flower » 03 березня 2015, 22:12
Рецепт найшла в інтернеті.
500 г. пшеничного борошна в.с.
1 ч.л. (4 г.) сухих дріжджів
10 г. солі
340 г. води
Але я давала сироватку, бо відігрівала сир і не вилила) і дріжджі не сухі, а звичайні 25 грам. Підходило 2 рази, потім сформувала тонкі довгі батони, виклала деко, далеко один від одного, один лишила рівний, один поперекручувала спіралькою, на ще одному поробила розрізи (але то треба мати якогось супер гострого ножа, щоб зробити їх глибокими. Мої розрізи коли багет в духоці підріс майже не видно було). Притрусила зверху мукою і ще трошки постояли, щоб підросли. Тим часом гарно розігріла духовку на максимум, що в мене є (250 здається) і на самий низ в поставила ще одне пусте деко, в яке перед випіканням багетів налила води. (або потрібно кожних пару хвилин відкривати духовку і брискати водою з росприскувача) Мені краще таки раз налити води і вона сама собі там випаровується і зволожує духовку. Багетики були готові до 20 хвилин. Я їх накрила на 5 хвилинок рушником, бо були якісь твердуваті, то вийшли потім мякі з хрумкою скоринкою. Фото зроблю наступного разу, бо впевнена, що ще пектиму найближчим часом, бо моїм присмакувало, але хочу якісь цікавіші зробити наступного разу, або кмину додам, або якогось насіння, побачу.