Глобальні оголошення!



Кулінарна естафета. Батл. Голосування!

Наші конкурси, голосування, визначення переможців

Re: Етап 8

Повідомлення Поштарик » 28 липня 2013, 21:33

Галина


Вершкове морозиво

Зображення


200 гр молока закип"ятити з 1 стручком ванільки, якщо нема, то додати 1 уп. ванільного цукру. Поставити щоб остигло.
4 жовтки, 150 гр. цукру збити. Влити в жовтки остигше молоко і весь час помішуючи варити на малому вогні, поки не почне гуснути (не кип"ятити, бо можуть звернутися жовтки). Поставити остигати.
250 гр. вершків збити. Вершки мають бути не менше 30% жирності, щоб збилися в крем, інакше морозиво буде забите.
Вимішати вершки з вистигшим жовтковим кремом. Вилити у посуду в якій будете морозити. Можна додати ягідне пюре у морозиво.
Поставити в морозильну камеру на 4-6 годин. Щогодини перемішувати морозиво ложкою, щоб не кристалізувалося.
Готове морозиво розкласти в порційну посуду, прикрасити ягодами, тертим шоколадом, горішками або карамеллю.
Смачного!!!
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 8

Повідомлення Поштарик » 28 липня 2013, 21:36

mariana


Крем-карамель з ірисками

Зображення


Крем з ваніллю:
125 мл молока
125 мл вершків ( високої жирності бажано)
40 гр цукру
3 жовтки
ванільний цукор за смаком

Крем з ірисками:
125 мл молока
125 мл вершків
20 ірисок м"яких
3 жовтка

Готуємо крем з ваніллю: В каструльці змішати молоко, вершки, ванільний цукор та цукор, довести до кипіння. 3 жовтки злегка розкалатати вилкою, влити до жовтків молочно-вершкову киплячу суміш, добре перемішати і знову перелити в каструльку суміш. Неперервно помішуючи проварити кілька хвилин до загустіння. Перелити крем в формочки. які придатні до запікання.
Готуємо крем з ірисками. В каструльці змішати молоко, вершки та іриски, постійно помішуючи нагріти до повного розчинення ірисок.. 3 жовтки злегка розкалатати вилкою, влити до жовтків молочну суміш з ірискам, добре перемішати і знову перелити в каструльку суміш. Неперервно помішуючи проварити кілька хвилин до загустіння. Акуратно перелити крем в формочки, поверх ванільного крему.
В ємність для запікання з високими бортами викласти формочки з кремом. налити води до середини висоти формочок і поставити форму в духовку. Готувати на водяній бані при темп. 100-130 гр 1 годину. Далі крем остудити при кімнатній температурі і поставити в холодильник на кілька годин.
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 8

Повідомлення Поштарик » 28 липня 2013, 21:39

taranjka


Пиріг з трьох видів молока

Зображення


1 склянка борошна
• 1,5 чайної ложки пекарського порошку
• 1/4 чайної ложки солі
• 5 яєчних жовтків
• 5 яєчних білків
• 1 склянка цукру
• 3 пакетика ваніліну
• 1/3 склянки молока
• 1 банка згущеного молоко
• 1 банка концентрованого молока
• 1/3 склянки вершків 10-12% жирності

Змішайте борошно, пекарський порошок і сіль.
Відокремте яєчні жовтки від білків. Міксером на великій швидкості збийте жовтки з цукром до густоти і світлого жовтого кольору.
Додайте 1/3 склянки молока і ваніль і продовжуйте збивати на мінімальній швидкості ще близько 1 хвилини.
Акуратно вливайте отриману суміш з жовтків в ємність з борошном і перемішуйте.
Окремо збийте міксером білки до утворення м'яких піків.
Додайте 1/4 склянки цукру і продовжуйте збивати на максимальній швидкості до утворень густих, щільних і стійких піків.
Акуратно додайте збиті білки до маси з борошном і збитими жовтками. Злегка перемішайте.
Вилийте отриману суміш у форму для випічки і розрівняйте за допомогою лопатки.
Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 35-40 хвилин. По закінченні зазначеного часу застроміть в середину пирога зубочистку - вона повинна бути сухою і тісто не повинно прилипати до неї.
Остудіть пиріг при кімнатній температурі і, перевернувши форму для випічки, перемістіть готовий спечений пиріг в глибоке блюдо.
У чаші блендера змішайте згущене молоко, молоко стерилізоване без цукру і вершки. Злегка збийте на мінімальній швидкості близько 1 хвилини.
За допомогою вилки виконайте наскрізні отвори по всій поверхні пирога.
Акуратно поливайте молочною сумішшю пиріг. Слідкуйте за тим, щоб молочна суміш рівномірно розподілялася.
Коли виллє все молоко на пиріг, то він як-би потоне в ньому. Це нормально і так і має бути.
Вже буквально через 30 хвилин ви побачите, що пиріг повністю ввібрав всю вологу і на дні страви практично не залишилося ні краплі рідини.
| +
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 8. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 30 липня 2013, 14:53

Голосуємо :help: :help:
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 8. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 30 липня 2013, 21:07

Голосування в 8 етапі зупинено!!!
Турнірна таблиця в першому пості теми !
Вітаємо переможця - Liljondr яка отримала 16 балів :clapping: :clapping: :clapping:
Як заохочувальний приз вона отримає подарунки від нашого спонсора Huggies

Не враховано голоси форумчан, які не мають 20 повідомлень (ІВАНОЧКА)
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 8. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 30 липня 2013, 21:36

Підбито підсумки чергових 4 етапів, і ми вже можемо привітати нашого переможця :aplo:
Отож, "Кулінар липня "Сімейки"" - mariana - 62 бали !!!
Вітаємо переможницю!!! :clapping: :clapping: :clapping:
У подарунок, вона отримує подарунковий сертифікат на друк своєї фотокниги :rose:


Ми також вдячні іншим учасникам естафети, які надсилали нам свої чудові рецепти :rose: :rose: Цього місяця боротьба за перше місце була гарячою - різниця всього в одне очко. Інші учасники теж не пасуть задніх! Приєднуйтеся до нас у серпні і отримайте винагороду за ваші чудові рецепти! :rose:
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 8. Голосування!

Повідомлення гра з вогнем » 30 липня 2013, 21:58

Вітаю!!!!!!!!!! Тепер будемо просити про майстер класи)))
гра з вогнем Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 6099
З нами з: 23 листопада 2009, 17:43
Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Етап 9

Повідомлення Поштарик » 04 серпня 2013, 20:32

Kskz


Пиріг з рисом та кукурузкою

Зображення


Для тіста:
1 велике яйце
80 гр мягкого масла
180 гр муки
щіпка солі
базилік пару гілочок

Начинка:
100 гр рису (у мене нешліфований)
2 кукурузки

Соус:
2 невел. цибулини
2 невел. моркви
2 ст.л. муки
600 гр молока
3 ст.л. + 1 ст.л. оливкової олії
пучок кропу
сіль
суміш перців свіжозмелена

Роз"ємна форма діаметром 20см.
Приготування:
- Замісити тісто: мягке масло змішати з яйцем, сіллю, дрібно подрібленим базиліком. Добавити муку, замісити тісто. Поставити в холодильник на
30-60 хв.
- Рис відварити (не переварювати). Кукурузку відварити в підсоленій воді хвилин 10, ножем зріжати зерна кукурузки.
- для соусу: цибулю (дрібно порізати), моркву (натерти) протушити в 1ст.л олії, добавити муку, перемішати, влити молоко, довести до кипіння.
Добавити порізаний кріп, сіль, перець, 3 ст.л. олії. Перемішати.
- Духовку розігріти до 180С.
- Форму застелити пергаментом, тісто розкатати, перенести у форму, зробити бортіки.
- Налити трохи соусу на дно. Далі викласти половину рису, кукурузки, зверху половину соусу. І ще раз решту рису, кукурудзи, соус.
- Випікати 30-40 хв. Витягнути з духовки і потримати хвилин 20, перед тим як різати.
Смачного!
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 9

Повідомлення Поштарик » 04 серпня 2013, 20:47

TaniaPicaSSo


Індійське кеджері по-українськи

Зображення


Кеджері (або Кічарі) — пряна вегетаріанська страва, яке представляє собою суміш тушкованого рису з махаємо (сочевицею) і обсмаженими в олії спеціями, часто з додаванням овочів. Вона є однією з головних страв в аюрведичній кулінарії. А невегетеріанці часто урізноманітнюють страву рибою або м'ясом. Я ж додала в своє кеджері і свинину, і всі овочі, які знайшла в холодильнику. І сочевицю замінила на зелений горошок, оскільки її не знайшла. І вийшла так от індійсько-українська страва.
Інгредієнти:
2 скл. рису басматі
700 г м'яса
200 г зеленого горошку
2 цибулини
1 невеликий баклажан
1 невеликий кабачок
1 перець болгарський
1 морква
2 ч.л. куркуми
1 ч.л. каррі
1 ч.л. коріандру
1 ч.л. меленого солодкого перцю
0,5 ч.л. меленого імбиру
0,5 скл. волоських горіхів
олія, перець, сіль, зелень

Приготування
На одній пательні обсмажуємо м'ясо на середньому вогні 30-40 хв, після чого додаємо одну цибулину, нарізану грубими кільцями, після чого тушкуємо ще 30 хв.
На іншій пательні тушкуємо крупно порізані овочі протягом 20-30 хв. Попередньо вимішуємо всі приправи і додаємо до овочів. Після чого висипаємо туди рис та 5 склянок води. І на маленькому вогні тушкуємо ще 30 хв. Потім даємо зелень.
На тарілку викладаємо рис з овочами, а зверху м'ясо з цибулькою та подрібнені горіхи.
| +
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 9

Повідомлення Поштарик » 04 серпня 2013, 20:50

mariana


Джамбалайя

Зображення


Інгридієнти:
2 курячих філе
250 гр мисливських ковбасок 9краще брати гострі)
1 цибуля
2 перці
4 зубки часнику
1-2 стебла селери
2 склянки довгозернистого рису
4 скл. курячого бульйону (або води)
кільки лаврових листочків
сіль, перець, трішки гострого перцю

Приготування:
Куряче філе нарізаємо на скибочки, ковбаски теж нарізаємо. На рослинній олії обсмажуємо куряче м"ясо 5-7 хв. додаємо ковбаски і ще обмажуємо 5 хв.
Нарізаємо цибулю півкільцями, перець та селеру скибочками, часник дрібно ріжемо.Додаємо до м"яса та обсмажуємо на середньому вогні до м"ягкості овочів.
Рис промиваємо кілька разів. Додаємо до овочів і м"яса, заливаємо бульйоном (або водою). Також додаємо сіль, перець. гострий перець на кінчику ножа. Накриваємо кришкою і готуємо до повної готовності рису.
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Поперед.Далі

Повернутись до Конкурси



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 9 гостей