Глобальні оголошення!

Християнська етика

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Християнська етика

Повідомлення nadusha » 24 вересня 2015, 07:19

Якщо б це був урок, наприклад, Свідків Єгови, то цілком спокійно я б поставилась до того, що моя дитина перебуде цей час в бібліотеці. Тут більше дискусія про особистість вчителя християнської етики (ІМХО), бо з дописів зрозуміла, що підтримують християнську освіту при церкві, проведену священником. Моїй дитині пощастило потрапити до Вчительки, може тому я не дуже розумію суті проблеми. :rose:
Менший в садочку минулого року був в зведеній групі, в "Соняшнику". Забираю, перші слова - "Я не хочу під землю до чортиків", старша вихователька провела "бесіду" :impossible: Не заїдалась, бо більше туди не ходили.
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Повідомлення taranjka » 24 вересня 2015, 09:07

в школі діти мають отримувати знання. на уроках - мають перебувати під наглядом вчителя, а не сидіти в бібліотеці. якщо вже так багато батьків не можуть взяти на себе релігійного виховання, то ок, нехай школи то роблять, але іншим має бути даний вибір, альтернатива. а не те, як роблять зараз.
суті проблеми ти навіть не пробуєш зрозуміти, бо тобі це підходить :) в нашій державі школа і церква відділені, тому я не розумію, чому її мають вчити молитися :pardon:
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Русік » 24 вересня 2015, 10:56

taranjka, я тобі скажу більше: син вчора мені сказав, що вони всім класом перед уроками моляться (християнська етика також є). Мене аж на хвильку вишибло... Питаю: "А що роблять діти, які ходять до іншої церкви або не вірять в Бога?" Каже: "В нас таких діток немає, всі говорять молитву і хрестяться".
Ось тобі і толерантність, і відділеність від церкви... Ні мене, ні мого сина ніхто не питав, чи він ходить до церкви, якщо так, то до якої. Все як в радянські часи - уравніловка(((
Дорогу осилит идущий!
Русік Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2)
Дякував (ла): 896 раз.
Подякували: 1209 раз.
Діти: Козаки Микола та Сашко + козачка Катерина

Повідомлення Natalinda » 24 вересня 2015, 11:10

nadusha написав:Я не навчена ходити до церкви щонеділі, але з минулого року ми пропустили лише декілька недільних служб для дітей (в церкві Петра, на Алясці) - і це заслуга вчительки християнської етики.

nadusha написав:Якщо б це був урок, наприклад, Свідків Єгови, то цілком спокійно я б поставилась до того, що моя дитина перебуде цей час в бібліотеці.

Надь, от я так розумію що раніше коли ти була не навчена ходити щонеділі до церкви то тобі все одно по великому рахунку було куди ходити? Тобто якби з першого класу була християнська етика, ти б не вникала в суть справи і не виключено, що зраз ходла б в іншу церкву, в даному прикладі то в Дім молитви?
Я просто пригадую себе в дитинстві. Ніхто до церкви вдома не ходив, теж були не навчені, хоч жили біля церкви. Я почала ходити з подружкою, в класі четвертому за копанію. Мені дуже подобалося, а особливо маївки в травні. Батьки не вникали. Тобто з таким самим успіхом я могла почати ходиит будь куди.
Як на мене на школу забагато покладають, навчити моря предметів, виховати в релігійному плані, виховати в патріотичному плані, займатися профорієнттацією і так далі і так далі.... Що ж тоді робити батькам?????
Церква дякувати Богу не в підпіллі і може спокійно залучати діток сама.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення erinaceus » 24 вересня 2015, 16:18

taranjka Ну я так зрозуміла, що ви своїх діток не плануєте в школу віддавати, то вам теж нема чого дуже цією проблемою перейматися :pardon:
Зображення

Зображення

"У кожного своя пустеля і свої міражі." - Ліна Костенко
erinaceus Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2191 раз.
Подякували: 1479 раз.
Діти: Хлопчик-горобчик
Дівчинка-квіточка

