Знаю, що є дітки "ліниво-смоктальні", засинають біля груді, якщо не тече- кричать.
Я не знаю, що б я робила в такій ситуації. Пробувала б давати грудь, "заставляти" смоктати, але коли це неможливо, то, звичайно, дала б суміш, бо дитину в будь- якому випадку треба нагодувати, і не варто відносити себе в ряд егоїсток, от чого робити не варто- то це бути фанатом будь-чого, в тому числі і ГВ.
Треба дивитись по своїй ситуації, і все одно всі ми найкращі мами для своїй діток, бо намагаємось зробити для них добре.
Якби я в цій темі з самого початку прослідковувала таку думку ,то нічого й не писала б.
Але від самого початку тут пишуть і підписуються під тим,що мало молока не буває,що пропало молоко не буває,головне бажання і.т.д
А всі жінки у яких не вдалось ГВ зараховуються до однієї категорії :
-не хотіли псувати фігуру та груди
-не готувались до ГВ та не цікавились новітніми засадами ГВ в адекватних спільнотах
-орієнтувлист на Комаровського та совпдепівську школу ГВ
-не хотіли побороти стрес(якщо був,тобто егоїзм ,бо не думали про дитину)
-допустили помилку,дали бутилку,дурачок,але скривають,щось не договорюють
-не хочуть чесно зізнатись що не хотіли ані народжувати ані годувати
-не хочуть чесно зізнатись,що не хотіли бути привязанною до дитини через ГВ
-зазделегідь настроювали себе що ГВ не вдасться
-мами у яких дитя втрачає свідомість від того що нема молока,фанатички,просто треба було рахувати пеленки,а молоко все одно було
-не знали про існування таких трубочок,що підводяться до грудей аби догодовувати сумішшю так щоб дитина не відмовилась від ГВ.
Може ще щось є,але вже не пригадую,передала своїми словами,те що тут вичитала .Якщо треба можу в цитатах.
Вит туту пишете і стараєтесь на благо майбутнього націїї,аби вселяти всім майбутнім матерям(цікаво ,коли вони то мають прочитати,тема скоро заглохне,а з вагітних на форумі здається лиш я) лиш оптимізм,що ГВ не може не бути,а всі невдалі випадки ,то лиш відмазки та міфи.
Орієнтуючись звісно ж лиш на свій досвід та на прочитану літературу.
У мене є інший досвід,він до цього часу,до поста Марти, чомусь до уваги не брався, бо це суперечить сучасній теоріїї ГВ,і значить,що я або обманюю,або чогось не договорюю,іншого не дано,от що мені було не приємно,не тільки за себе,а й за інших жінок ,таких же як я ,бо знаю що їх є немало,хоч в літературі на яку ви орієнтуєтесь,їх випадки не описуються ,бо вони підривають віру у ГВ.А навпаки описуються героїчні випадки вигодовування немовлят бабусями прийомними матерями і.т.д,в які я також свого часу свято вірила і в принципі не заперечую,тобто вони мені додавали наснаги,але вибачте наснага наснагою,а факти як то кажуть на лице ,голодна дитина від того ситою не ставала.
Я від початку не сперечаюсь,що можливо,під наглядом хорошошо спеціаліста по ГВ,мені вдалось би подолати цей кризовий період з яким я не справилась.Але це не значить,що я не хотіла і не робила все можливе,у ваших постах це виключається,бо знову ж таке "було би бажання",тобто ,якщо не вдалось,то бажання насправді не було.
Він 2 хв смоктав, далі засинав, за півгодини просинався, знов їв
добре що їв,добре що було що їсти,а мої діти кілька хвилин смоктали,або навіть смоктали довго,а тоді кидали груди заходились криком,і повторно брати груди відмовлялись,а з часом взагалі відмовлялись брати груди.
Добре,я розумію,що нікому тут нічого не докажу вибачте,якщо когось образила,ви всі молодці