Глобальні оголошення!

Щеплення - дві сторони медалі

Модератори: TaniaPicaSSo, Галина, олеся

Чи робили ви щеплення своїм діткам?

Ви можете обрати 1 варіант відповіді

Переглянути результати

Re: Щеплення - дві сторони медалі

Повідомлення pan_kotskyy » 03 листопада 2015, 13:38

Tajga написав:Дівчатка, згляньтесь вже над тими лікарями. Вони мусять відчитатись за кожну дитину, скільки їх є на дільниці. Скільки щепили і скільки ні - і чому. Це, звісно, вимога зверху і їх напрягає так само.

от чесно, скільки раз пробувала домовитись, про здавалось би елементарні речі. Наприклад, приходила лікарка до старшого, просила ще оглянути молодшого, щоб вже не йти спеціально на прийом (слухатись, мірятись). Посухала, але все одно маєм прийти і все. Про відмови, то взагалі мраки, це система така дурнувата, що я не можу відмовитись від всіх вакцин одразу, а мушу за кожну бігати і відмовлятись, як вона з'явиться. З останнього, приходила влітку з меншим на останній плановий прийом в рік, старшого вдома залишила, щоб толпою не йти. І тут мені лікарка каже, що треба ще старшого, бо йому довідку на фізкультуру тре. Прошу, напишіть ту довідку, ні, треба йому пульс поміряти. Добре, привела малого раз (була велика черга, не потрапили), привела вдруге (це все гуртом), то лікарка виписала довідку, навіть на нього не глянувши! Чому я маю йти назустріч, якщо мені ні разу? Тим не менше, мої дільничі хороші люди і я з ними не сварюся. Всі питання, які пробувала вирішити, завжди мирно.
А таке може дурнувате питання, яке я ставлю собі роками вже... я ще не чула, щоб лікар дільничий (а в нас їх було кілька), попередив про можливі наслідки вакцинації! Оця вакцина від поліомеліту, хтось з лікарів попереджає - "не робіть, невідомо що з тою вакциною" ? Ні, все тихо, все планово...
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення taranjka » 03 листопада 2015, 17:18

я ще так і не ходила писати відмови :confused: а відмову не потрібно писати на кожну вакцину, принаймні ті бланки, що я заповняю, то там я вказую що той рік не буду вакцинувати взагалі. Раз навіть дозволили на 2 роки написати :crazy: але то ще в попередньої лікарки. рік як переїхали, а я в нової ще не була і її не бачила :crazy:
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Tajga » 03 листопада 2015, 17:57

pan_kotskyy,співчуваю. ще з таким не стикалася. Колись в нас була "з прівєтом" дільнича. Мені вистачило одного разу прийти на прийом, я ушла в підпілля і вони моєї дитини і мене практично не бачили.) Зараз дільнича одна, на прийом ходимо до іншої. Відмови на щеплення пишу раз на рік, від всіх одразу, правда за кожну дитини окремо. Все одно виходить чотири)) Певний час навіть носила свої зразки, з інтернета запозичені, бо дуже мені їх варіант не подобався. Зрештою, медсестра знає, що я можу і "псіхануть", а їй часом більше від мене потрібно ніж мені від неї, через те вона більш-менш нормально спілкується зі мною.)
Думати не боляче. Вірити не страшно. :)

Бережи, Господи, мою родину, щоб єдність і злагода панували в ній.
Tajga Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2646 раз.
Подякували: 3280 раз.
Діти: Давид 19.10.2007
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення TaniaPicaSSo » 06 листопада 2015, 14:58

Нас вже 'запросили' на прививку. Але оскільки доня зараз не здорова, то питання навіть не стоїть, робити чи ні. Наша медсестра не казала писати відмови, сказала лиш, що тоді подзвонить до нас пізніше.
Але от про що думаю. Ми вакциновані й так, робили щеплення від поліо раніше згідно графіка. З якої статі робити повторні щеплення? А що ті попередні вже не дійсні? Так якось виходить по-тупому, що ті, які й раніше не робили планових щеплень, зуб даю, що цього позапланового теж не зроблять, а попередньо вакциновані мають по другому колу йти? Це вже якби всі, то всі, а то вийде що вакциновані будуть потенційними рознощиками тої зарази, від яких потім можуть заразитись невакциновані. І виходить, що в зоні ризику тепер всі без винятку?! Щось нічого не второпаю.
Не знаю, що там в садку зараз робиться, чи є якась за то мова, чи ходять в садок ті, що робили і ті, що не робили вакцинації? Чи ходять всі на купу? Хто ходить в садок зараз, що у вас кажуть?
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення mariana » 06 листопада 2015, 15:09

TaniaPicaSSo в нас в садку тихо, ніхто за щеплення навіть не говорив.Питала виховательку, вони не в курсі зовсім.
Нас теж запросили, я ше в роздумах, від поліо маємо тільки 1 раз щеплення.
mariana Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 335 раз.
Подякували: 637 раз.
Діти: Хлопчик

Повідомлення taranjka » 06 листопада 2015, 15:27

Я говорила з кількома мамами, які робили щеплення і в садок ходять - обоє взагалі не в курсі, що їх діти потенційно заразні, в садок ходили і ходять
4. Чому додаткова вакцинація проводиться ОПВ ("живою" вакциною)? Вірус поліомієліту, потрапляючи в організм людини, активно розмножується в кишечнику. Вакцина ОПВ створює достатньо сильний місцевий імунітет в кишечнику, який перешкоджає розмноженню та розповсюдженню віруса. Вакцина ІПВ (інактивована, яка вводиться внутрішньом'язево) створює загальний імунітет проти поліомієліту, але місцевого в кишечнику не буде. Тобто для того, щоб створити імунітет і дитина не захворіла, достатньо вакцини ІПВ (в уколі). Але для того, щоб припинити циркуляцію віруса в популяції, потрібна масова вакцинація вакциною ОПВ. Діти, які вакциновані ІПВ за графіком, не захворіють поліомієлітом, якщо вірус потрапить в організм, але вони будуть виділяти його в оточуюче середовище, тим самим підтримуючи циркуляцію вірусу поліо.
Тобто щоб припинити циркуляціювірусу, всім капають вакцину, яка й стала пр чиною поширення тої епідемії :pardon:
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)

Повідомлення TaniaPicaSSo » 06 листопада 2015, 17:52

taranjka написав:Але для того, щоб припинити циркуляцію віруса в популяції, потрібна масова вакцинація вакциною ОПВ.

Але чи буде ця вакцинація справді масовою? Не цікавилась статистикою, скільки в Україні 'безпрививочників', але на око їх досить багато. А от цю позапланову, я так розумію, буде робити ще менша кількість, аніж планову, і от що буде тоді? Чи дає хтось приблизну картину того, що може бути при такій частковій вакцинації? Оце питання мене дуже цікавить.
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)

Повідомлення taranjka » 06 листопада 2015, 18:20

а що буде, якщо дітям колоти розморожену і повторно заморожену вакцину? а при якій температурі ця вакцина була розморожена? і різних питань дуже багато, а в нашій країні їх нема кому ставити.
безпрививочників не так вже й багато, просто на форумі ми в концентрованій кількості :)
Зображення
taranjka Офлайн

Я тут живу

Повідомлення TaniaPicaSSo » 06 листопада 2015, 18:23

TaniaPicaSSo написав:Не цікавилась статистикою, скільки в Україні 'безпрививочників',

Якоїсь офіційної статистики в неті не знайшла, але в якійсь статті писало, що вакцинованих менше половини. Значить, і в цієї позапланової відсоток буде не більший. В такому разі і спалах дикого, якщо він є, подоланий не буде, і ше плюс є ризик спалаху захворювання від вакцинації. Ну це моє бачення ситуації, ні на що претендую.
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Повідомлення pan_kotskyy » 06 листопада 2015, 19:32

taranjka написав: і різних питань дуже багато, а в нашій країні їх нема кому ставити.

от власне, намагалась поспілкуватись на цю тему з медсестрою, до якої прийшла писати відмову, а саме, взнати, чому проводять позапланову вакцинацію. Сказала їй, що вважаю епідемію надуманою, а не реальною, що вакцина "нашумівша" і її просто реалізують "під шумок". Вона не знайшлась що мені сказати, лише, що позапланова вакцинація, бо "на Закарпатті епідемія". Все. Тобто, відповідь стандартна і більше ніякої інформації... таке враження, що або не цікавиться, і відповідно мало обізнана в питанні, або може й обізнана, але не хоче про то говорити, бо тоді сама собі суперечитиме.
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Поперед.Далі

Повернутись до Здоров'я карапуза

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість