Глобальні оголошення!

Пропало молоко. Таке буває?

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: Пропало молоко. Таке буває?

Повідомлення happymami » 12 листопада 2010, 11:53

Naya написав:Перлино, а ніхто й не вішає медалі.
Я вже десь писала і можу чесно зізнатися, що я боролася за ГВ завдяки своїй ліні. Для мене було б справжнім кошмаром вставати вночі і марудитися з бутилочками і сумішами. Нєє, то не моє. Сунув цицю - і відпочиваєш коло дитини. Я того не приховую. Я навіть прикорм відсувала все далі й далі, наскільки то було можливо, бо було впадло пюрешки для дитини окремо калатати. Тому ми готували те, що можна для дитини для себе і дитина потрохи пробувала з загального столу їжу.

аналогічно ;)
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення Marta » 12 листопада 2010, 12:16

У всіх різні ситуації, різні приклади, я впевнена, що треба дивитись по своїй дитині і керуватись материнським інстинктом.
І аж ніяк не звинувачувати тих мам, котрі не годували, або годували мало. Кожна мама вирішує сама, виходить зі своїх можливостей і зі своєї ситуації.
Особисто в мене молоко було прямо пов"язане з...головою. Від самої фрази "Пропадає молоко" в мене воно зменшувалось. А я відгороджувалась від всього і казала, що воно в мене є!
Що мені треба було пережити, як захищати то ГВ, чого наслухатись....Що груди в мене маленькі, що там нічого нема і не може бути, що вони пусті, треба догодовувати....Молоко як таке прибуло на...десь 6-7 день. Хоча я його ніколи за 1,9 року не бачила, бо не зціджувалась. Я бачила, що моя дитина гарно спить і памперс набирається, то відчувала, що все ок, а казали, що то вона так від виснаження спить...
Я як могла слізно всіх просила відчепитись від мене, почекати до кінця місяця, на допомогу прийшла моя лікар-педіатр,( дуже поважаю її за це), сказала, що все нормально, якщо вона хоче годувати- то буде годувати.
І коли за місяць моя малявка набрала 1600 г, то всі витріщили очі, і відстали від мене.

Є в мене знайома. Коли нашим діткам було по 4 міс., я її зустріла і вона мені з жалем в очах розповіла історію, як вона пішла на похорон, і все- молочко пропало...(((( Я її пожаліла і забула.
Коли дітям було по 1,5 року, ми знову зустрілись із ще одними подружками, зайшла мова за те, що я ЩЕ годую, і тут та сама знайома каже- "Та де, я свою відлучила в 4 міс, я не мала іншого виходу, я ТААААК поправилась..."
Мені стало смішно. Нащо брехати було? Чи мені не все одно, годуєш ти свою дитину чи ні?.. От цього мені не зрозуміти.

А ще трошки про, наприклад, ситуацію Перлинки.
Моя дитина була, так сказать, активно-смоктальною, вона смоктала так, що в неї аж піт виступав, і навіть якщо молочка було мало (бо бувають лактаційні кризи, голодні кризи) вона собі насмоктувала, так як не випускала соска з рота.
Знаю, що є дітки "ліниво-смоктальні", засинають біля груді, якщо не тече- кричать.
Я не знаю, що б я робила в такій ситуації. Пробувала б давати грудь, "заставляти" смоктати, але коли це неможливо, то, звичайно, дала б суміш, бо дитину в будь- якому випадку треба нагодувати, і не варто відносити себе в ряд егоїсток, от чого робити не варто- то це бути фанатом будь-чого, в тому числі і ГВ.
Треба дивитись по своїй ситуації, і все одно всі ми найкращі мами для своїй діток, бо намагаємось зробити для них добре.
Marta Офлайн

Повідомлення mala-karta » 12 листопада 2010, 15:05

а в мене Ромка був ліниво-смоктальним.
Тільки він не кричав :)
Він 2 хв смоктав, далі засинав, за півгодини просинався, знов їв :D
І за перший місяць набрав 600 грам :shock:
Зате за наступні два - по кілограму :)
І досі нівроку набирає.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Перлинка » 12 листопада 2010, 15:13

Знаю, що є дітки "ліниво-смоктальні", засинають біля груді, якщо не тече- кричать.
Я не знаю, що б я робила в такій ситуації. Пробувала б давати грудь, "заставляти" смоктати, але коли це неможливо, то, звичайно, дала б суміш, бо дитину в будь- якому випадку треба нагодувати, і не варто відносити себе в ряд егоїсток, от чого робити не варто- то це бути фанатом будь-чого, в тому числі і ГВ.
Треба дивитись по своїй ситуації, і все одно всі ми найкращі мами для своїй діток, бо намагаємось зробити для них добре.

Якби я в цій темі з самого початку прослідковувала таку думку ,то нічого й не писала б.

Але від самого початку тут пишуть і підписуються під тим,що мало молока не буває,що пропало молоко не буває,головне бажання і.т.д
А всі жінки у яких не вдалось ГВ зараховуються до однієї категорії :
-не хотіли псувати фігуру та груди
-не готувались до ГВ та не цікавились новітніми засадами ГВ в адекватних спільнотах
-орієнтувлист на Комаровського та совпдепівську школу ГВ
-не хотіли побороти стрес(якщо був,тобто егоїзм ,бо не думали про дитину)
-допустили помилку,дали бутилку,дурачок,але скривають,щось не договорюють
-не хочуть чесно зізнатись що не хотіли ані народжувати ані годувати
-не хочуть чесно зізнатись,що не хотіли бути привязанною до дитини через ГВ
-зазделегідь настроювали себе що ГВ не вдасться
-мами у яких дитя втрачає свідомість від того що нема молока,фанатички,просто треба було рахувати пеленки,а молоко все одно було
-не знали про існування таких трубочок,що підводяться до грудей аби догодовувати сумішшю так щоб дитина не відмовилась від ГВ.

Може ще щось є,але вже не пригадую,передала своїми словами,те що тут вичитала .Якщо треба можу в цитатах.

Вит туту пишете і стараєтесь на благо майбутнього націїї,аби вселяти всім майбутнім матерям(цікаво ,коли вони то мають прочитати,тема скоро заглохне,а з вагітних на форумі здається лиш я) лиш оптимізм,що ГВ не може не бути,а всі невдалі випадки ,то лиш відмазки та міфи.
Орієнтуючись звісно ж лиш на свій досвід та на прочитану літературу.

У мене є інший досвід,він до цього часу,до поста Марти, чомусь до уваги не брався, бо це суперечить сучасній теоріїї ГВ,і значить,що я або обманюю,або чогось не договорюю,іншого не дано,от що мені було не приємно,не тільки за себе,а й за інших жінок ,таких же як я ,бо знаю що їх є немало,хоч в літературі на яку ви орієнтуєтесь,їх випадки не описуються ,бо вони підривають віру у ГВ.А навпаки описуються героїчні випадки вигодовування немовлят бабусями прийомними матерями і.т.д,в які я також свого часу свято вірила і в принципі не заперечую,тобто вони мені додавали наснаги,але вибачте наснага наснагою,а факти як то кажуть на лице ,голодна дитина від того ситою не ставала.
Я від початку не сперечаюсь,що можливо,під наглядом хорошошо спеціаліста по ГВ,мені вдалось би подолати цей кризовий період з яким я не справилась.Але це не значить,що я не хотіла і не робила все можливе,у ваших постах це виключається,бо знову ж таке "було би бажання",тобто ,якщо не вдалось,то бажання насправді не було.

Він 2 хв смоктав, далі засинав, за півгодини просинався, знов їв

добре що їв,добре що було що їсти,а мої діти кілька хвилин смоктали,або навіть смоктали довго,а тоді кидали груди заходились криком,і повторно брати груди відмовлялись,а з часом взагалі відмовлялись брати груди.

Добре,я розумію,що нікому тут нічого не докажу вибачте,якщо когось образила,ви всі молодці :clapping: :clapping: :clapping:
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення mala-karta » 12 листопада 2010, 15:23

анука цитату на оцево
мами у яких дитя втрачає свідомість від того що нема молока,фанатички,просто треба було рахувати пеленки,а молоко все одно було

то я, як модератор наглію.
І буду нагліти дальше. І користуватись всілякими технічними засобами (попередження там всякі...)
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення Naya » 12 листопада 2010, 15:28

Перлинка написав:А всі жінки у яких не вдалось ГВ зараховуються до однієї категорії :
-не хотіли псувати фігуру та груди
-не готувались до ГВ та не цікавились новітніми засадами ГВ в адекватних спільнотах
-орієнтувлист на Комаровського та совпдепівську школу ГВ
-не хотіли побороти стрес(якщо був,тобто егоїзм ,бо не думали про дитину)
-допустили помилку,дали бутилку,дурачок,але скривають,щось не договорюють
-не хочуть чесно зізнатись що не хотіли ані народжувати ані годувати
-не хочуть чесно зізнатись,що не хотіли бути привязанною до дитини через ГВ
-зазделегідь настроювали себе що ГВ не вдасться
-мами у яких дитя втрачає свідомість від того що нема молока,фанатички,просто треба було рахувати пеленки,а молоко все одно було
-не знали про існування таких трубочок,що підводяться до грудей аби догодовувати сумішшю так щоб дитина не відмовилась від ГВ.

Йой, та то вже не одна категорія. То вже багато :lol:

Перлино, а ви завжди і по житті в кожній чужій думці бачите собі осуд???
Naya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1093 раз.
Подякували: 1240 раз.
Діти: Синочки Жданчик та Мирославчик

Повідомлення Перлинка » 12 листопада 2010, 15:55

анука цитату на оцево
Цитата:
мами у яких дитя втрачає свідомість від того що нема молока,фанатички,просто треба було рахувати пеленки,а молоко все одно було

Не знаю нащо вам то треба,але ловіть -це з різних постів,але вживалось до одного випадку.

наведені історії з розряду істинного фанатизму або мають недоговорки. як одне так й інше трапляється, але це не привід на кожен, навіть третій крик, догодувати сумішшю чи ставити на собі немолочний хрест.

всі завзяті прихильники гв тест мокрих пелюшок як 5 пальців знають. мені дивно, що жінки-адепти грудного годування, у яких дитина цілими днями на грудях висить, ні разу не задумалися про вистачає молока і ні разу хоч би заради цікавості не зробили тест на мокрі пелюшки.

також хотілося б зауважити, що навіть у цих двох жахливих прикладах, "молоко не пропало", молоко було.
певні причини, швидш за все фізіологічні (наприклад неможливість дитини ефективно смоктати) зумовили описані стани.
навіть ці приклади підтверджують те, що якщо мама хоче годувати, то у неї молоко "не пропадає".

Йой, та то вже не одна категорія. То вже багато :lol:

Згідна,але коли тут це все згорталось до купи,то більшість не мали нічого проти.

Перлино, а ви завжди і по житті в кожній чужій думці бачите собі осуд???

Ви що хочете тут зараз розбирати мій психологічний портрет?
Давайте,як пропонувала вчора мала-карта,створимо нову тему під такою назвою.

Я захищала тут не тільки себе а всіх мам ,які хотіли годувати і не змогли по різним причинам,повірте їх набагато більше ніж 1-3 відсотка.Згідна що статистика цього форуму буде іншою,тому що мами які не годують грудьми,швидше виходять на роботу,і не мають часу виснути на форумах.Тим більше ,що багато з вас пройшли школу материнства,якій також можете завдячувати своїм успіхам.Тай розумію,що навіть якщо сюди зайде така мама,яка не годувала грудьми,то перечитавше все вище написане швидко звідси піде.

Просто ,якщо більшість вважає ,що причиною невдалого ГВ є лиш егоїзм мами,то мені дійсно не комфортно в такому товаристві.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення mala-karta » 12 листопада 2010, 16:10

Перлинка!!!!!!

