Ulkanet написав:а ото остані роки певно хімія сильніша, і краще справляється з фітофторою

бо в нас ростуть помідори

я сама в шоці

але я думаю, що то багато чого залежить від розсади. бо вже кілька років, як я вирощую росаду в себе на вікнах - а тоді везу в село. раніше мама завжди купувала на базарі. цього року половина загинула в морози, а решта була така нещасна, бо було холодно, а в тих ринках їй було тісно - я посадила загусто, а те дебарао як той баобаб

купу гілок напускало

важко підвязувати. такі зарослі - словами не передати, а фотку встидно показати

сусідка жартувала, що то я так помідор насадила, щоб пси бродячі мали де жити

мама казала мені чим кропила, я пів дня памятала яка назва, а вже забула. не хочу дзвонити питати, бо їй зараз не до помідор.

на розсаду висіваємо такі сорти: яблунька росії, ляна, дебарао різних кьольорів, волове серце, розовий гігант і ще що взбреде

Я шось ніяк на те дебаро не наважуся))))
В чоловіка в селі дід садить якісь такі помідори, що вони ростуть метри три догори. Але садити їх треба обовязково під стріхою. Ну і оце поки н е впреться та помідорина в стріху, доти й росте, але вони помідори їдять до листопада місяця. Жаль в мене стріхи підходящої нема))))
Я розсаду скільки памятаю то сама вирощю, бо покійна бабця вирощувала. цього року хочу спробувати ще й зібрати своє насіння, але ніяк не сяду почитати як то тре робити правильно. Може хтос збирає - то підкаже.
Так от, цього року забула жовті посіяти, то купила щось три розсадинки, то щодня ходжу коло них і думаю що їх тре викинути, бо листки на них явно не здорові, якимось вірусом покручені.
Вже потроху червоніють

Чекаю поки хімія повиходить з них))))
Ulkanet написав:Особливо треба мати гарну ситему поливу (кому здоровя позволяє то і відром можна гарно поливати

, а хто "здохляк", як я - то всякі там сприспособи

).
А це так!!!!! Чоловік мене цього року побалував

поставив на помідори капельку! Тепер в мене ідея фікс з великою цестерною))) щоб дощівку збирати