Глобальні оголошення!

Чи потрібен дитині репетитор? (пор ангм. мову)

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Підручники

Повідомлення pan_kotskyy » 21 вересня 2015, 23:11

Dribchuk написав:Якщо хочете щоб ваші діти гарно володіли іноземною мовою не надійтеся на шкільних вчителів.

Мене в школі вчила англійську подруга моєї мами, то вона мені ставила 5, але казала моїм батькам, що я англ. не дуже знаю. Моя мама питала, чого ж тоді 5 ставить? "Та тому, що на рівні інших вона знає краще! А хочете, щоб дитина знала мову, займайтеся з нею самі або наймайте репетитора" - така була відповідь вчительки. Ну і свого малого вона таки сама вчила додатково і багато, хотіла, щоб знав не просто "краще за інших в класі".
В свої шкільні роки я мала кілька цікавих підручників з англ., математики(тато купував і займався домашньою освітою поряд з шкільною програмою, ще стенографія була та швидкочитання), з англ. здається Бонк і ще якийсь, треба відшукати, там і рисунки цікаві були, по яких дійсно було легко вчити і граматику і слова.
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення Natalinda » 22 вересня 2015, 00:26

ТО вже ми трохи відходимо від теми, та все ж
Неодноразово роздумувала працюючи в школі навіщо старшокласники взагалі приходять в школу, якщо з усіх предметів після уроків бігають по репетиторах??? Це ж те що писала таранька в іншій темі - марнування і нецінування часу! Що робить школа, якщо діти ходять по репетиторах і часто до тих же вчителів що вчать їх в школі!!!!
Або робити платну школу, або екстернат..... поки дитина ще мала, але оце все мене трохи лякає і напрягає...
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення taranjka » 22 вересня 2015, 09:41

Наталя, в нас вчителі отримують зарплату - в них є предмети і кількість годин. результат з них не питають. батьки від вчителів не вимагають нічого, і школа теж. з такою ЗП тільки одиниці працюють суто на натхненні. але самого натхнення мало. школа мала б дбати про розвиток вчителів, про їх підвищення кваліфікації (не ті теперішні курси), але... гроші вкладаються не в науковий потенціал школи - а в ремонти. бо хто зараз віддасть дитину в школу, де погані ремонти?
саме сумне, що це не змінюється в університетах. там фактично така ж картина :(
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Natalinda » 22 вересня 2015, 10:02

taranjka результат таки трохи питають, але він досягається досить просто, дають списати на контрольому зрізі та й по всьому(((( а результату в головах таки нема((((
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення erinaceus » 22 вересня 2015, 11:43

Dribchuk Розмовна мова це дійсно дуже важливо, і в наших школах з цим проблема. Але і основи граматики мають бути міцно закладені. Бо коли попадаєш в середовище, то слів нахватаєшся зразу, а граматики тебе ніхто не навчить :yes: І може бути як з деякими нашими іммігрантами. Говорити то говорять, але не вміють ні читати, ні писати, ні будувати складні речення :crazy:
Я теж вчилася в 3 школі і про ніяких репетиторів мова навіть не йшла. І уроки ніхто зі мною не робив, але була відмінницею. Свого часу мала перше місце на міській олімпіаді з англійської. Так, я проводила багато часу за уроками, але принаймні батьки зі мною не мали проблем. І мені тепер теж дивно, як дитині з 1 класу беруть репетиторів чи не на всі предмети :crazy: Ну єдине, списую на набагато важчу програму, ніж була у нас. Та й частині батьків легше заплатити вчительці, щоб та зробила з дитиною домашнє (часто лише це і роблять), ніж самим сидіти по вечорах...
Зображення

Зображення

"У кожного своя пустеля і свої міражі." - Ліна Костенко
erinaceus Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2191 раз.
Подякували: 1479 раз.
Діти: Хлопчик-горобчик
Дівчинка-квіточка

Повідомлення Русік » 22 вересня 2015, 12:00

erinaceus, щодо репетиторів: одна справа знати самому, інша справа - вміти навчити.
Репетитора з англійської буду брати синові обов"язково, тому що незважаючи на те, що знаю англійську досить непогано, я не знаю методики викладання: як пояснити правила простими словами, що після чого вчити, як об"єднати в одному занятті і читання, і письмо, і розмовний. Окреме питання - вимова.
Мені не ліньки позайматись з дитиною зайву годину - я боюсь, по-перше, нашкодити, по-друге, змарнувати час.
Дорогу осилит идущий!
Русік Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2)
Дякував (ла): 896 раз.
Подякували: 1209 раз.
Діти: Козаки Микола та Сашко + козачка Катерина

Повідомлення erinaceus » 22 вересня 2015, 12:17

Русік Біда в тому, що і не всі репетитори знають ту методику :ha: Бо в пед.університетах їй приділяється зовсім небагато уваги. А про вимову я взагалі мовчу. Середньостатистичній людині, навіть яка непогано знає мову, важко визначити, чи хороша у репетитора вимова...
Зображення

Зображення

erinaceus Офлайн

Я тут живу

Дівчинка-квіточка

Повідомлення Dribchuk » 22 вересня 2015, 12:23

erinaceus я б сказала 90% не знають, особливо що стосується молодших школярів :crazy:
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Повідомлення Русік » 22 вересня 2015, 13:00

erinaceus,Dribchuk, ви до чого клоните? Що наймати репетирора немає сенсу і хай дитина разом з 30 однокласниками намагатиметься щось запам"ятати на уроці? Бо чисто написати, що то зло і не запропонувати іншого варіанту - то не конструктивно
Дорогу осилит идущий!
Русік Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2)
Дякував (ла): 896 раз.
Подякували: 1209 раз.
Діти: Козаки Микола та Сашко + козачка Катерина

Повідомлення erinaceus » 22 вересня 2015, 16:20

Русік Чесно вам скажу, що мені дуже шкода бачити, як батьки віддають свої кровно зароблені гроші на репетитора. Вони стараються, думають, що так дають дитині найкраще. А це не завжди так. І не всі репетитори виконують свою роботу належно. Попитайтеся по знайомих, може вам когось порекомендують. Поцікавтеся освітою, роботою. Дуже бажано знайти того, хто був чи навчався тривалий час закордоном. От вам і вимова, і реальна розмовна. Посидьте на одному-двох заняттях, подивіться, чим саме вони займаються, чи має підхід до дитини. Тоді вже будете робити висновки. Ну це все в ідеалі... Чого вам і бажаю :wink:
P.S. Зараз нас Natalinda перекине в іншу тему за оффтоп :ha:
Зображення

Зображення

erinaceus Офлайн

Я тут живу

Дівчинка-квіточка

Поперед.Далі

Повернутись до Школярі (від 6 до 17)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей