Що я маю підписати і чому? Вона каже, ну ви підпишіть, що ми вам зробили прививку, але ми її вам робити не будем. Точніше зробимо пізніше, але лише одну дозу із запланованих трьох, а решту запишем. Питаюся, а чо так?! А вона каже: 'А що хіба справедливо, що по три дози мають робити всі, і ті, що ніколи не робили, і ті, що мають вже по чотири планових дози як ви? Так несправедливо. Забагато прививок теж недобре. То одної дози вам вистачить. Плюс ви цієї осені часто хворіли. Тому якщо будете здорові, ми вам дамо одну дозу'.
Таке от. Не знаю сама, як до цього поставитись. Я, звісно, і сама не хотіла всі три дози та ше й нездоровій дитині, але я люблю все по-чесному, краще б написала відмову. А то потім статистика буде у нас одна, а насправді картина зовсім інша. Але я так здогадуюсь, що лікарів напрягають з показниками, тому вони зацікавлені в цифрах, але робити всім підряд не вважають за потрібне, а роблять пріоритетно 100% здоровим, а також тим, хто досі не робив. Це я собі так роздумую.