Глобальні оголошення!

Езотерика

Знайомства, новини з життя країни... Балачки про те, що не ввійшло в інші розділи

Модератор: taranjka

Re: Езотерика

Повідомлення Перлинка » 09 жовтня 2010, 11:33

mari
Якщо,це стосується мене ,то велике спасибі,від тебе підтримка особливо приємна :rose: :)
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Chocolat » 09 жовтня 2010, 13:00

А я також хочу підтримати Перлинку. Особливо,
вже давно все відкрито та сказано ,в простоті та геніальності.
Chocolat Офлайн

Повідомлення Marta » 09 жовтня 2010, 16:27

Перлинка, також тебе підтримую і просто більше нічого додати.
Я також читала багато езотеричної літератури, шукала себе, і Коельйо теж читала, і Рейкі пробувала займатись,але згодом після деякої події дуже особистої, все в моєму світосприйнятті перевернулось і відповіді на всі свої запитання, і підтримку, я знайшла тільки в Біблії.
І чисто інтуїтивно відкинула всі ті езотеричні книги, так як, дійсно, в душі після того якийсь незрозумілий осад, а своїм відчутям я дуже довіряю. Дійсно, то не іграшки..((
Marta Офлайн

Повідомлення Naya » 09 жовтня 2010, 16:49

Эзотери?зм (от др.-греч. ?????????? — внутренний) — сфера специфических взглядов о глубинно-мистической сути человеческой жизни. В эту сферу входят концепции, учения, доктрины, а также Пути и практики Самопознания (постижения тайного знания о природе Мира человека).
Эзотерическая психопрактика, ныне редко сохранившаяся в рамках некоторых мистических традиций, используется ограниченным числом адептов и носит преимущественно прикладной характер. В качестве примеров такой практики можно назвать суфизм внутри ислама, каббалу внутри иудаизма, нэйдань внутри даосизма, йога внутри индуизма, чань (эзотерический буддизм, он же дзогчен) внутри буддизма и исихазм внутри православия.

Езотерика гріх? Неприємний осад? Так, ви праві.
Езотерика - ключ до самопізнання? Так, ви праві.

По вірі вашій дано вам буде.
То не мої слова. Ви всі знаєте, кому вони належать.
І я з ними погоджуюся на всі 1000%.
Я вірю, що в позитивній візуалізації (яку практикують езотерики) немає нічого поганого, гріховного.
Якщо я мрію, візуалізую, ставлю цілі, не шкодячи цим нікому іншому - то в чому гріх? В чому неприємний осад?
Якщо ви бачите тут гріх, щось погане - то так воно і є для вас.
Поважаю людей, які широкообізнані, читати езотерику, то не те саме що ворожити, приворожувати, клясти і т.д.
І, м"яко кажучи, не розумію тих, що ставлять собі стіни - я того не знаю і знати не хочу, бо то гріх. А як того не знаєте і знати не хочете, то як можна відносити до гріха????

Століття тому інквізиція бачила набагато більше гріхів в людстві і палила людей на багаттях та катувала.
Зараз ви це вважаєте християнським? Чомусь думаю, що ні.
То думаю, що не варто ставити ярлики.
Naya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1093 раз.
Подякували: 1240 раз.
Діти: Синочки Жданчик та Мирославчик

Повідомлення Перлинка » 09 жовтня 2010, 17:43

пос. св. ап.Якова
11 Хіба з одного отвору виходить вода солодка й гірка?
12 Хіба може, брати мої, фігове дерево родити оливки, або виноград фіги? Солодка вода не тече з солонця.

Поважаю людей, які широкообізнані, читати езотерику, то не те саме що ворожити, приворожувати, клясти і т.д.

Читати для того щоб бути в курсі це одне,а практикувати ,то інше.
І, м"яко кажучи, не розумію тих, що ставлять собі стіни - я того не знаю і знати не хочу, бо то гріх. А як того не знаєте і знати не хочете, то як можна відносити до гріха????

По перше я дещо таки читала,дещо брала в руки,листала ,читала кілька абзаців,і мені було зрозуміло що то не моя література,і що вона таки гріховна,я не хочу вдаватись до розбору польотів в цитатах,але впевнена на всі 100 %,що при бажанні у любого езотеричного,нехристиянського автора знайду речі що суперечать Біблії ,а для мене цього достатньо.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення мешканка » 09 жовтня 2010, 21:08

Згідна з позицією Перлинки на 100%
Проте, знаю, що кожна людина знаходить те, що шукає, а дорога "до істини" в кожного своя.
Між іншим, Коельо раніше займався чорною магією і мав деякі "дари", тому такого роду книги не сприймаю, як "панацею". Думаю, будь яку річ треба читати з "власним критичним баченням" і, наразі, для мене це "критичне бачення" визначається тим, чи суперечить дана інформація Св. Письму чи ні.
Звісно, тут можна і про апокрифи говорити і т.д. і т.п. Чомусь є Церковна Заповідь про заборонені книги, яких не дозволено читати, щоб не наражати власну віру на небезпеку.
Думаю, ми, часом, забуваємо, що диявол не спить і вишукує-винюхує як би кого спокусити. Когось-через книги, інших-через розпусту та пияцтво. Але шлях в кожного-різний.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення mari » 09 жовтня 2010, 22:27

Згідна, згідна з останніми повідомленням. Тільки бачте саме словов езотерика має дуже вже широке значення. Тому й одні вважають в ньому небезпеку і певний окультизм, насамперед тому що знайомі з якоюсь з течій цього напрямку.
А інші- просто дорогу для пізнання. Багатьом людям щоб пізнати що то таке- треба спробувати, зрозуміти, що це не їхнє, не Боже. А для цього треба з цим познайомитись. Але не вникаючи в глибинну суть, а пропускаючи через вуха.

А чи ви дійсно знаєте що ж таки відносять до езотерики?

Тому, думаю що люди таки толком і не знають що то таке.

Просто слово зараз на слуху,от ним і користають. А хто цікавився магією , наприклад, то і 50 років назад нею цікавився, коли й слово такого не знав...

Читала Зеланда, багато чого можна дійсно хорошого там віднайти,багато чого і ні, як і в кожній книзі. Тому, думаю, ставити клеймо йому не варто. Але абсолютно згідна, що такі книги не для всіх. Я читаю по роду своєї роботи багато книг, але є й такі які навіть не відкриваю. Наприклад холотропне дихання, транспереноси і сотні інших. Буває що відкриваю, бачу що не те і назад закриваю. Певне чуття є, чи що. Або готовність, важко сказати.
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.
mari Офлайн

Психотерапевт

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) жіночі посиденьки (1)
Дякував (ла): 3738 раз.
Подякували: 6894 раз.
Діти: 18 річна донька-студентка Анна Марія

Повідомлення mala-karta » 09 жовтня 2010, 22:29

дівчата.
Трохи відійду від теми.

Є в нас тема про гомеопатію. http://mamusi.org.ua/forum/viewtopic.php?f=69&t=40

о.Мартин написав:Чи це буде гріхом приймати такі ліки? Якщо заради оздоровлення - очевидно, що ні! Але якщо приймати філософію гомеопатії, на якій вона базується - то так!

Про езотерику теж так можна сказати, хіба ні?

До речі, хто з нас не капав афлубінчику? Це теж гемеопатія. Вважати це гріхом? Чи лікуванням?
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Marta » 10 жовтня 2010, 02:14

Naya написав:

Я вірю, що в позитивній візуалізації (яку практикують езотерики) немає нічого поганого, гріховного.
Якщо я мрію, візуалізую, ставлю цілі, не шкодячи цим нікому іншому - то в чому гріх? В чому неприємний осад?
Якщо ви бачите тут гріх, щось погане - то так воно і є для вас.

Ная, правда, ВІРА- то велика сила...
До речі, мені візуалізація колись зовсім не допомагала, швидше, навпаки- як тільки я собі щось візуалізувала, ставила цілі, т.д., одразу все йшло просто навпаки, і ще більше я нервувалась від того. Я собі нічого тепер не візуалізую.
Я живу сьогоднішнім днем, можна сказати, отримую насолоду ТУТ і ЗАРАЗ, стараюсь вдовольнятись тим, що є, але вирішувати проблеми по мірі їх надходження, сильно не брати зміни планів чи бажань до голови, я просто ЖИВУ. Вдихаю повні груди повітря, і стараюсь відчувати саме цю секунду, це моє теперішнє. Я все приймаю.
В якомусь роді медитую, інколи абстрагуюсь від свого тіла, часто просто прислухаюсь до нього, слідкую за відчуттями...Коли відчуваю всередині світло, радість, любов до світу- звичайно, це не є гріхом.
Так, теж вважаю, що якщо людина бачить в певній ситуації щось погане, в неї неприємно на душі- то саме це гріх саме для неї.
Вірю, що Бог буває різним, що Він є всюди, і що Він є в кожному з нас. :angel:
Тому потрібно прислухатися саме до себе, до свого єства, що потрібно саме тобі і робити висновки.
Marta Офлайн

