Vikibee » 16 лютого 2014, 16:04
Ми маємо цілу серію кремів: "Локобейз Ріпеа" (досить хороший, натуральний, суміш парафінів), дуже гарно підходить для зволоження пересушеної шкіри. "Дермалекс", "Ліпікар бальзам + олійка для купання", "Протопік", "Елідел", "Атопра" ... але всі вони лікують лише поверхнево. Знімають шелушіння шкіри, почервоніння, на деякий час зуд. Але проблему потрібно шукати в середині, це однозначно. В нашому випадку атопічний дерматит спричинений нестачею вітаміну А в організмі, поганим відтоком жовчі (ми ще п’ємо різну травичку + курсом вітамін А в олійному розчині, то наступає покращення) + виключаємо алергенні продукти. Ті, які знаємо, що точно на них алергія. Аналізу поки не здавали. Тому, всім раджу - вбивати проблему в корені. Креми - це не панацея. Хоча, нам без них ніяк. Лікар пояснила, що не можна допускати, щоб шкіра була була пересушена, не дай Боже, щоб не з’Явилися асматичні компоненти. Тому я мащу і вдень і в ночі, правда, зимою, на весну загострення проходить.
Моя молитва лине в Небеса! Стою я перед Богом на колінах: "Дай, Отче, миру, спокою в серця... Тебе благає щиро Україна..."