Глобальні оголошення!

Дитяча художня література

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Дитяча художня література

Повідомлення droksanka » 12 травня 2015, 16:55

Ми з Макаром (1р. і 10 міс.) уже 2 місяці із захопленням читаємо серію про Петсона видавництва Богдан. Спершу хітом сезону була книжка [b]"Хвилина півнячого кукуріку"[/b] і називалася вона "книжка про Коко",потім [b]"Петсон, Фіндус і ппереполох на городі",[/b] а зараз про [b]іменинний торт[/b]. Там суперські малюнки, зроблені автором. Малюк іноді сам бере книгу і розглядає сторінки.І всі малюнки з гумором. Підійде і для трохи старших діток. І батькам не нудно :wink:
Зображення
droksanka Офлайн

Добре орієнтуюся

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 93 раз.
Подякували: 38 раз.
Діти: Макарій-Іван, Антоній-Іван

Повідомлення TYulia » 14 травня 2015, 21:46

Попались нам в бібліотеці Неймовірне курчатко Гануся-цікаво, оригінально написано про те як курчатко в яйці було і чудом вціліло і вилупилось бо "мандрувало" по цілому лісі.
А ще читаємо-перечитуємо Пригоди Павлини видавництва Махаон. Прості оповідки про дівчинку і іі щоденні пригоди. Дуже мені ілюстрації в ній подобаються. Хоча трошки може більш для дівчаток книжка.
І останнє, що купили і вже почали читати-Терезка з Медовоі Печери - про пригоди Розумної такси. Може ми ще чуть замалі для тої книжки, але читаємо і гарно засинаємо на денний сон.
Перші сім років дитину потрібно любити, другі сім років треба її виховувати, треті сім років - бути їй найкращим другом, а потім відпустити її і молитися, щоб у неї все було добре...
Зображення
TYulia Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) поцілована Богом (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 797 раз.
Подякували: 700 раз.
Діти: маленький чудо-хлопчик

Повідомлення Катруся » 15 травня 2015, 14:43

Ми теж дуже любимо читати книжки. Наші улюблені від Абабагаламаги: Жирафчик і Пандочка С.і М.Дяченки - дуже гарні історії про двох друзів і чудові ілюстрації; Повітряні рибки теж Дяченків - дивні, кумедні, такі трохи незвичні оповідання,але малому подобаються; Літачок-рятівничок - про маленького літачка, який незлякався бурі і вилетів по хворого хлопчика; Фарбований лис - сама казка малому подобається, а малюнки не дуже, забагато гострих кутів.
Ще ми дуже любимо про Котика і Песика, які мили підлогу - там є різні історії про їхні пригоди. А зараз читаємо Автомобільчик Біп Т.Крюкової від НК"Богдан" - гарна книга для хлопчиків, про пригоди іграшкового автомобільчика: як він познайомився з мишеням, дізнався хто такий їжачок і що таке "свинство".
Катруся Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 24 раз.
Подякували: 230 раз.
Діти: синочок Назарчик
донечка Настуня

Повідомлення Русік » 19 червня 2015, 02:03

Книжка, якою я задоволена двічі - Ервін Мозер "Мануель і Діді" (видавництво Старого Лева)
Гарна рецензія на неї:
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

Пояснюю, чому двічі: бо історії короткі і доволі прості, тому її читає мій старший для мого меншого :love: Всі при ділі - мама відпочиває!

Якщо серйозно, то я справді її рекомендую діткам, які недавно читають (ми наразі після 1 класу її читаємо) - мені здається, що дитині психологічно легше читати книгу з невеликою кількістю тексту на сторінці. Мій читає одну історію легко та без усіляких підбадьорювань. Потім її швиденько переказує і гордо ставить собі "галочку" - прочитав цілу главу! :aplo:
Дорогу осилит идущий!
Русік Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2)
Дякував (ла): 896 раз.
Подякували: 1209 раз.
Діти: Козаки Микола та Сашко + козачка Катерина

Повідомлення Ameli » 19 червня 2015, 14:36

Елеанор Портер "Полліанна" дуже сподобалася книга. сама її з превеликим задоволенням прочитала. і мала від в неї в захопленні прочитала за 2 дні.
Її гра у радість заставляє на багато речей подивитися під іншим ракурсом....зацікавило))) ну то гарного читання. :wink:
Я мама, а мама ніколи не буває самотньою. - К. Деньов
Ameli Офлайн

Почуваюся, як вдома

багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 947 раз.
Подякували: 595 раз.

Повідомлення Marichka » 19 червня 2015, 18:53

і фільм дуже гарний
Зображення
Marichka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2032 раз.
Подякували: 1655 раз.
Діти: Ліля 6.06.2010
Тадей 3.07.2013

Повідомлення taranjka » 25 червня 2015, 18:52

о, ми почали читати Чарлі і шоколадна фабрика :hi: точніше закінчуємо ) вчора почали :) Дарці так сподобалося, що постійно просить прочитати ще, а часом сама читає :) я думала то для старших, але нам підійшло супер - і цікаві пригоди, і виховні моменти :yes:
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Mama3 » 25 червня 2015, 19:59

Хтось вже читав? Бо читала цієї ж авторки "Злочинці з паралельного світу", то сподобалося.
Mama3 Офлайн

Почуваюся, як вдома

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1389 раз.
Подякували: 522 раз.
Діти: Два хлопчики Володя та Олежик і дівчинка Марічка

Повідомлення Ameli » 25 червня 2015, 23:57

taranjka Дякую, за відгук))) :rose: я вже прочитала.Дуже сподобалася книга!!!
тепер ще треба знайти книжку малій. читається на одному подиху. чогось я на дитячу л-ру перейшла))))
Але зовсім не шкодую.
Я мама, а мама ніколи не буває самотньою. - К. Деньов
Ameli Офлайн

Почуваюся, як вдома

багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 947 раз.
Подякували: 595 раз.

Повідомлення nadusha » 26 червня 2015, 09:26

Артемові (9 років) "пішла" "Матильда" Роальда Дала. Причепився так, що я вже аж відтягувала від книжки, бо сидів десь зо дві години. Прочитав сам за пару днів.
Ще читав Катя Матюшкіна і Катя Оковітая "Лапи вгору!", зараз в процесі друга частина "Ага, впіймався!" Про ці книги вище писала Галина, дитячий детектив, головні герої - звірі. Великий плюс - гарне оформлення. Є багато малюнків за текстом, карта пошуку і місцевості. Ще один плюс - гумор.
Денис (4,5 роки) найбільше любить "Улюблені вірші 2". Дуже класні віршики і ілюстрації. Вчора хотів, щоб читали "Біблійні історії для дітей".
В планах взяти рекомендовану вчителькою книгу Тютюнника "Лісова сторожка". Мала б сподобатись.
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Поперед.Далі

Повернутись до Дитяча читальня

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість