дуже багато якби. можна якбикати і далі в часі - якби не обрали януковича, то б того не було, якби не перемогла помаранчева революція, того б не бло, якби..... якби не проголосили незалежну Україну, того б не було.....де межа якби?
я теж можу якбикнути і запропонувати свій варіант - майдан розігнали, люди проковтнули, яник підписав з росією договір, китаю кусок території продав, ще пару років, і України, як такої не існує. для мене це погано, бо моє уявлення такого майбутнього геть не радісне. і не тому що я не люблю росіян. може це моя уява, і все було б клово. хто зна
я була і є прихильнецею Майдану і революції. бо люди мають право на думку, на її висловлення, на діалог з владою, бути почутими, а не побитими....
про війну, я писала, що не вірю, що буде громадянська війна. її не має - є терористи, які вбивають на сході. є російські війська, які анексували Крим, а тепер допомагають на сході. є прямий агресор - Росія. чесно, про таке я навіть подумати не могла. а багато людей це передбачало?
в мене на сході живе родина, в Новогродівці - це не далеко від Словянська. я дуже за них переживаю, вони наразі не виїжджають. їм важко, вони з тих рідкісних україномовних. вони Майдан не звинувачують, тільки терористів і Росію як спонсора.
я не розумію, як можна у сьогоднішній ситуації звинувачувати майдан? жінка зробила аборт, хто винний? ненароджена дитина, яка стала результатом поведінки жінки і чоловіка? чи все таки жінка, яка прийняла це рішення? і чоловік, який не переконав? майдан розганяли - били людей, які нічого незаконного не робили. винні ті, хто давав накази, ті, хто їх виконував.
майдан боровся проти режиму і проти системи. режим скинули, міняти систему тільки починають. чесно, мені прикро, що люди повелися на кілька маркетингових ходів, і вибрали президентом того, хто мало зацікавлений в зміні системи. але був вибір. нажаль, більшість вирішила інакше. вибори ж не були на майдані, пра?
про дефіляду. вважаю це рагулізмом, від задуму до реалізації. не можу придумати чогось, настільки ж недоречного в даній ситуації, як це "дійство"