Глобальні оголошення!



Кулінарна естафета. Батл. Голосування!

Наші конкурси, голосування, визначення переможців

Re: Етап 12

Повідомлення Поштарик » 26 серпня 2013, 11:20

TaniaPicaSSo


Овочево-м'ясне рагу

Зображення


Інгредієнти
(на дуже великий баняк)
1 кг свинини
1 кг картоплі
1 великий кабачок
1 цвітна капуста
1 паприка
2 середніх цибулини
1 велика морква
1/2 банки консервованої кукурудзи
1 банка (250 г) томатів у власному соку

Приправи: коріандр, куркума, каррі, перець червоний, перець червоний мелений, чорний перець, лавровий лист, розмарин
Всі інгредієнти нарізаються невеликими шматочками. Спочатку м'ясо обсмажується зі всіх боків на середньому вогні протягом 30 хв, після чого додається картопля, ще 15 хв смажимо. Тоді беремо великий баняк з широким дном, закидаємо туди м'ясо, картоплю та всі овочі і тушкуємо на середньому вогні близько 40-50 хв. Додаємо приправи, зелень і страва готова!
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 12

Повідомлення Поштарик » 26 серпня 2013, 11:25

Kskz


Картопляні мішечки з сирною начинкою

Зображення


Для картопляних мішечків:
270 гр картоплі (вага очищеної)
100 гр сметани (нежирної)
170 гр муки
кріп (невеликий пучок)
сіль

Начинка:
150 гр творогу
150 гр м"ягкого голубого сиру (порізати)
2 яйця
половина червоного болг. перцю (порізати дрібно)
петрушка (пару гілочок)
сіль, перець чорний


Приготування:
Картоплю відварити, зробити пюре, добавити сметану, дрібно порізаний кріп, муку. Замісити тісто.
Поділити на 8 кульок. Кожну розкатати (по потребі присипаємо стіл і скалку мукою) товщина десь 0,7-0.9 см. Покласти у форму (я брала для кексів)
Для начинки:
Творог, сир, яйця, перець, подріблену петрушку, сіль (якщо потрібно, бо сир сольоний), перець змішати.

На картопляне тісто, виложити зверху начинку. Защіпнути до верху, залишити зверху отвір, таким чином получається мішечок.
Випікати 35 хвилин при 180С.
| +
Зображення
Зображення
Зображення


Перш ніж їсти, дати трохи остигнути. Смачного!
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 12

Повідомлення Поштарик » 26 серпня 2013, 11:28

Liljondr


Пиріжки з картоплею, кропом та базиліком

Зображення


Інгредієнти
Молоко (тепле) - 200 мл
Дріжджі (сухі) - 1 ч. л.
Масло - 40 г
Яйце (1 в тісто; 1 для змащування булочок) - 2 шт
Цукор 1 ст. л
Сіль - 1/2 ч. л. (можна більше якщо любите більш солоне тісто)
Олія - ​​2 ст. л.
Борошно - 2-2.5 скл.
Картопля - 700г
Кріп, Базилік, Цибуля за бажанням


РЕЦЕПТ
Начистити картоплю та поставити варити.
До посоленої відвареної картоплі добавити кріп, базилік або підсмажену цибульку за бажанням. Дати охолонути.

У теплому молоці ретельно розчинити дріжджі і 0,5 чайної ложки цукру, додати 2 столові ложки борошна, розмішати, зробити рідку опару, накрити і поставити в тепле місце на 15 хвилин. Це робиться для того, щоб дріжджі "ожили".
У цей час зробити "здобу": розтопити масло, перелити його в миску, додати сіль, цукор, рослинну олію і яйце, все злегка розтерти виделкою.
У підійшовшу опару всипати півсклянки просіяного борошна, розмішати, влити здобу, розмішати, поступово підсипаючи просіяне борошно і замісити тісто, гладке і м'яке, борошном не перебивайте сильно.
Тісто перекласти в миску, накрити й забрати в тепле місце на 1 годину або більше, щоб воно збільшилося в 2 рази.
Тісто, що підійшло,розімяти, поділити на 12 рівних частин.
Духовку включити на 180 градусів, деко змастити олією.
Сформувати маленькі булочки.
Змастити булочки яйцем, відразу поставити в ще теплу духовку.
Випікати до золотистого кольору.

Смачного!!!
| +
Зображення
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 12. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 26 серпня 2013, 12:03

Голосування триватиме до 12 00 середи, 28 серпня :wink:
Голосуємо! :help:
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 12. Голосування!

