TaniaPicaSSo » 14 вересня 2013, 01:12
Моя дитина народилася в жовтні 2012 р. Десь місяць тому я зареєструвала її в садок на 2014 рік, і тут мені дзвонять вчора з Управління освіти і кажуть, що моя дитина не може піти наступного року, бо їй на момент 1 вересня не буде 2 років! Кажу, добре, нехай (хоча знаю, що діти в неповних два зараз ходять у садки), тоді вона приєднається до групи в листопаді, наприклад, коли їй вже буде 2. А вони мені кажуть, що ні, моя дитина взагалі пролітає з садіком цілий рік, і зможе піти аж наступного року, в майже 3 роки, і тільки в ясельну групу з діткаим народженими в 2013 р.
Проблема в чому. Проблема не в тому, що мені горить здати дитину в садок чим раніше, я взагалі сумнівалася на рахунок того, чи варто давати її вже наступного року в 2 чи чекати ще. Але я хотіла зареєструвати, так би мовити місце зайняти, а там видно буде. Але мене дуже обурила та ситуація, що дитину моб відфутболили на цілий рік назад. Мені почали доводити, що всі осінні діти завжди йшли в садок і в школу з наступним роком, а не з попереднім. Я почала сперечатися з ними, бо знаю, що це не так. Я сама груднева, і йшла зі своїм роком, не з наступним. І в кожному класі були осінні діти, які були на рік старші, і такі, що на рік молодші. Одним словом, то батькам вирішувати, коли давати дитину в садок чи школу. А тут за мене вже все вирішили, получається.
І мені цікаво, чи це дійсно так строго зараз з цим, чи це штучно створена проблема, яку можна "вирішити"?
Бо я не хочу, щоб моя дитина йшла в 3 роки в яслі і була там найстарша в групі.
Наразі не знаю, що робити, бо мені в Управлінні сказали переправити заяву на 2015 рік, але перш ніж це зробити, я думаю, чи мене не обманюють. Чи є в мене право віддати дитину в садок з дітьми з її роком народження.
Хтось стикався вже з подібним?