Shalimar написав:Но вкорне не согласна, что однажды (ну или н-ное кол-во раз) обжёгшись, человек теряет способность любить. Может, и встречаются такие индивидуумы, но не повально. Бывший возлюбленный человек остаётся в прошлом, все чувства проходят, страница перевернута, и крылья вырастают вновь.
Ні, ну, може то я загнула :beauty: - здатність любити, на щастя, не втрачається, але однозначно попередні стосунки накладають дуже сильний відбиток на особу. Все одно, щось ламається, вже важче довіритись коханому, можуть виникнути безпідставні підозри, треба тривалий час, щоб відновитись. Може лишитись в серці біль і образа, яка може переноситись на наступного партнера. Тяжче дарувати іншому любов, та любов може бути не такою "повноцінною" і безхмарною...
Не обов"язково одружуватись з першим коханням, але якщо утриматись від сексуальних стосунків (і життя в ГШ) до шлюбу, це значно спростить налагодження стосунків з тим(тою) єдиним(ою). Я до кінця не можу пояснити як це працює, але це говорю з власного досвіду. Можливо, в когось він інший.