Глобальні оголошення!

Новини Тернополя

Модератор: Сяна

Re: Новини Тернополя

Повідомлення irinka » 11 червня 2015, 11:57

erinaceus написав:Ну якісь гроші держава та й виділяє,

Та ясно що виділяє, але не впевнена що вся та сума йде на ремонт чи якісь інші потреби для садочку.
Natalinda написав:Наскіль мені відомо то на держ. гроші роблять ремонти в коридорах і всяких там відсобних риміщеннях, пральня, кухня....
Чи ви в Тернополі і на таке гроші здаєте?

От якраз на це і виділяє, а вже в групах роблять ремонти за свої гроші. В тій групі де мій малий вчиться вже 20 років ніхто нічого не робив, бо я теж там вчилася і памятаю які там стіни.
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Повідомлення Mama3 » 11 червня 2015, 12:01

Я цікавилася в міській раді, скільки виділяють на садочок минулого року і цього року, то про ремонт нема нічого. Зокрема, мені відписали:
На 2015 рік в кошторисі передбачено кошти в загальній кількості 1974837 грн., в тому числі на зарплату – 1354440 грн., на оплату енергоносіїв – 385800 грн., на харчування дітей – 175897 грн., на медикаменти – 2000 грн., та інші видатки (оплата за послуги зв’язку, банківське обслуговування, пожежна охорона, дезінсекція та дератизація, тощо) – 49238 грн., на придбання предметів та матеріалів – 7462 грн. Відповідно до Положення «Про дошкільний навчальний заклад», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.03.2003 року №305 (зі змінами від 16.11.2011 року №1204) одним із джерел фінансування дошкільного навчального закладу є кошти батьків або осіб, які їх замінюють, добровільні пожертвування і цільові внески фізичних і юридичних осіб та інші надходження, не заборонені законодавством. Наголошуємо, що ці кошти перераховуються на рахунок дошкільного навчального закладу добровільно, в сумі, яку спроможна сплатити кожна окрема сім’я.
Mama3 Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1389 раз.
Подякували: 522 раз.
Діти: Два хлопчики Володя та Олежик і дівчинка Марічка

Повідомлення erinaceus » 11 червня 2015, 19:26

Mama3 написав: на медикаменти – 2000 грн., та інші видатки (оплата за послуги зв’язку, банківське обслуговування, пожежна охорона, дезінсекція та дератизація, тощо) – 49238 грн., на придбання предметів та матеріалів – 7462 грн.

Мда, на медикаменти 2000, матеріали 7000, а інші видатки 49000. Видно дератизація важливіша за лікування і розвиток дітей :dash:

Mama3 написав: Відповідно до Положення «Про дошкільний навчальний заклад», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.03.2003 року №305 (зі змінами від 16.11.2011 року №1204) одним із джерел фінансування дошкільного навчального закладу є кошти батьків або осіб, які їх замінюють, добровільні пожертвування і цільові внески фізичних і юридичних осіб та інші надходження, не заборонені законодавством. Наголошуємо, що ці кошти перераховуються на рахунок дошкільного навчального закладу добровільно, в сумі, яку спроможна сплатити кожна окрема сім’я.

А це цікавий пункт. Головне, що не заборонені законодавством :crazy: І що тут кому скажеш...
Зображення

Зображення

"У кожного своя пустеля і свої міражі." - Ліна Костенко
erinaceus Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2191 раз.
Подякували: 1479 раз.
Діти: Хлопчик-горобчик
Дівчинка-квіточка

Повідомлення nadusha » 13 червня 2015, 08:26

Робота усюди кипить. Частіше б вибори були :dreams: ...
Тернополі триває реконструкція бульвару Дмитра Вишнівецького, однак тернополяни цікавляться, на коли заплановано початок капремонту бульвару Пантелеймона Куліша.
Як повідомляють фахівці юридично-договірного відділу, дев’ятого червня цього року відбулося розкриття тендерних пропозицій учасників процедури закупівлі, які є претендентами на здійснення капремонту бульвару Куліша. Відповідно до чинного законодавства акцептовано пропозицію ТОВ «ТОМ-ІнвестБуд». Вже в кінці червня буде укладено договір із переможцем, після чого він зможе розпочати роботи на бульварі.
У рамках реконструкції планується облаштувати пішохідні зони, оновити зовнішнє освітлення, встановити лавки для відпочинку, а також облаштувати на бульварі один спортивний та два дитячих майданчики.
Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР

Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Повідомлення Ulkanet » 13 червня 2015, 23:51

nadusha так ніби ж цього року мають бути :=): чи то я щось вже путаю :=): :=):
Від роботи дохнуть коні - ну а я безсмертний поні!!!!! :-))))))
Ulkanet Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3577 раз.
Подякували: 1979 раз.
Діти: Доця

Повідомлення nadusha » 14 червня 2015, 17:46

Так отож! Робота кипить, в основному, перед виборами... "Выбери меня, выбери меня, птица щастя завтрашнего дня!"
Я чула таку мутку, що планується в перспективі реформа Жеків. Мешканці зможуть на певний період (місяць, три) укладати договір з Жеком, а після закінчення угоди - шукати новий, який може надавати кращі і різноманітніші послуги. Ото буде цікава конкуренція! Може справді відбудеться покращення якості послуг :dreams:
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Повідомлення mari » 21 червня 2015, 01:47

18 червня у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відкрили персональну виставку 2-річної Алісії Захарко.

Як розповідає батько Алісії Володимир Захарко, дитина почала малювати у 9 місяців. Алісію планують внести до Книги рекордів України як наймолодшу авторку персональної виставки.

– Всі документи вже подані. Нашу заяву розглянули і ми отримали позитивну відповідь. Ми побачили, що раніше 4-річна художниця мала виставку і була занесена до Книги рекордів України. Ми подивилися, що нашій донечці тільки два роки і вона також має багато робіт. Тому спробували встановити новий рекорд, – каже Володимир Захарко.

Вручення диплому про встановлений рекорд планувалося на відкритті виставки. За словами організаторів, через проблеми зі здоров’ям представник Книги рекордів не зміг приїхати до Тернополя, відповідно диплом вручать Алісії пізніше.

Батько Алісії, який є художником, каже, що дитина малює в стилі абстрактного експресіонізму. Фарби Алісія обирає самостійно. Щоб інші могли в цьому пересвідчитися, батьки відзняли короткі відеоролики.

«Алісія вперше у 9 місяців проявила інтерес до фарб. Ми вирішили дати їй можливість попробувати гуашеву фарбу – вона не шкідлива для дітей. Фарба їй дуже сподобалася – всі руки запихала у фарбу, пробувала мастити нею. Ми облаштували Алісії таке місце на стіні, де приклеювали великий листок. Поряд стояли фарби і олівці. Коли дитина хотіла, брала олівці та фарби і малювала. Це був такий творчий куток. У дитини на полотні є вже близько 70-ти робіт і, напевне, більше сотні на папері», – каже Володимир Захарко.

Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення inna6787 » 01 липня 2015, 23:01

Для тих, хто хоч трішки цікавиться нічним небом: прямо зараз можна спостерігати на нічному небі із західної сторони за Юпітером та Венерою неозброєним оком. Вони як яскраві дві зорі
Кого цікавить більше - читайте статт. нижче або подивіться відео там.

inna6787 Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 409 раз.
Подякували: 180 раз.
Діти: Два хлопчики: Назарчик (21.12.2009)
Ерік (15.06.2012)

Повідомлення NataF » 02 липня 2015, 14:24

Тут написали чому в Тернополі немає гарячої води:
:scare:
Зображення
Зображення
NataF Офлайн

Добре орієнтуюся

Дякував (ла): 58 раз.
Подякували: 44 раз.
Діти: Андрійко і Артемко

Повідомлення Mama3 » 09 липня 2015, 23:16

У Тернополі 10-12 липня - "Галицька дефіляда".
Ходили минулі роки?
Mama3 Офлайн

Почуваюся, як вдома

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1389 раз.
Подякували: 522 раз.
Діти: Два хлопчики Володя та Олежик і дівчинка Марічка

Поперед.Далі

Повернутись до Що в Тернополі чувати?

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей