Глобальні оголошення!

Посудомийна машина - хороша річ?

Модератор: irinka

Re: Посудомийна машина - хороша річ?

Повідомлення Ориська » 09 січня 2015, 20:42

У нас була машинка Індезіт - то я була дуже нею задоволена. Зараз на кухні нема куди її підключити і я тепер сумую за нею.
Точні цифри вже не пам'ятаю, але колись рахували - води вона витрачає набагато менше, аніж мити посуд руками. Користувалася машинкою якщо не кожен день, то через день точно. А іноді, якщо гості чи багато готувала, то і кілька разів на день. Мила все, окрім дерева та алюмінію. Дуже було зручно. Серед плюсів не тільки економія води та часу, а ще й якість миття. Жодних розводів, все блищить. Особливо сяяли скляний та металевий посуд )

Дівчата, а ту сіль тре обов'язково кидати при кожному митті ? Я тск зрозумяла, що я маю кинути таблетку для миття і сіль. Че ше щось ?

У нас було так, що у спеціальний відсік засипаєш багато солі і вистачає надовго. Але є такі таблетки, що одразу містять в собі сіль. Тоді нічого засипати не треба.

На який режим ви запускаєте посудомийку? На повний чи короткий ? Скільки часу іде на 1-не миття посуду ?

Якщо є час, то на повний. Це близько 1,5 - 2 годин, але якщо на ніч ставити, то це не проблема. Є ще режим на 30 хвилин, але в ньому посуд не сушиться.
До речі, ще є режим Еко - не знаю, що він економить - воду чи енергію, але на ньому довгенько посуд миється, щось в районі трьох годин.
Ориська Офлайн

Добре орієнтуюся

Нагороди: 1
за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 13 раз.
Подякували: 35 раз.
Діти: Катруся, липень 2014

Повідомлення Marichka » 09 січня 2015, 23:32

Ми користуємось першим режимом,Автомат,вроді.Миє і сушить,близько 3 год.В основному на ніч.Ножі не мию,бо тупляться і хрусталь не можна,бо блякне.Хрусталь любить холодну воду.
Зображення
Marichka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2032 раз.
Подякували: 1655 раз.
Діти: Ліля 6.06.2010
Тадей 3.07.2013

Повідомлення Marichka » 09 січня 2015, 23:34

Ще ніразу її не чистили,в нас нержавійка всередині,все в доброму стані.
Але як знайдете гарний засіб,то пишіть і собі прочищу.
Солі,на мою думку,там не обов"язково.
Зображення
Marichka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2032 раз.
Подякували: 1655 раз.
Діти: Ліля 6.06.2010
Тадей 3.07.2013

Повідомлення flower » 10 січня 2015, 14:09

erinaceus написав:flower Ну не знаю. В нас посудомийка вже чотири роки, накипу нема. Сіль, взагалі, найдешевша зі всіх засобів для посудомийки. Пачка 20-25грн, вистачає місяців на два, а то і більше. То ж не Калгон. Думаю, зайва не буде.

Я не кажу її не використовувати, я нею від початку користуюсь. Деколи німецьку брали, тепер ост. часом сіль Фініш маю. Мені хватає пачки на довше, там в ту ємність багато влазить і на довго її хватає. Але також 4 роки користування якось супер результату від солі не побачила. Накип в тих дирочках в лопастях деколи бачу. Всерівно потрібно чимось чистити час від часу.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення flower » 15 квітня 2015, 18:47

Дівчата, в когось вже ламалась посудомийка? То я буду першою. Включаю, вона пару хвилин робить і виключається, включається потім сама коли захоче, або миє але видно що мигає, час від часу. Таке враження, що від перепаду напруги. Майстер сьогодні сказав, що в нього 4й день свят) то прийде завтра. От мию сьогодні весь посуд від вчорашніх гостей вручну. Відвикла, так важко) Таке враження, що та грязна посуда не закінчиться ніколи.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення nelly » 21 серпня 2015, 18:49

Вітайте мене-маю вже посудомийку :crazy:
Питання: де купити нормальні і не дорогі таблетки, чи додаєте помякшувач і ополіскувач??
Маю калгон для пралки він не підійде??
В нас 60 то я за 1 день можу загрузити в мене щось каструль забагато, а може не правильно складаю посуд? У Вас ( втих в кого є) щільно посуд складається.
Які режими найчастіше використовуєте? Я на звичайному режимі тому що 2,5 год миє помила то гарно все блищить але посуд був не засохший, а перед тим за день назбирався то не відмила(
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Повідомлення yasinka » 21 серпня 2015, 21:47

Вітаю! Посудомийка - дуже помічна річ.
я додаю лише сіль для помякшування і раз в місяць - засіб для очищення посудомийок. Таблетки або у Ватсоні чекаю на акційні набори, або в Новусі французькі беру. коли дуже засохла їжа - вмикаю 65 чи 70С, якщо зразу після готування чи їди - 50С. В мене посудомийка має 45 см, складаю щільно, вже наловчилася як поскладати, щоб гарно помила. Якщо бачу, що починає не відмивати в деяких місцях, - запускаю цикл з засобом для очищення.
yasinka Офлайн

Добре орієнтуюся

випускниця школи материнства (1)
Дякував (ла): 73 раз.
Подякували: 47 раз.
Діти: Вже великий син і ще маленька доця

Повідомлення flower » 21 серпня 2015, 22:48

yasinka що за засіб для очищення?
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

Матвій- 2.09.2015

Повідомлення yasinka » 21 серпня 2015, 23:23

flower, такий флакончик невеликий з рідиною, у Ватсоні продається,+-30 грн.. Ставиться в пусту посудомийку і цикл на максимальній температурі. Профілактика від грибка, запахи знешкоджує, очисний ефект має.
yasinka Офлайн

Добре орієнтуюся

випускниця школи материнства (1)
Дякував (ла): 73 раз.
Подякували: 47 раз.
Діти: Вже великий син і ще маленька доця

Повідомлення Sam » 21 серпня 2015, 23:25

nelly, Вітаю з покупкою :wink:
Sam Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 717 раз.
Подякували: 562 раз.
Діти: Синочок і донечка

Поперед.Далі

Повернутись до Кухонна техніка та посуд

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей