Кого цікавить дієтична і швидка (!!!) випічка. Швидко робиться, швидко їсться
Печиво вівсяне веганське, без цукруЩойно спробувала - як мій підсумок купи перечитаних рецептів.
Все на око:
банан
яблуко
родзинки
курага
горіхи
лимонна цедра
вівсяне борошно
оливкова олія
кориця
кероб
Банан розім'яла, натерла цедру і яблуко на дрібну терку, горіхи подрібнила качалкою, курагу порізала, ізюм трохи відпарила - все добре вимішала, посипала корицею, влила трохи олії, всипала кероб. Вівсяного борошна додала стільки, щоб трималося купи. Сформувала овальні печеньки. Посипала кунжутом. Пекла десь 5 хвилин. Запах просто супер. І на смак солоденькі.
Робила мало - на пробу. Буду доробляти, бо вже нема )))
Бублики без дріжджівНа 2 склянки борошна 1 склянка сметани, чайна ложка солі. Приправи. І все. Ага, все. Більше нічого.
Борошно вимішуємо з сіллю і приправами (особисто я даю тмин, кунжут, насіння льону, калінджі або тільки тмин чи тільки кунжут), додаємо сметану, замішуємо тісто, виробляємо маленькі бублики. Печу при 180 поки не зарум'яняться. Виходять хрусткі, але не кам'яні.
Сирні булочки300 г сиру, 2 яйця, 150-200 г борошна, яблуко, потерте на дрібну терку, родзинки
Все вимішати, сформувати булочки. Як варіант - родзинки можна покласти як начинку, а не вимішувати з тістом. Печу при 180 приблизно 50 хв, поки гарно зарум'янятсья. В оригінальному рецепті був ще цукор. Я не даю - сирне тісто саме по собі смачне.
Хлібні палички1 скл кефіру (кислого молока, маслянки - що є в хаті), 50-70 гр масла, дві склянки борошна (можливі різні варіанти - тільки пшеничне, пшеничне + житнє, пшеничне + кукурудзяне. Простір для фантазії), 1 чайна ложка солі, приправи (як в бубликах)
Кефір підігріти до теплого
борошно вимішати з приправами
Додати масло, розтерти
влити кефір, замісити тісто - м'яке, але до рук щоб не прилипало
в ідеалі - на півгодини в холодильник, особливо, якщо з кукурудзяною мукою
виробляти палички
пекти при 180, поки не зарум'яняться (20-30 хв)
Пшоняне печиво (без борошна, без цукру)пшоно
родзинки
курага
кориця
масло
Варимо пшоняну кашу
В блендері розтираємо з сухофруктами, корицею, маслом
Мокрими руками виробляємо печиво
Печемо, поки не підсохне і не зарум'яниться
Якщо дати багато родзинок - буде схоже на шоколадне ))
Хто любить банановий запах у випічці можна дати банан
Масло пробувала заміняти кокосовою олією - теж добре