Milichka написав:У дитини на передніх зубках пожовкла емаль, і появилися якісь коричневі плямки ( дитині 1 рік і 6 місяців). Про що це свідчить? Що робити? (ми тільки відхворіли з уколами і лікарнею, тому дитина страшно боїться весь медперсонал, до стоматолога, поможливості, іти зараз би не хотіли, щоб лишній раз її не травмувати, хіба ви скажете, що потрібна невідкладна допомога.)
Ще питання: ми чистимо зубки зубною дитячою пастою. А як робити після чистки, дитина полоскати ротик і випльовувати залишки зубної пасти ще не вміє?
Привіт, Milichka! Що ви зробили з зубками? У мого малюка коричнева плямка на багато кореневому зубику, я не знаю що робити. Йому півтори рочки і я з величезними зусиллями відкриваю рота щоб лише заглянути, не кажучи про те щоб щось робити в ротику

Починалося все з нальоту(який якось дуже раптово з2явився і не піддавався чищенню), ми відразу звернулися до лікаря,який сказав. що зараз вже нічого не зробиш, що десь були упущення під час вагітності(хоча я не відчуваю нестачі кальцію і досі годую грудьми).Потім зверталися до ще одного стоматолога, який сказав те саме і що тепер головне дати хорошу закладку на постійні зубчики,їсти продукти, що містять кальцій, кисломолочку, а ці зубки і так вилетять...не знаю що робити, чистимо вже давно дитячою пастою купленою в Італії(більше довіряю).Бачу що на одному жувальному зубі теж вже є коричневий наліт.Отакі-то паскудні справи
Можливо це спадково, бо мої молочні зуби, то були одні чорні пеньочки 

Він ж то не дає мені чистити зубки, все сам, а виходить що треба мамі добряче драяти ті зубки