Глобальні оголошення!

Перший раз у перший клас: у 6 чи в 7 років?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Перший раз у перший клас: у 6 чи в 7 років?

Повідомлення Marichka » 17 жовтня 2014, 00:38

Амелі,а в яку школу ходите?
Зображення
Marichka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2032 раз.
Подякували: 1655 раз.
Діти: Ліля 6.06.2010
Тадей 3.07.2013

Повідомлення Oksana » 17 жовтня 2014, 10:06

гра з вогнем написав:Оксанко, а в якій ви школі?

Христинка, ми в початковій, з поглибленим вивченням іноземних мов, що на Л.Українки :)
А, і про гуртки :) Ліль, і з школою можна всюди встигати :) Повір мені, школа це не показник, щоб відмовлятись від позашкільких занять! Ви в Зернятко на БАМі ходите чи ні? Ми зернятко відходили два роки поки були в садку, були дуже задоволені. При цьому відвідували ще У-шу. Зернятко закінчили вже, записались в Посмішку на танці, У-шу так і залишилось. Малята плачуть що хочуть ще на малювання :) І на співи :) Але по годинах не встигаємо, бо заняття вдень, а ми тільки зі школи біль 18-00 виходимо...
Єдине, що як дитині важко ще зосередити увагу на чомусь довго, то це більший показник. Але в Зернятку вона ще цього може навчитись. А в недільну школу можна і не ходити, це не є обовязковим. Хоча як на мене і зайвим не буде, бо лишній раз можна самому побачити чи дитина готова чи ні, і вчителі підкажуть також, і дитинка побачить всю систему з середини, і 1 вересня не буде для дитини шоком.
Зображення
[Зображення
Oksana Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 387 раз.
Подякували: 679 раз.

Повідомлення taranjka » 17 жовтня 2014, 16:32

якби в мене була б одна дитина то б про те, що ми шось не встигаємо я б не казала :) ми зараз ходимо в зернятко,на гімнастику, театральну студію, музичну школу, малювання. з НР має бути окремо англійська. з вересня, а може з весни буду ще Амалію кудись давати. Ну і практично всюди воджу я з двома меншими дітьми :)
а те, що менше встигати після школи - це точно. бо щодня до обіду уроки, ще домашні ну відпочити дитині потрібно, тому сумніваюся, що ми зможемо на щодень мати якийсь гурток - це точно дитину перевтомить
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Ameli » 17 жовтня 2014, 19:41

taranjka Ого то ви круто її розвиваєте!!! Молодці!!!! :rose: :rose: :rose: А якщо не секрет то дитина все сприймає і все їй йде на ура? і що найбільше їй подобається? я чогось на такі подвиги не здатна...залінива напевне((((
Я мама, а мама ніколи не буває самотньою. - К. Деньов
Ameli Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 947 раз.
Подякували: 595 раз.

Повідомлення Palpada » 05 липня 2015, 19:53

taranjka написав:якби в мене була б одна дитина то б про те, що ми шось не встигаємо я б не казала :) ми зараз ходимо в зернятко,на гімнастику, театральну студію, музичну школу, малювання. з НР має бути окремо англійська. з вересня, а може з весни буду ще Амалію кудись давати. Ну і практично всюди воджу я з двома меншими дітьми :)
а те, що менше встигати після школи - це точно. бо щодня до обіду уроки, ще домашні ну відпочити дитині потрібно, тому сумніваюся, що ми зможемо на щодень мати якийсь гурток - це точно дитину перевтомить

а можна адреси?
Palpada Офлайн

Тільки роззираюся

Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 1 раз.

Повідомлення love rabbit » 11 квітня 2016, 21:29

Я не знаю як там і що, але мені було 6 років, як в школу пішла, а сестра пішла в 5 рочків і 11 місяців, вона дуже непосидюча і вчитись тоді хотіла, то так її туди дали. Але як на мене то трохи зарано. В універ йти в 16 років.....зарано(
love rabbit Офлайн

Привіт, а ось і я!

Дякував (ла): 2 раз.
Подякували: 1 раз.
Діти: власних діток ще немає

Повідомлення Marichka » 12 квітня 2016, 06:55

Колись програма була інша.Я пішла в 6 з шестирічками,то ми буквар вчили цілий рік.До школи я ббула не готова,але мені там було дуже цікаво і не важко зовсім.Допомоги мами за весь перший клас не потрібно було.
Тепер в поч школі вже захисти своїх робіт,багато роботи для батьків і знайомих.Щось воно не оббдумано добре.Але вже скоро побачу.
Дитині в червні буде 6 років,у вересні піде в 1 клас.До знань не дуже заставляєм.Зараз трохи розслабились з читанням.Дуже хочу навчити до школи читати.
Зображення
Marichka Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2032 раз.
Подякували: 1655 раз.
Діти: Ліля 6.06.2010
Тадей 3.07.2013

Повідомлення vikilandi » 12 квітня 2016, 12:25

У мене чоловік має вищу освіту за спеціальністю психологія, колись працював у волонтерській організації "Вчителі без кордонів". Він однозначно ставиться до цього питання. Краще до школи йти у 7,5 ніж у 6,5. Поясню чому. Для школи не настільки важливо чи вміє дитина читати і писати. Найголовніше це емоційна стабільність. Дуже важливим є фізичний розвиток, певні фізіологічні дані у 6-ти річок значно відрізняються ніж у 7-ми річної дитини (тут рік важить так само як у грудної дитини місяць). Є спеціальні тести, які характеризують фізичну готовність до школи, це певні пропорції тіла, міцність кісток хребта. Не секрет що до 7-ми років покращується імунітет, печінка може все більше засвоювати різні ферменти, як наслідок дитина хворіє рідше і переносить хвороби легше. А тепер ось це. Школа - це праця, а садочок - це гра. У 6-ти річок ще короткочасна память, вони засвоюють інформацію граючись, їх увага не може бути прикута до чогось більше ніж 20 хв (а скільки триваю урок?). Для школяра дуже важливо зосередження, у малих дітей воно відсутнє, і більш того шкідливе. Якщо дитина може 40 хв дивитись мультик, то в цьому нічого позитивного немає. Перед телевізором миготять яскраві кольори, яких немає у реальному світі, це буде постійним пошуком видовищ (аналогом є їжа з підсилювачами смаків). Тепер трішки про політику. У нашій державі початкова освіта починається з 6-ти років. А все тому що школяр коштує для держави дешевше ніж дошколярик. Запроваджуючи політику початкової освіти, на початку йшлося про відсутність оцінювання, тривалість уроку 30 хв, другий сніданок, і найголовніше - денний сон. Якщо в школі, коди ви плануєте віддавати шестирічну дитину витримані вищеперелічені пункти, то такий перший клас не відібє у дитини бажання вчитися, якщо ж там вона вчитиметься на загальних умовах із старшокласниками, то ви маєте усвідомити, що відповідальність повністю на батьках за депресії, розсіяну увагу, погане самопочуття. Якщо сумніваєтесь найдіть хорошого психолога. Спочатку поговоріть з ним особисто, а потім хай він поспілкується з дитиною.
vikilandi Офлайн

Почуваюся, як вдома

за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 918 раз.
Подякували: 666 раз.

Повідомлення ksenja » 12 квітня 2016, 13:39

І я за те,щоб віддавати дитину в 7р до школи.Найстарша пішла в 7,1 і я про це не жалію ні трішки.Середуща також йде в майже 7.
ksenja Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 236 раз.
Подякували: 276 раз.
Діти: три донечки

Повідомлення Галинка 13,06 » 12 квітня 2016, 16:04

Мому синочкові зараз 2,3 і ми вже думали над тим коли йти до школи і нам виходить або в 5,8років або 6,8. Спочатку я думала що таки в 5,8 тому-що він січневий дожене, але коли реально подивилася на діток 5,6р і подумала- яка це ще крихітка))) Тепер задумуюся що 6,8 це ще дитина дуже маленька))) Тому я таки за 7 років)((До слова я пішла в школу в 7,8років і нічого закінчила її як і всі)
Завдяки дітям хочеться жити.
Галинка 13,06 Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 150 раз.
Подякували: 157 раз.
Діти: Синочок

Поперед.Далі

Повернутись до Школярі (від 6 до 17)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей