Глобальні оголошення!

Як відлучити дитя від грудей. Ваш досвід.

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: Як відлучити дитя від грудей. Ваш досвід.

Повідомлення Параїл Юля » 04 січня 2014, 18:19

Нам 1,1 рік. Хочу поступово починати відлучати, тому що літом потрібно виходити на роботу. З грудьми тільки засинає вдень і наніч, і ще інколи коли не можу інакше заспокоїти. Але вночі встає разів 5-6, і вдень півгодини спить, а дальше хоче що б я лежала біля нього, а він висів на циці :sad: (напевно я так навчила). Якшо не даю то кричить і не можу ніяк заспокоїти. Як від цього відівчити??? Якшо ми на вулиці то спить нормально 1,5 - 2 години., а тільки засинає дома то знову постійно прокидається.
Зображення
Параїл Юля Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 133 раз.
Подякували: 242 раз.
Діти: Хлопчик Назар

Повідомлення Dashko » 04 січня 2014, 19:06

Параїл Юля, вам грудне не буде заважати вийти на роботу. Влітку малечі буде півтора року - вона спокійно більшу частину дня буде обходитися без прикладань. А те, що залишаться вечірні, нічні, ранкові прикладання - тільки плюс. :wink:

А поведінка, яку ви описуєте - дуже характерна для такого віку, з часом все зміниться.
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення Параїл Юля » 04 січня 2014, 21:59

Dashko написав:Параїл Юля, вам грудне не буде заважати вийти на роботу. Влітку малечі буде півтора року - вона спокійно більшу частину дня буде обходитися без прикладань. А те, що залишаться вечірні, нічні, ранкові прикладання - тільки плюс. :wink:

А поведінка, яку ви описуєте - дуже характерна для такого віку, з часом все зміниться.

В мене так складаються обставини, що малого потрібно буде залишати на кілька днів з бабусею, і приїжати до нього тільки на вихідні. Тому відлучати потрібно повністю. Хочу почати швидше, що б для нього потім не був подвійний стрес: відсутність циці і мами. :sad:
Зображення
Параїл Юля Офлайн

Впевнено спілкуюся

Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 133 раз.
Подякували: 242 раз.
Діти: Хлопчик Назар

Повідомлення stella123 » 05 січня 2014, 02:09

westa написав:Ой , дівчата :cry: :cry: :cry:
Мушу за місяць відлучити малого. 27 січня їду в Львів на курси двомісячні. Відкласти ніяк не вийде, це вже і так останній шанс :sad:
Зараз синочок ніби відчуває , що не довго лишилося - з циці не злазить. Відволікати не завжди виходить. Зараз ще і зуби лізуть. Ще 3 залишилося , але вони точно за місяць вилізти не встигнуть.
До останніх кількох днів режим в нас був такий : одне годування на обід( перед сном , якщо засинає ) , ввечері перед сном і вночі скільки хоче. Такий режим в нас вже з червня , відтоді жодне годування забрати не вдається.
Сьогодні мене весь день не було , ввечері груди так боліли :scare: , що малий ледве зміг почати смоктати. Молока явно дуже багато. Видно без таблеток не обійтись.
Може хтось знає як найменш болісно для дитини провести відлучення в даній ситуації.
Допоможіть :():

А порішати ті курси ніяк нельзя? Щоб приїхати раз на початку і вкінці там всьо здати. Знаю знайома теж медик їздила так на курси підвищення кваліфікації.
Зображення
Якщо зараз дуже погано, то в найблищому майбутньому буде дуже добре.
stella123 Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 199 раз.
Подякували: 124 раз.
Діти: дівчинка Полінка 23.09.2012

Повідомлення westa » 05 січня 2014, 02:40

stella123 написав:А порішати ті курси ніяк нельзя? Щоб приїхати раз на початку і вкінці там всьо здати. Знаю знайома теж медик їздила так на курси підвищення кваліфікації.

На жаль , я не кваліфікацію підвищую , а спеціальність міняю , тому "порішати" небажано. Треба чогось і навчитися .
І з собою взяти не можу , бо тоді треба брати з собою ще когось і знімати квартиру , а якби в мене були на це гроші , то я б кинула ту роботу і не мучила дитину :sad:
Тепер про наші успіхи , точніше їх відсутність :sad: Змогли тільки повернутися до результату місячної давності ( раз на день , на ніч і вночі ). Груди вже привикли , сильно не наливаються. В мене просто ще дуже багато молока. Від завтра , а може і від сьогодні почну пробувати не давати вночі .
Мені здається , що синочок легше переживе відлучення , ніж я . А от мою відсутність :dash: :dash: :dash: . Він поки не признає ні мами , ні бабусі :cry: без мене мало не істерика , приходжу - з рук не злазить , навіть вже циці не просить , тільки тулиться. Я вже вся на нервах , мало на людей не кидаюся. Як я маю його залишити ? :dash:
Зображення

Все завжди закінчується добре! Якщо все закінчилося погано, значить це ще не кінець !
westa Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 520 раз.
Подякували: 418 раз.
Діти: синочок Богданчик

Повідомлення Ulkanet » 05 січня 2014, 04:33

westa "розроби план дій" - як бабуся має забавити малого. щоб не було що він реве, а вона над ним тоже реве, або злиться і кричить. полюбе є щось що він любить і т.д. наприклад, можуть поїхати до коників на конюшню, сходити до козів в парк (не знаю чи вони зараз є). можна записати на всякі там розвивалки - там повно дітей, і він забудеться. в ігрову кімнату щоб його бабця завела, але не так - самого там лишила. а домовся з сусідкою з дітками якої твій малий грається, щоб пішла разом з ними. щоб твоєму малому не було "страшно". взагалі, якщо він не боїться дітей, то нехай ваша бабуся водить його чим побільше до дітей. діти будуть гратися і він не "втримається" і піде до гурту і забуде за маму/бабу/діда. :wink:
а так мама пішла-лишила, а баба ходить по хаті за ним і всьо відбирає - щоб збитків не робив. я б сама так плакала.

мені прийшлося в такому самому віці лишати малу на свекруха на 2-3 год. ну і щоб вона не ревіла і не нервувалася - то я зразу склала їм "план дій". дала торбу хліба годувати качки і кози, і вудку дала в руки і дуже довго розказувала, як вона має піти до качечок і що козочка дзвонила і плакала за нею (ну моя дитина на таке ведеться :ha: ). а ще були: біговел, крейди малювали, бризкати воду пульверизатором на асфальт, бульки дули і т.д. і кожного разу наголошувала своїй свекрусі, що якщо на площадці є Марійка і Христинка (коліжанки моєї малої) то щоб йша до них гратися. вони старші набагато, але вони граються , а моя дитина ходить за ними. їй так було цікаво, а вона їм не мішала. і всі були довольні. Бо як були Марійка і Христинка - то вже навіть мами не треба було. :ha:
а ще я ніколи не ходжу за своє дитиною і не виціловую її на прощання і не кажу "Па-па! Я пішла!". Я їй даю книжечку, наклейки чи іграшку і поки вона заграється з бабою, тихенько йду.
Від роботи дохнуть коні - ну а я безсмертний поні!!!!! :-))))))
Ulkanet Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3577 раз.
Подякували: 1979 раз.
Діти: Доця

Повідомлення TanenRom » 05 січня 2014, 13:19

Ulkanet написав:а ще я ніколи не ходжу за своє дитиною і не виціловую її на прощання і не кажу "Па-па! Я пішла!". Я їй даю книжечку, наклейки чи іграшку і поки вона заграється з бабою, тихенько йду.

