Галина написав:Ulkanet, Мова йде не про ставлення від збільшення зарплати. А про те, що в приватних кабінетах дорожать своїм місцем і не хамлять тобі, а культурно ставляться. Я наприклад, ходила до Хорунжого. Офіційно заплатила 70грн за прийом. Там до мене добре поставились, за дитячі плачі ніхто мене не відчитував, що не підготувала дитину до прийому і т.п. Щоб прийти до лікаря по домовленості в лікарню, менше 100 не дасиш. Є такі, які кажуть яку сума маєш йому дати.
Ulkanet написав: до того що всі хочете щоб до вас "нормально" ставились. а самі як ставетесь до інших???
Я наприклад, дуже не скандальна людина, не люблю конфліктувати і сваритися, але по при те мені хамлять і псують настій. Стараюсь до людей ставитись так, якби хотіла щоб ставились до мене. Ніколи і нікуди мимо черги не йду, завжди чекаю.
Розсекречу себе вже) але мушу відписати, бо я не погоджуюсь про те, що в приватних кабінетах дорожать своїм місцем і клієнтами і в тому дусі... Була недавно у всіма любимого Помазанського на УЗД. Дуже багато за нього чула і вирішила на перше УЗД піти приватно до нього. Я не розумію за що його так люблять, чесно я така розчарована вийшла і зла звідти, що не передати, а найбільше від його ставлення. Розкажу по порядку. Найперше, що мені не сподобалося, це те що я була записана в нього на конкретну годину, а мені всерівно прийшлось чекати. Але ні не через те, що там в кабінеті він когось приймав, а через те що чайочки пив і обідав. Виникає питання, нащо було мене записувати на ту годину коли обідаєш? Ну ладно то ще квіточки. Заходжу вже в кабінет, вітаюся з усмішкою, лягаю і він мене дивиться і мовчить. Прошу скажіть чи все добре, бо я переживаю. Посміявся з мене і сказав потім скажу. Я лежала тих 20-30 хв огляду і так переживала, що аж відчула як живіт кам яніє. Огляд пройшов і чекаю коли він мені розкаже, який тиждень точно, чи все з дитиною в порядку. А лікар лиш продиктував медсестрі параметри, одні букви і цифри в яких я зовсім не розбираюсь і бачу, що мені пояснити він не збирається. Прошу, щоб пояснив мені зрозуміліше, що і як, бо я нічого з того не зрозуміла. І тут відповідь від хвальоного Помазанського: " Ну впринципі все в вас в межах норми, але треба берегтися і не переживати. А в нас тут не музей і не екскурсія і я не зобов язаний вам тут щось пояснювати." Не преживати? Лиш Богу відомо, що я там пережила і надумувала собі поки в нього лежала, а він мовчав, та хоть би реченя сказав, щоб лекше стало. От скажіть мені, ця людина дорожить своїми пацієнтами? Де те людське ставлення, яке має бути в приватному кабінеті? І за це він бере не малі гроші, а за що? Моя лікарка потім глянула на ті невідомі мені циферки і сказала, що він там щось по параметрах останнім часом блудить, бо не може такого бути на мому терміні і це вже не мені першій, тому вона нікому до нього не рекомендує іти. Ще одне що мені не дуже сподобалось це кабінет. Хто небудь пояснить чому там так темно? Якось зразу заходиш і на тебе давить ота вся темрява. Та нема техніки нормальної, як на приватний кабінет. Навіть у держкабінеті є окремий монітор (плазма) для вагітної, щоб вона бачила свою дитинку, і до того там світло, а не темная ніченька. Тому після цього випадку, я точно переконана, що приватний лікар чи звичайний ролі не грає, як ті так і ті вміють добре хамити. Тому від того чи стане наша медицина платною чи ні, я не думаю, що щось зміниться дуже у відношенні до людей.