Ти читаєш тільки те, що хочеш прочитати.

Ти бачила, наприклад, оце?

http://mamusi.org.ua/forum/viewtopic.php?p=30627#p30627
Alisa написав:Перлиночко, ну навіщо ти так погано про нас думаєш :D . Ми просто обмінюємося своїми спостереженнями, ось і все :D

Чесно кажучи, якось ніяково писати в цій темі, бо ти все приймаєш на свій рахунок :rose:

Є невеликий відсоток жінок, в яких дійсно нема АБО мало молока. ЦЕ ВСІ РОЗУМІЮТЬ. І ВСІМ ЗРОЗУМІЛО, ЩО ТИ ПОТРАПИЛА В ЦЕЙ ВІДСОТОК :rose: .

чи оце
http://mamusi.org.ua/forum/viewtopic.php?p=30630#p30630
Natalinda написав:І тебе Перлинко ніхто не засуджує. А особисто я чудово розумію.
Ти ж не народила діток і не сказала "так, годувати навіть пробувати не буду, нашо воно мені", ти ж теж боролася за ГВ.

А яких мам ти захищаєш?
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення Naya » 12 листопада 2010, 16:14

Перлинка написав:Ви що хочете тут зараз розбирати мій психологічний портрет?

ні, я це залишу для спеціаліста.
Перлинка написав:Я захищала тут не тільки себе а всіх мам ,які хотіли годувати і не змогли по різним причинам,повірте їх набагато більше ніж 1-3 відсотка.Згідна що статистика цього форуму буде іншою,тому що мами які не годують грудьми,швидше виходять на роботу,і не мають часу виснути на форумах.Тим більше ,що багато з вас пройшли школу материнства,якій також можете завдячувати своїм успіхам.Тай розумію,що навіть якщо сюди зайде така мама,яка не годувала грудьми,то перечитавше все вище написане швидко звідси піде.
Просто ,якщо більшість вважає ,що причиною невдалого ГВ є лиш егоїзм мами,то мені дійсно не комфортно в такому товаристві.

А знаєте що я читаю і бачу?
Я бачу, що в дописах засуджуються ті мами, які не хотіли годувати грудьми, бо: набирає вагу, цицьки висять, фігура псується і т.п.
Щодо тих, хто хотів годувати, але не вийшло з певних причин тут інша думка. Так, може чогось не знали, може потрапили в той відсоток, що насправді не можуть годувати, але осуду тут нема. Коли хтось чогось не знає - що тут осуджувати. Я не все знаю.
То для чого ви звели все в одну купу????
І робите з себе добру захисницю тих, на кого не нападали?
Naya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1093 раз.
Подякували: 1240 раз.
Діти: Синочки Жданчик та Мирославчик

Повідомлення Перлинка » 12 листопада 2010, 16:29

Мала -катра,я подякувала дівчатам за ті пости ,які ти процитувала я їх добре бачила ,ціную ,і вдячна Алісі та іншими дівчатам за підтримку ще з попередньої теми про мам егоїсток,які наймають нянь.

Щодо тих, хто хотів годувати, але не вийшло з певних причин тут інша думка. Так, може чогось не знали, може потрапили в той відсоток, що насправді не можуть годувати, але осуду тут нема. Коли хтось чогось не знає - що тут осуджувати. Я не все знаю.

А я бачила,що така категорія більшістю взагалі виключається.І коронна фраза ,під якою тут мало не всі готові підписатись,що не буває мало молока,і не буває що не можуть годувати,а буває лиш що не хочуть,можу й купу цитат понаводити,що тягнуться ще з теми підтримати дискусію на однокласниках.І мене та приклади які я розповідала також не спішили зараховувати до тієї категорії . Але чесно кажучи ви мене вже втомили,якщо вам все це приємно ,то мені ні,тому можете й надалі переливати тут з пустого в порожнє.У мене є цікавіші та пиємніші справи :dance: ;)
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей