Глобальні оголошення!

Податковий кредит

Модератори: олеся, Любов

Податковий кредит

Повідомлення Sms » 19 жовтня 2013, 23:47

Дівчата вирішила зачепити таку тему як "Податковий кредит". "Кредит" в даному випадку означає, що податкова повертає частину грошей, які були вираховані з вашої зарплати протягом року.
Так що податкова нам "винна"? Згідно з нормами законодавства річний оподатковуваний дохід можна зменшити в декількох випадках. Якщо частина доходу була витрачена на оплату відсотків по іпотеці, на оплату навчання, послуг з штучного зачаття, з усиновлення дитини, а також на внески з довгострокового страхування життя, або в недержавні пенсійні фонди. Простіше кажучи, весь рік з вашої з.п. відраховувався податок 15%. За рік накопичилась в податковій певна сума. Ви можете повернути частину, якщо, нариклад витратилися на оплату навчання Вашої дитини в ВУЗі.
Найбільше мене зацікавила стаття по поверненню цієї суми при купівлі квартири. Читаю податковий кодекс:
5.2.1. До складу податкового кредиту включаються фактично понесені витрати, підтверджені платником податку документально.
5.3. Перелік витрат, дозволених до включення до складу податкового кредиту
5.3.8. суми витрат платника податку на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла, у тому числі на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, та процентів за ним.

Може серед нас є знаючі, працівники податкової або юристи? Чи означає цей пункт, що якщо я купила квартиру за власний кошт, без оформлення іпотеки, можу повернути ту частину податку. І що таке доступне житло в даному контексті? Це житло, яке якимось чином позначене державою, як доступне, чи враховується будь-яка квартира на первинному і вторинному ринку?

Буду вдячна за допомогу :rose:
Зображення

ЕСЛИ У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ, ЭТО НЕ ЗНАЧИТ, ЧТО Я ВАШ ВРАГ ИЛИ ИДИОТ... ЭТО ПРОСТО ЗНАЧИТ, ЧТО У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ.... Эдвард Радзинский
Sms Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1201 раз.
Подякували: 1237 раз.
Діти: Найкраще мамине сонечко - Дарья:)

Re: Податковий кредит

Повідомлення taranjka » 20 жовтня 2013, 00:10

Sms якщо не помиляюся, то "доступне житло" щось з того що типу кредитується державою - молодіжне будування, чи шось таке. завтра в сестри уточню, вона має знати.
я в свій час повертала кошти за навчання - була на платному і батьки оплачували, то не дуже велика сума виходила
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Sms » 20 жовтня 2013, 00:17

taranjka написав:була на платному і батьки оплачували, то не дуже велика сума виходила

я теж була на платному. Мама повертала. Платили 4 роки по 4250грн за рык навчання, то 700-800 грн поверталось. То ж від зарплати напряму залежить. Спитай будь-ласка, в сестички, якщо вона в темі :rose:
Зображення

ЕСЛИ У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ, ЭТО НЕ ЗНАЧИТ, ЧТО Я ВАШ ВРАГ ИЛИ ИДИОТ... ЭТО ПРОСТО ЗНАЧИТ, ЧТО У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ.... Эдвард Радзинский
Sms Офлайн

Я тут живу

Повідомлення taranjka » 20 жовтня 2013, 00:22

за навчання, то там чим менша зарплата, тим меншу суму повертає податкова
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)

Повідомлення Sms » 20 жовтня 2013, 00:26

taranjka написав:тим меншу суму повертає податкова

По всьому однаково:) Система нарахування одна й та ж сама. Наскільки я зрозуміла.
Зображення

Sms Офлайн

Я тут живу

Повідомлення mariana » 20 жовтня 2013, 00:35

Я 2 рази повертала собі за іпотеку, останні роки не повертала, бо в декретній відпустці і доходів нуль. За купівлю квартири вперше чую щоб повертали, все ж таки я думаю це стосується держаних програм молодіжного кредитування житла чи т.і
mariana Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 335 раз.
Подякували: 637 раз.
Діти: Хлопчик

Повідомлення taranjka » 20 жовтня 2013, 18:00

Sms сестра сказала, що якщо кошти були задекларовані, то є можливість повернути. якщо кошти "невідомо звідки", то ще можна штраф платити. там багато нюансів. ти контактами користуєшся? можу скинути її контакт і вона в міру можливостей пояснить що до чого :yes:
Зображення
taranjka Офлайн

Я тут живу

Повідомлення xtremeshammy » 25 січня 2025, 10:47

xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Повідомлення xtremeshammy » 03 лютого 2025, 09:22

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
journallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
languagelaboratory.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru
xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Повідомлення xtremeshammy » 03 квітня 2025, 10:58

xtremeshammy Онлайн

Я тут живу

Далі

Повернутись до Квитанції, довідки, гроші