Повідомлення taranjka » 28 серпня 2013, 23:52

Голосування в 12 етапі зупинено!!!

Вітаємо переможця - Kskz, яка отримала 16 балів :clapping: :clapping: :clapping:
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 5407
З нами з: 22 липня 2010, 22:11
Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

етап 13

Повідомлення Поштарик » 01 вересня 2013, 20:04

Останній етап літа - 13. Підтримайте учасниць, які приготували гарбузову смакоту!
Голосування триватиме до середи, 12 00.
У середу буде оголошено кулінара місяця і учасників кулінарного трибатлу :wink:
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: етап 13

Повідомлення Поштарик » 01 вересня 2013, 20:07

Шоколадно-гарбузові брауні

Зображення


Інгредієнти:
200 мл печеного гарбузового пюре
100 г чорного шоколаду
200 г масла
2 скл. борошна
1 ч.л. розпушувача
1,5 скл. цукру
4 яйця
50 мл. олії
жменя грецьких горіхів

Приготування:
Яйця збити з цукром, тоді змішати з борошном та розпушувачем. 1/3 тіста відділити, додати в нього гарбузове пюре та олію. Масло з шоколадом попередньо розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі і додати разом з подрібненими горіхами до решти 2/3 тіста. Викладати тісто у форму шарами або хаотично купками і випікати 40 хв при 180 °С.
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: етап 13

Повідомлення Поштарик » 01 вересня 2013, 20:12

Гарбузовий кекс з родзинками та цитрусовою поливкою

Зображення


Інгредієнти
Тісто:
гарбуз 200 г
борошно пшеничне 200 г
цукор 200 г
яйця курячі 2 шт.
масло вершкове 100 г
родзинки 1 склянка
розпушувач 1 ст. ложка
цукор ванільний 20 г
сіль дрібка


Сироп:
вода 150 мл
цукор 4 ст. ложки
апельсини 1\3 шт.
лимон 1\2 ш

Масло збити з цукром. Додати борошно і розпушувач з сіллю. Гарно збити:Гарбуз порізати на кубики і запекти в духовці до готовності. Додати гарбуз до борошняно-масляної маси. Усе подрібнити блендером. Додати яйця і усе гарно збити. Додати промиті і обсушені родзинки. Гарно вимішати:Викласти тісто у змащену форму для кексів і випікати 50 хвилин при 180*С.
Для сиропу апельсин і лимон порізати кружальцями. Додати цукор і воду. Кип'ятити на малому вогні 5 хвилин до невеликого загустіння сиропу. Готовий випечений гарячий кекс проколоти дерев«яною паличкою наскрізь і залити зверху порціями увесь сироп, розподіляючи його по усій поверхні кексу. Дати вистоятись кексу принаймі 1 годину
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: етап 13

Повідомлення Поштарик » 01 вересня 2013, 20:16

Фарширований гарбуз

Зображення


Гарбуз вагою 3кг (в мене був маленький, то я все пропорційно зменшувала в кількості) помити, зрізати верх (там де корінець), вибрати м"якоть, поставити в духовку разом з кришечкою на 40-50 хв. В той час готуємо начинку.
1 кг картоплі порізати шматочками, злегка підсмажити і залити 0,5л. бульйону або водою і тушити під кришкою. Окремо протушити 0,5кг м"яса порізаного шматочками, до м"яса додати терту моркву і порізану цибулю, сіль, спеції і тушити до готовності.
Окремо обсмажити 200гр грибів.
Готовий гарбуз натерти з середини часником, посолити.
Всі інгредієнти начинки змішати і нафарширувати гарбуз. Накрити кришкою і пекти ще 20-30хв.

| +
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: етап 13

Повідомлення Поштарик » 01 вересня 2013, 20:23

Гарбузові ньоккі

Зображення


370 гр м"якоті гарбуза
100-120 гр кукурудзяної муки (можна брати звичайну)
1 яйце
сіль
перець чорний свіжомолотий
базилік
масло


Гарбуз відварити в пароварці, остудити. Змолоти блендером або перетерти ситом. Добавити сіль, перець, яйце і муку.
Ложкою формувати невеличкі ньоккі овальної форми. Варити в пароварці 12-15 хв. Можна і в кастрюлі зварити, кидати в окріп, але тоді треба ще добре обваляти в звичайній муці.
Зверху посити розтопленим маслом, посипати листочками базиліка. Смачного!
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Поперед.Далі

Повернутись до Конкурси



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей