Natalinda написав:Нажаль так і не зрозуміла що саме ви, Shalimar маєте в цій темі на увазі вінчання в церкві чи розписку в РАГСі, ну але то таке.
Я писала, что (лично) для меня разницы нет, то ли это бракосочетание в ЗАГСе, то ли венчание в церкви, то ли сожительство без каких-либо свидетельств и оформлений, потому что если Двое соединились, то главное, чтобы они друг другу были верны (во всех смыслах) и без каких-либо свидетельств и обещаний "вслух" и прочих торжественно взятых обязательств или клятв.
Но в этой теме.. я ведь не зря привела слова о.Мартина. Там речь шла о шлюбе. А то, как каждый для себя понимает это явление - я сейчас не об этом. :) Ну, пусть будет мой вопрос о повенчавшейся паре.
Natalinda написав:1. Полюбив другу/полюбила другого - не причина розлучатися. А раптом через якийсь час знов розлюбить і назад захоче повернутися. Нє. Знаю таку сімю де він полюбив, але з горем пополам це пережив і живуть вони далі припіваючи і внуків вже мають.
2. Нерозумію які такі погляди змінилися і бажання. Це типу раніше не треба було мені грошей і брильянтів всяких, а через 10 років стало тре, а чоловік на брильянти не заробляє і вважає що можна і золотом обійтися??? Обшем не розумію.
3. Сварка/образа - конкретно на що так можна образитися щоб розлучатися - нерозумію.
4. Шкідливі звички - боротися з ними
Небажання боротися - тут вже по ситуації треба дивитися.
Шо за звичка? Азартні ігри? Куріння? Складання брудних шкарпеток на кухонний стіл?
5. Прогресуюче роздратування - до психолога, психотерапевта, невролога, сексопатолога, священника - дивлячись на причину роздратування.
Загалом це для мене не приводи для розлучення.
Але ситуації бувають різні.
п.3 - ну, обман, физ. насилие, измены.. Или Вы сейчас скажете, что верующий человек на такое не способен :) Тогда дальнейшая дискуссия не имеет смысла...
4 - наркомания, алкоголизм....
Может, о.Мартин всё-таки заглянет к Нам на огонёк...