Повідомлення Natalinda » 24 вересня 2015, 16:32

erinaceus воно якби так з одного боку, але коли питання не піднімається то воно й не вирішиться ніде й ніколи. В мене приміром дитина і в школі, і Біблію ми давно маємо і читаємо, і в церкву дит ина щонеділі ходить, не з примусу причому, а зривається зранку і питає чи не запізнилися часом. Але не хочу я і маю повне право зважаючи на Конституцію щоб в школі моїй дитині промивали мізки на рахунок віри! Це особиста справа!!! Які ж тоді обовязки батьків? Що вони мають привити своїй дитині, якщо навіть таке особисте як релігія буде робити школа? Нехай то буде сама золота з позолотою вчителька, але школа - це насамперед навчання! Так це все не так страшно, і білими воронами не стають так часто як тут в темі припускають дівчата (це я вам скажу з власного досвіду), але вже краще додатковий урок з математики, а молитися - разом з мамою і татом, якщо вони вважають це за доречне.
Неодноразово була присутня на перших причастях, тоді коли скопом всім класом ідуть до церкви. Щоб багато не писати, то це виглядає як з св.Миколаєм - вроді тільки чемним подарунки має приносити, а несе всім.....Причащаються всі, бо пора, бо вчителька підготувала, а чи в тої дитини вже є якесь усвідомлення чи немає, то байдуже. Головне кучері накрутити, у вишиванки вдягтися, замовити фото/відео/кафе
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення erinaceus » 24 вересня 2015, 17:48

Natalinda написав: Причащаються всі, бо пора, бо вчителька підготувала, а чи в тої дитини вже є якесь усвідомлення чи немає, то байдуже. Головне кучері накрутити, у вишиванки вдягтися, замовити фото/відео/кафе

Я теж так думаю. Але це просто зараз зробили таке шоу. Раніше ж такого не було... Хто як хотів, так вдягався. Без відео і кафе. Головне, щоб усвідомлення було. О часи, о звичаї... Але то вже на відповідальності батьків, донести до дитини ВСЮ суть таїнства, підготувати душевно і дати зрозуміти, що це вагомий крок у духовному житті, а не просто свято однокласників.
Зображення

Зображення

erinaceus Офлайн

Я тут живу

Дівчинка-квіточка

Повідомлення pan_kotskyy » 24 вересня 2015, 19:22

erinaceus написав:Але то вже на відповідальності батьків, донести до дитини ВСЮ суть таїнства, підготувати душевно і дати зрозуміти, що це вагомий крок у духовному житті, а не просто свято однокласників.

для чого в це впутувати школу? якщо я не збираюсь своїх дітей водити до причастя і т.д., якщо я не вважаю, що це вагомий крок у духовному житті ? то як я буду пояснювати дитині про вагомість чогось, що я не вважаю вагомим?
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення erinaceus » 24 вересня 2015, 20:49

pan_kotskyy Так це ж не примусово. Ніхто вашу дитину не змусить. Не хоче і все. Це я говорю про тих, хто би йшов до причастя і без школи.
Зображення

Зображення

erinaceus Офлайн

Я тут живу

Дівчинка-квіточка

Повідомлення Ulkanet » 24 вересня 2015, 21:54

ага не примусов! :dash:
всі сидять на "уроці" - а ваша дитина в бібліотеці - бо ви їй так сказали. а тепер уявіть, як будуть з вашої дитини сміятися діти і вчителі і щей її цілий час за це підстьобувати.
якщо ти не такий як всі - тебе заклюють!!! і це всюди так! і в школі, в універі, на роботі (я про держ роботи) :sad:

вважаю, що проведення такого уроку має бути лише після зборів і обговорення з батьками. а на цих зборіх батьки з вчителями мають вирішити хто ходить, а хто ні, і де дівати тих хто не ходить, хто веде (поговорити з тією вчителькою, в тому числі і на духовні теми) і як.
Від роботи дохнуть коні - ну а я безсмертний поні!!!!! :-))))))
Ulkanet Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3577 раз.
Подякували: 1979 раз.
Діти: Доця

Поперед.Далі

Повернутись до Школярі (від 6 до 17)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 10 гостей