Про імунітет. То я собі таке придумала щойно - але може доля істини в цьому є.
Ulkanet, цікаво
Певно щось в тому є
Це коли соплі зразу переходять в бронхіт, а бронхіт в запалення легень, а через антибіотик (від запалення) страдають нирки; печінка; жінки - молочниця; кандидоз; стоматит
соплі-бонхіт-запалення . Це все стадії однієї і тої самої хвороби.
А молочниця і все-інше - ти ж сама пишеш - це вже від антиибіотиків, а не від антибіотиків, а не від ослабленого імунітету. (в цьому випадку)
А чого не можна захворіти на ангіну і грип одночасно??? думаю що така хвороба вже є і називається щось типу ларинго- фаринго- трахе- шось там
Мені здається, якщо щось таке і трапляється, то дуже-дуже рідко. Крім того, по ідеї, мало б поинатися навіть не два захворювання, а накладатиися ще інші.
Можливо справді організм (імунітет) під час хвороби мобілізується, як ти пишеш (хоч нам здається, що нам погано, ми слабкі, як ніколи і т.п.), а насправді організм міцнішає. Як на мене, це ще один величезниий плюс хвороб, а ми накидаємося на цю хворобу з купою ліків і процедур.
а ще щодо "дітей яких занадто плекають - тому вони частіше хворіють". діти яких мало плекають хворію так же ж само, але просто їхні батьки цього "не помічають". "А, подумаєш соплі зелені! Я все дитинство так ходила і нічо, жива!", "А, подумаєш кашляє! Всі діти кашляють! Потім пройде!".
А це мама плеканої дитини: "О
, соплі!
Тре носа закапати. А чим? Хюмером чи то вже краще нафтізін?? А як піде ускладення? Опуститься нище? Плямка.
Алергія!
Ото я погана мама - бо моя дитина постійно хворіє
".
Думаю, тут не два випадки треба розглядати, а три ;) гіперопьоку або заліковування, повний пофігізм (взагалі не звертання уваги), і свідоме ставлення (от про це і говоримо в цій темі) ;)
Хе-хе
, то якщо все співставити виходить що діти і самі емоційно вразливі люди просто приречені на болячки.
А чого? Я б навпаки казала. Крім того, думаю, звязок набагато глибше.
Емоційні люди швидше всі свої проблеми вивиодять назовні, і на душі стає легше. А ті люди, які в собі накопичують негатив - в ниих потім через болячки і вилазить.
Не знаю, може я "Фома невіруючий", але якби це було 100% єдиною причиною болячок то в нас би не було лікарів - одні психотерапевти
В наш час дуже багато абсолютно не потрібниих речей, на який витрачається купа часу і грошей, і ще чогось. Тому такий висновок, думаю, не зовсім доречний
Крім того, психотерапевти - це теж не панацея у всіх ситуаціях, я схиляюся більше до того, що хвороба (або швидше ті ознаки, по яких ми її бачимо, і є найкращим лікарем).