Глобальні оголошення!

Пророщування зерна

Модератор: irinka

Пророщування зерна

Повідомлення taranjka » 07 січня 2015, 12:15

Розказуйте хто як пророщує і що :help: які є хитрощі. в чому це робите?
де купуєте зерна? і де зелену гречку можна знайти.
що готуєте з пророщених зерен - напишіть пару рецептів :help:
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Re: Пророщування зерна

Повідомлення zhuchka » 07 січня 2015, 22:23

я пророщую соняшник, гречку, маш, пшеницю. Але трошки розлінилась останнім часом - то забуду воду поміняти, то злити... може зацвісти... тому частіше купую пророщені зерна від чойс, перетерті в порошок, тоді і дитині можна всюди підсипати. Але все пророщене мені дуже смачне. Маш виходить як горошок зелененький. Крупи купую в Клубі органічного землеробства, але гречку зелену не там, бо знайшла дешевше в одної бабусі на ринку. Якщо хочеш, то пиши в приват, дам номер
zhuchka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 29 раз.
Подякували: 124 раз.
Діти: донечка Марічка

Повідомлення eney » 07 січня 2015, 22:31

Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
тепер такі чуда є, до тисячі можна купити.
О спорт, ты - мир!
Пьер де Кубертен
eney Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 695 раз.
Подякували: 786 раз.
Діти: В домі заплавляють Олексій і Марк.

Повідомлення flower » 07 січня 2015, 23:02

zhuchka ну а для чайників які ніколи нічого не пророщували, як це робиться? процес?
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення nelly » 12 січня 2015, 23:08

мала я зерно вівса то десь зо три тижні тому а може ще скоріше насипала у тарілочку і залила трохи водою, підливала 1 раз вдень то проросли тоненькі стебельця (до великих не дотримали)давала Марго по пару штук в день, то казала мені що ми як коники їмо овес :crazy: :crazy:
а потім щось мені набридло то робила салат з зеленої цибулі то туди все зкришила. Тоді так само питання воно щоб була користь треба постійно вживати але для цього треба мати купу місця щоб вирощувати. І в тарілочці запашок такий собі був не дуже. Ще маю пластмасову ширшу ринку попробую в ній щось виростити. А може то краще в землю його запапарпати так швидше зійде чи ні? Жучка а ти соняшник пророщуєш без шкарлупки??? і скільки приблизно зерно росте щоб його вже можна було їсти бо до такого як озимина в полі тре з місяців 3 :dash:
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Повідомлення flower » 13 січня 2015, 00:02

nelly я в пророщуванні повний нуль, але в землі не вийде))) бо їдять не те зелене що виросло, а власне саме зерно яке проросло, там не треба чнкати поки виросте здоровенне стебло. Але чекаю ще на розповідь експертів у цій справі :yes:
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення nelly » 13 січня 2015, 00:26

:confused: мати інет під боком і не глянути ото вже я тойво(((
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Повідомлення pan_kotskyy » 13 січня 2015, 02:04

Ми колись пророщували пшеницю і соняшник. Сам процес детально не скажу, знаю, що на тарілочці з марлечкою і водою, кажись дня три-чотири. Скажу тільки, що на смак соняшник ставав як молодий, пророщували в лушпайці, і коли з лушпайки виглядає біленький проросток - пора їсти. Так само і з пшеницею - головне не переростити, трохи "наклюнулась" - пора їсти.
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення Kskz » 13 січня 2015, 15:49

Пророщую гречку, квіноа і мікрозелень (різна суміш люцерна, пажитник ще щось). Ще овес раніше проробувала, але останнімм часом якесь не добре почищене попадається і лушпиння мішає нормально їсти.
З гречки пророщеної робиться мій улюблений сніданок: гречка пророщ., грейпфрут (можна впринципі любий фрукт), мелений льон, стевія (можна підсолодити чим подобається), можна ще горіхової пасти якоїсь добавити.
Квінов їм як кашу, трохи олії, сіль.
Мікрозелень пророщую довго днів 5-6, у спеціальному пророщувачі. Добавляю до салатів чи просто вприкуску до чогось.
Десь вже була тема про пророщування.

Хто знає чи можна на городі гречку посадити? Як її потім збирати?))
Зображення
Зображення[/url]
Kskz Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 3
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 429 раз.
Подякували: 264 раз.
Діти: Дві дівчинки

Повідомлення Karisma » 31 березня 2015, 23:42

zhuchka написав:я пророщую соняшник, гречку, маш, пшеницю. Але трошки розлінилась останнім часом - то забуду воду поміняти, то злити... може зацвісти... тому частіше купую пророщені зерна від чойс, перетерті в порошок, тоді і дитині можна всюди підсипати. Але все пророщене мені дуже смачне. Маш виходить як горошок зелененький. Крупи купую в Клубі органічного землеробства, але гречку зелену не там, бо знайшла дешевше в одної бабусі на ринку. Якщо хочеш, то пиши в приват, дам номер

От я також недавно натрапила на це пророщене зерно в порошку від чойс в одному з еко-магазинів. Воно то зручно, але чи воно в порошку таке ж дієве, як "живе" пророщене чи це просто маркетинговий хід? :confused:
Karisma Офлайн

Тільки роззираюся

Дякував (ла): 9 раз.
Подякували: 1 раз.
Діти: Синочок

Далі

Повернутись до Рецепти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 17 гостей