Мій молодший син Денис (4,5 роки) дуже часто перепитує, не чує, якщо звертатись до нього здалеку. Підозрюю, що є проблеми зі слухом. Минулого тижня ходила до ЛОРа. У вухах була сірчана пробка. В нього з народження дуже багато виділяється сірки (темно коричнева), в старшого набагато менше і вона світло жовта. Прокапали перекисем і за день лікарка вичистила пробку, казала, що барабанна перетинка не пошкоджена. Але все одно помічаю, що недочуває моя дитина. Була така проблема рік тому, причина виявилась у втягнутій барабанній перетинці - часто хворів на нежить, дихав ротом і втягнулась. Тоді ЛОР "продув" йому ніс грушою і все стало добре. В понеділок піду до лікаря
, хочу розпитати: чи хтось стикався зі схожою проблемою, які були причини, лікування, до якого лікаря і куди звертались? Буду вдячна за поради.
Тут статті про можливі причини втрати слуху
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
В нас можливі причини можуть бути такі:
1. Капала в ніс каплі з гентаміцином, там є побічна дія втрата слуху (з мого першого випуску на роботі в двох сім'ях чуючих народились здорові дівчатка, після лікування антибіотиком Гентаміцином у них сталась втрата слуху).
2. Аденоїди. Зараз казала лікарка їх нема (не збільшені), дихає носом, в ніс не говорить.
3. Отит. Минулого року три рази був отит. Може нерв пошкоджений?
Страшно... А ще страшніше нічого не робити... Підем на консультацію, зробим аудіограму і побачимо... Надіюсь, що все поправимо.
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.