а у мене могла бути велика істерика, якщо я таким чином тікала - дитина хотіла зі мною попрощатися, навіть якщо вона мене не хотіла відпускати.
Зображення

Сім'я-це маленька країна, в якій ТАТО -президент, МАМА-міністр фінансів, міністр охорони здоров'я, міністр культури та надзвичайних ситуацій в сім"ї.А ДИТИНА-це народ, який постійно щось вимагає, обурюється і влаштовує страйки!!!!! !
TanenRom Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 5
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (2)
Дякував (ла): 3113 раз.
Подякували: 3186 раз.
Діти: Дві донечки - Дана та Даяна

Повідомлення Ulkanet » 05 січня 2014, 13:45

TanenRom бо ти їй раз таке показала. :wink: а я своїй не показувала що так треба. тому вона і не знає донині що то тре так зі мною прощатися. :pardon:
Від роботи дохнуть коні - ну а я безсмертний поні!!!!! :-))))))
Ulkanet Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3577 раз.
Подякували: 1979 раз.
Діти: Доця

Повідомлення Vikibee » 05 січня 2014, 16:32

Ulkanet написав:TanenRom бо ти їй раз таке показала. :wink: а я своїй не показувала що так треба. тому вона і не знає донині що то тре так зі мною прощатися. :pardon:

А я категорично проти такого "тікання". Я ще змалечку дитині пояснювала куди іду. Бувало, що і плакала, але це тимчасово, вона знала, що мама іде і повернеться. А зараз взагалі відпускає мене без істерик і плачів, головне їй пояснити і розказати куди і чого, а ще - обов’язково наголосити, коли мама повернеться. Ніколи не тікаю і не ложу дитину спати, щоб кудись піти, хіба вже в тому така сильна потреба, навпаки чекаю доки встане і кажу, куди йду.
Моя молитва лине в Небеса! Стою я перед Богом на колінах: "Дай, Отче, миру, спокою в серця... Тебе благає щиро Україна..."
Vikibee Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 862 раз.
Подякували: 335 раз.
Діти: Дівчинка Марічка.
Синочок Гліб

Повідомлення nadusha » 05 січня 2014, 17:42

Вже і я можу відписатися... 18 листопада відлучила Дениса, в три роки і місяць. Забирала по одному годуванню, вдень відволікала мультиками, комп"ютером, іграшками, фарбами, пазлами, крупою(маленький екскаватор+коробка+крупа - і він там собі копає), Артемчик мені теж допомагав... Так залишились тільки нічні годування (міг раз встати, а міг і зо п"ять, як був хворий чи щось його турбувало). Постійно наголошувала, що ти вже великий, маєш багато зубчиків, а цицю їдять тільки малюсінькі лялі(під рукою поставила журнали з немовлятками), що скоро циця зіпсується і т.д. На обід засинав під казочку або в гойдалці.
Піжами в мене обидві на гудзиках, то зашила "намертво", набралася сміливості і забрала нічні годування. Груди намазала настоянкою полину. Денис попробував, розплакався, сказав "Взе дузье недода"...Було нелегко: малий будився вночі, тягнувся до грудей, я не давала, нагадувала, що циця недобра, він плакав, далі просився на гойдалку, засинав, я перекладала. Так могло бути декілька разів. Вдень був ДУЖЕ капризний, нервовий. Але потрохи все внормувалось...
Скінчилось тим, що від грудей ми відлучились, а до гойдалки долучились - тепер засинає тільки в гойдалці...
Але вже пару ночей спить в своєму (ще Артемовому) ліжечку, присунутому до нашого, більш-менш спокійно...
Мої поради: краще відлучати влітку, коли діти більше часу надворі, вимучуються і швидше засинають, відволікаються. До відлучення було б добре привчити спати окремо, у своєму ліжечку(хоч частину ночі). Одяг на ніч - під шию, не перевдягатися перед дитиною. Говорити багато, пояснювати, що ти вже такий великий!, певно соро вже не будеш їсти цицю... показувати в журналах немовляток і т.д.
Веста! Бажаю успіху, вір, що все буде добре (хоч буде, напевно, нелегко). Може послідкуй чим любить гратися і докупи перед від"їздом пару нових іграшок, які можна було б витягнути в критичний момент. Я залишала потроху на когось, казала, йду на роботу, принесу тобі цукерочка, якого ти хочеш?

Юля Параїл! Вам теж успіху! Перечитайте різні поради в цій темі і виберіть, ті, що будуть до душі, що підійдуть вам.
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей