Практично кожне свято з часом трансформується і видозмінюється, змінюється його і антураж, і підтекст. Я ставлюсь до цього дуже спокійно і не вважаю за потрібне доколупуватись, як саме його святкували раніше і яке значення хтось у нього вкладав колись. Не кажу, що цього не можна знати, але це не є у мене приводом ставитись до свята через призму минулого. Взагалі зміст у кожне свято кожен вкладає собі сам. Для мене 8 березня це свято весни і квітів. Справа навіть не в квітах для мене, а взагалі. Приємно в цей день бачити на вулиці чоловіків і жінок з букетами, і навіть той факт, що продають багато квітів просто на вулиці, теж радує око.
Але ми вдома це свято якось по-особливому не святкуємо. Чоловік, як правило, дарує квіти і часом ще щось, як коли. Але такого щоб ми десь вибирались цей день святкувати, такого нема. І на рівні державного свята я би все ж цей день не святкувала, тобто вихідний би прибрала.
До речі, вже давно помітила, що в цей день жінки дуже активно вітають одна одну з цим святом, більше аніж чоловіки

Але то таке, я вважаю за потрібне завжди привітати маму, бабусю, а там вже коліжанок швидше у відповідь на їхні привітання.