Повідомлення Перлинка » 10 жовтня 2010, 21:45

Библия говорит нам о великой борьбе между Богом и сатаной, между добром и злом, истиной и ложью. В этом смысле все в этом мире "черно-белое", без серых оттенков. То есть, все, что происходит вокруг нас - это либо действия Бога, либо действия сатаны. Третьего не дано. В то же самое время сатана предлагает целый спектр своих путей, действуя по принципу: если есть много ложных путей и только один истинный, то человек наверняка пойдет по ложному пути. При этом, большинство из этих сатанинских путей очень похожи на истинный Божий путь, но отличаются от них какой-то одной "мелочью", но которая постепенно уводит от цели. "Ибо таковые лжеапостолы, лукавые делатели, принимают вид Апостолов Христовых. И неудивительно: потому что сам сатана принимает вид Ангела света, а потому не великое дело, если и служители его принимают вид служителей правды; но конец их будет по делам их" (2Кор 11:13-15). Нам следует внимательно исследовать Священное Писание с тем, чтобы уметь замечать эти "мелочи" и избирать только истинный Божий путь.

Магия, какая бы она ни была, является сатанинским действием. Он, подобно кошке с мышкой, играется с нами, наводя на нас болезни и исцеляя их. У него есть достаточно заблуждений на всякий вкус и цвет. Всякие гадания, астрология, колдовство, ворожба, магия, экстрасенсорика и тому подобное - не есть от Бога. Библия говорит: "не должен находиться у тебя проводящий сына своего или дочь свою чрез огонь, прорицатель, гадатель, ворожея, чародей, обаятель, вызывающий духов, волшебник и вопрошающий мертвых; ибо мерзок пред Господом всякий, делающий это" (Втор 18:10-12). "Не слушайте своих пророков и своих гадателей, и своих сновидцев, и своих волшебников, и своих звездочетов... Ибо они пророчествуют вам ложь, чтобы удалить вас из земли вашей, и чтобы Я изгнал вас и вы погибли" (Иер 27:9,10). Каждый человек находится или под водительством Божьим, или под водительством сатаны. При этом один и тот же человек может подпадать под влияние то одного, то другого. Но те люди, которые сознательно отдают себя сатане, выбирая подобные методы служения ему, ставят себя в крайне опасное состояние.

К вышеперечисленным направлениям следует также добавить гипноз, кодирование, использование метода 25-го кадра и прочие действия, связанные с влиянием на подсознание человека. Это также противно Богу по причине того, что в данном случае человек отдает контроль над своим сознанием в руки другого человека. А Господь говорит: "Вы куплены дорогою ценою; не делайтесь рабами человеков" (1Кор 7:23). Вся наша деятельность должна быть под контролем разума: "Итак умоляю вас, братия, милосердием Божиим, представьте тела ваши в жертву живую, святую, благоугодную Богу, для разумного служения вашего, и не сообразуйтесь с веком сим, но преобразуйтесь обновлением ума вашего, чтобы вам познавать, что есть воля Божия, благая, угодная и совершенная" (Рим 12:1,2).

Причина, почему всякие увлечения "энергией" и прочими силами внутри или вне человека не принимаются Богом, заключается в том, что только Он является источником нашей жизни и целителем нашим. Сами по себе мы не обладаем ни чем, что могло бы поддерживать нашу жизнь или излечивать нас. Только сила Божья способна совершить это в нас. При этом мы должны также различать силу Божья, которая никого не угнетает, и силу сатаны, который стремится сделать нас рабами греха.

І я погождуюсь,тільки мені це відкрили не езотерики,які окрім цього пракиткують,речі які суперечать Біблії.
Але є ще одне зауваження, як Ви можете бути певними ,що Ваші бажання мрії та плани співпадають з планами Бога щодо Вас? Господь дійсно може виконати те у що вірите,але чи не піде це Вам на шкоду?Тобто вважаю,що краще молитись та просити у Бога ,щоб на все була Його воля.
Востаннє редагувалось Перлинка в 10 жовтня 2010, 21:56, всього редагувалось 2 разів.
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Суцільні балачки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей