Глобальні оголошення!

Зберегти шлюб заради шлюбу

Модератори: Natalinda, ksana

Re: Зберегти шлюб заради шлюбу

Повідомлення krapk@ » 28 жовтня 2010, 19:48

так сталося у нас. Зараз ми в процесі розлучення.... Але дати загальну відповідь на таке питання -неможливо. В кожного своє. Дехто взагалі ради дітей живе. Каже що по іншому бути не може. Бо тепер не лише про себе думають і про свої якісь нюанси. Ми не стали так робити. Не знаю, може колись пожаліємо, може навпаки. На все свята Божа воля. Але думали ми 10 місяців пока рішилися на це. Звичка-велика сила.
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Повідомлення гра з вогнем » 28 жовтня 2010, 19:51

Shalimar, я напевно ідеалістка :) але якщо рішення було свідомим, була любов і обоє знали на що йдуть, то люблячи вони й змінюватимуться, прийматимуть один одного, допомгатимуть один одному зі змінами.
Мені здається, що розлучатися по прихоті - не діло. Завжди потрібно постаратися зберегти сім'ю. Адже мине ця прихоть. буде інша, що ж тоді третю жінку/чоловіка шукати? Хіба тоді можна говорити про свідоме рішення щодо шлюбу?

Бувають різні ситуації. Вона кохала, забуваючи зняти рожеві окуляри, а він виявився гравцем чи наркоманом... вже й хати нема, кредитори за нею бігають. А йому все рівно і в вус не дує. Якщо вона вважає, що зробила все можливе, все від неї залежне, якщо вона зрозуміла, що одружувався не на ній, а на хаті (скажімо), то дійсно нема що зберігати. Це буде для неї досвідом.

Оскільки в шлюбі живуть двоє, а не один :(
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Shalimar » 28 жовтня 2010, 20:07

krapk@ написав:так сталося у нас.
На все свята Божа воля.

Спасибо за Вашу откровенность!
Желаю Вам выдержки и оптимизма, веры в собственные силы! рано или поздно Вы обретете своё счастье, всему своё время ;)
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення Shalimar » 28 жовтня 2010, 20:13

гра з вогнем написав:Shalimar, я напевно ідеалістка :) але якщо рішення було свідомим, була любов і обоє знали на що йдуть, то люблячи вони й змінюватимуться, прийматимуть один одного, допомгатимуть один одному зі змінами.

я тоже идеалистка :) оптимистка и реалистка по совместительству :)
Вот Вы пишете, "любя", а если прошла любовь?
если кто-то свернул с правильного пути?
если делали попытки сохранить семью?
если осознали, что больше не хотят быть вместе?
Почему так безапелляционна приведенная мной цитата в первом сообщении темы?
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Рижуля » 28 жовтня 2010, 20:50

Я за те, щоб зберігати шлюб у тому випадку, коли обоє цього хочуть. Разом - сила. Разом можна боротися і знати, що в результаті отримаєш надзвичайну винагороду. Проте бувають випадки, коли шлюб потрібен лише комусь одному з подружжя... Або буває так, що в шлюбі хтось страждає ( фізично чи духовно). В такому випадку крім каліцтва власного життя батьки активно займаються каліченням життя своїх діток. Кому це потрібно??? Всім відомо, що навіть церква в окремих випадках дає розвід.
Отож боротися за почуття звісно потрібно, проте, коли бачиш, що клеїти вже нічого - поваги одне до одного немає, то варто задуматися про розлучення і мати змогу ще збудувати нормальні повноцінні стосунки. ІМХО
Зображення
Єдина справжня розкіш — це розкіш людського спілкування...
Рижуля Офлайн

Добре орієнтуюся

Дякував (ла): 11 раз.
Подякували: 66 раз.
Діти: Макс 31.08.2007р.н., Тимофій 17.05.2013 р.н.

Повідомлення Shalimar » 28 жовтня 2010, 21:00

Согласна с Рижулей.
А что по этому поводу говорится в Библии? "на всю жизнь" и точка?
Хотелось бы услышать комментарий священника...
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Natalinda » 28 жовтня 2010, 21:06

У розділі консультацій як на мене більш ніж детально описане ставлення церкви.

Як на мене то якщо люди віруючі і йшли до церкви свідомо то питання розлучення у них не виникне за будь-яких умов, а якщо до церкви яшли просто-так для обряду і шоб рахувалося, то Бог їм суддя чи в кого вони там вірять і ставвлення церкви тут ні до чого.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Shalimar » 28 жовтня 2010, 21:12

Natalinda написав:У розділі консультацій як на мене більш ніж детально описане ставлення церкви.

Як на мене то якщо люди віруючі і йшли до церкви свідомо то питання розлучення у них не виникне за будь-яких умов, а якщо до церкви яшли просто-так для обряду і шоб рахувалося, то Бог їм суддя чи в кого вони там вірять і ставвлення церкви тут ні до чого.

Отношение церкви описано, я перечитала, но не нашла объяснений, аргументов - почему??? зачем сберегать несчастливый семейный союз??
И меня больше не отношение церкви интересует, а само Слово Божье.
Верующий человек тоже не застрахован разлюбить или что-то там еще. Потому что Мы - люди, а не роботы
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Natalinda » 28 жовтня 2010, 21:25

ну ви конкретно напишіть что-то єщє ето что?

Я наприклад не впевнена що до кінця своїх днів любитиму свого чоловіка, так як люблю його зараз. З часо почуття трансформуються. а розум, мозги залишаються. бо ми люди. а не роботи
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Рижуля » 28 жовтня 2010, 21:28

Церква може дати розвід у випадку, коли у шлюбі є насилля, або перелюб.. Є здається ще певні моменти, але я чомусь найяскравіше запам"ятала саме ці..
якщо люди віруючі і йшли до церкви свідомо то питання розлучення у них не виникне за будь-яких умов
погоджуюсь, проте не можу бути такою категорично, бо життя мінливе і сьогодни ти одна людина, а завтра (так склалися обставини) - зовсім інша. Шлюб - це на все життя, і ніхто ніяких гарантій тут давати не може ..
Зображення
Єдина справжня розкіш — це розкіш людського спілкування...
Рижуля Офлайн

Добре орієнтуюся

Дякував (ла): 11 раз.
Подякували: 66 раз.
Діти: Макс 31.08.2007р.н., Тимофій 17.05.2013 р.н.

Поперед.Далі

Повернутись до Сімейне життя

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей