Ось рецепт вівсяного печива, котре посмакувало малюкам на святі.
вівсяні пластівці 150 г (1,5 склянки)
борошно пшеничне вищого ґатунку 150 г (1 неповна склянка)
цукор 150 г (3/4 склянки)
яйце 1 шт
мед 30 г (1 стол. ложка)
масло 100 г
кориця 2 г (1/2 чайн. ложки)
розпушувач тіста 3 г (1/2 чайн. ложки)
сіль 2 г (1/4 чайн. ложки)
Спосіб приготування
Яйце розтерти з цукром до побіління. Додати мед, покраяне на шматочки масло і продовжувати розтирати до однорідності (випічка буде ніжною).
До борошна додати сіль, корицю (щоб вівсяне печиво було особливо ароматним) і розпушувач, все перемішати або просіяти разом, щоб випічка не мала зайвих грудочок.
До яєчної суміші додати борошняну і вівсяні пластівці, замісити тісто на домашнє вівсяне печиво і покласти в холод на 1 год.
Я ще додавала родзинки і горішки.Дуже смачно виходить, якщо потерти апельсинову цедру.
З тіста формувати невеличкі палянички – майбутнє домашнє вівсяне печиво, викладати на деко, застелене папером для випікання, на відстані 1 см одну від одної.
Пекти 15 хв при температурі 180 градусів. Готове домашнє вівсяне печиво знімати з дека, поки тепле.
Всім смачного!
