Я "проти" громадянського шлюбу, а "за" якісне зустрічання до шлюбу. Окрім, як дарувати квіти і ходити по ресторанах, можна робити ще купу речей, в яких проявляються особливості характеру. Поїхати в Карпати ("парня в горы тяни - рискни" :D ) чи ще кудись, допомогти зробити ремонт другу (батькам), копати картоплю, ходити за покупками разом, готувати їжу разом, допомагати один одному в навчанні/роботі, познайомитись з батьками і трохи побути в сім"ї - подивитись як живуть, читати книжки про шлюб, ходити на передшлюбні навчання... І говорити про все на світі - де жити, як заробляти гроші, мрії, сімейний бюджет, секс... І, як сказав один мій знайомий - зустрічатись - то ще не одружуватись. Навіть, підготовка до весілля - чудова перевірка стосунків, і ще не пізно відмовитись :D
Ще один величезний "мінус" ГШ - якщо живеш з людиною, в тому числі, як і з сексуальним партнером, то "приліпляєшся" до неї дуже сильно душею. І потім, якщо щось не складається, то дуже важко переживається розрив - як відірвати наживо шматок від свого серця. Якщо сексуальних стосунків не було, нема звички жити разом, це зробити набагато легше. Якщо так кілька разів ГШ - розрив, то вашому обранцю, тому самому єдиному, достанеться ваше пошматоване серце, не здатне любити.
І ще повторюсь, я вірю в те, що віруючій людині, яка живе з Богом, набагато легше пробачати, мінятись, любити, вирішувати проблеми в подружньому житті. Звичайно, можна начитатись психології, правильних порад і застосовувати аутотренинг "я не хочу тебе вбити" :niger: , але є речі, які може змінити тільки Бог.
І ще, тим, в кого не все гаразд в сім"ї - є надія!! :yahoo: Навіть досі є такі країни і спільноти (наприклад, єврейські), де батьки вирішують за молодих кому з ким одружитись. І що ви думаєте, вони всі нещасні? Та ні! Ті, які готові любити і будувати сім"ю, часто потім просто закохуються один в одного, і получається зразкова щаслива гармонійна сім"я. Часто, навіть, вистачає зусиль одної сторони, щоб змінити ситуацію на краще, щоб заохотити і іншу сторону робити зусилля із свого боку.